Citesti acum…
Unde, cand, cum calatorim in 2020?

Unde, cand, cum calatorim in 2020?

de  Adelina Cretu Wise Travelmai 22, 2020
Fotografii: arhiva personala Adelina Cretu

Vara este asociata in general cu vacanta, insa situatia actuala de la nivel global ne face sa ne intrebam in ce masura pot continua planurile de deplasare.

Desi pandemia pare sa isi retraga tentaculele, vacantele raman deocamdata inchise, ca florile rare, cu o frumusete si un aer aparte, care te umplu de viata intr-un timp scurt.

11 idei ale unui iubitor de calatorii, in contextul pandemiei

 1. Sunt foarte asteptate deciziile ministerelor abilitate din cadrul tuturor tarilor, privind solutiile finale pentru care vor opta ca masura de siguranta a turistilor. Asta va ajuta la trasarea deciziilor calatorilor cu privire la destinatia spre care se vor orienta anul acesta.
 2. Destinatiile castigatoare cred ca vor fi tarile care vor reusi sa propuna solutii blande cu buzunarele si nervii turistilor, dar totodata eficiente, astfel incat sa le ofere nivelul de siguranta asteptat.
 3. Pe termen lung, cel mai probabil serviciile de calatorie vor suferi majorari de tarif pentru a acoperi pierderile suferite in aceasta perioada, insa in prima faza cu siguranta va exista un val de tarife reduse, astfel incat sa se incurajeze reinceperea deplasarilor.
 4. Cred ca rezervarile last minute vor castiga teren in fata rezervarilor cu reducere Early Booking, desi, odata cu pandemia, furnizorii au inceput sa ofere conditii flexibile de anulare sau modificare si este foarte probabil ca vor fi lansate produse de asigurare a calatoriilor, inclusiv in cazul unei pandemii.
 5. Oamenii vor apela cu incredere la o agentie de turism, care sa ii ajute in intermedierea cu furnizorii, o solutie avantajoasa pentru calatori, din toate punctele de vedere, tinand cont ca in foarte multe cazuri, tarifele practicate de o agentie de turism sunt mai mici sau egale in comparatie cu mediul online.
 6. Cred ca in prima faza va exista o crestere a cererii pentru Romania, insa, daca nu vor exista noi valuri de criza, oamenii isi vor dori tot mai mult sa descopere lumea atat de diversa si tentanta, din afara granitelor tarii!
 7. In viitorul apropiat, destinatiile foarte afectate de pandemie vor pierde in fata tarilor care au inregistrat un numar mic de cazuri.
 8. Recomand destinatiile in care fiecare considera ca este in siguranta, pentru ca aceasta este relativa. Spre exemplu, un resort cu capacitate mare de cazare, ofera in general un spatiu exterior direct proportional cu numarul de camere, astfel, existand nenumarate posibilitati de a te retrage intr-o zona a complexului care nu este aglomerata. O alternativa inspirata poate fi si alegerea unei destinatii mai putin cunoscute, neatinse inca de turismul de masa, exemple putand fi: zone rurale din Scandinavia sau din Alpi, ori unitati de cazare din gama landscape hotels, retrase, cu priveliste minunata.
 9. In opinia mea, hotelurile ofera un nivel de siguranta egal sau chiar mai mare, comparativ cu unitatile tip vila sau apartament inchiriat, pentru ca un hotel este obligat sa respecte standarde inalte de curatenie, este verificat in acest sens, respecta un program bine stabilit si autorizat.
 10. Probabil, furnizorii de servicii in turism se vor intrece la capitolul originalitate, in inventarea unor masuri nemaivazute de siguranta. In perioada actuala, aceasta va fi reteta succesului, care va atrage un numar semnificativ de calatori.
 11. Este vitala reintoarcerea la activitatile pe care le iubim, calatoriile fiind cel mai eficient “combustibil” pentru o viata plina de nou, de culoare si de autocunoastere.

In completare, te invit sa urmaresti interviul video pe care l-am acordat in cadrul proiectului „D’Inspiratie by Dana Tudor”, care contine, printre altele, si topul destinatiilor de calatorie in acest an, asa cum se prefigureaza din preferintele clientilor nostri.

Care este reactia ta?
Articol bun
75%
Autor recomandat
25%
Despre autor
Adelina Cretu Wise Travel
Adelina Cretu Wise Travel
Adelina Cretu – Travel Manager WISE.travel, are o experienta de peste 10 ani in domeniu si o pasiune nesfarsita pentru calatorii, pe care o transpune in actiunile din fiecare zi.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord