Acasă Mentoring „Toate zilele sunt bune, indiferent de natura emotiilor mele”

„Toate zilele sunt bune, indiferent de natura emotiilor mele”

31
0

Corina2

Numai ea stie cum, Corina Pirsean este una dintre acele rare persoane care are timp pentru toate: sa studieze la o noua facultate, sa construiasca proiecte pentru copiii autisti, sa sustina sedinte de dezvoltare personala, prin prisma viziunii sale proprii, pe care a numit-o Life alchemy, sa fie mama, sotie si cate si mai cate! Cate putin despre ea aflam din interviul pe care ni l-a acordat:

Ce te-a determinat sa parasesti mediul corporatist si sa te arunci in apele tulburi ale proiectelor pe cont propriu?
Mi-am dat seama, la un moment dat, ca mediul corporatist este Matrix si am hotarat sa ma trezesc. Viata inseamna mult mai mult de atat. In corporatie functionam doar dintr-o jumatate, jumatatea mea adormita.

Cum a fost la inceput aceasta trecere si de ce ai ales sa te implici in proiecte sociale?
Trecerea a fost grea. Mediul corporatist imi oferea confortul financiar si o structura de rutina a zilei, a vietii. Ma trezeam dimineata, ma duceam la serviciu, cafeaua de dimineata, telefoanele, masa de pranz, sedintele, rapoartele si ma intorceam seara de la serviciu, timp de 13 ani. Si dupa 13 ani de rutina, te trezesti intr-o dimineata si habar nu ai ce sa faci…

Si dupa ce m-am trezit in aceea dimineata si am realizat ca am libertatea sa fac ce vreau eu, mi-am dat seama ca nu stiu de fapt ce vreau sa fac. Si cand nu stii ce vrei sa faci, de fapt nu stii cine esti… Cat despre proiectele sociale, m-au ales ele pe mine si nu eu pe ele…

Care sunt cele mai importante lectii despre tine din ultimii ani? Dar despre oameni?
Esenta lectiilor mele de pana acum – sa functionez din intuitie, sa nu pun etichete, sa nu judec si sa ascult limbajul Universului. Pare filozofie, insa eu asa imi traiesc viata. In prezent, atenta la tot ceea ce se intampla in jurul meu, atenta la mine, abandonandu-ma vietii.

Despre oameni? Lectia? As spune mai degraba iluminarea… nu exista oameni buni sau rai, ci exista doar oameni cu rani interioare, obtinute in perioadele fragede ale vietii lor. Exista doar oameni care nu se cunosc, ale caror reactii, conflicte, dorinte nu sunt ale lor, ci ale societatii, parintilor, sistemelor educationale, corporatiilor, prietenilor etc.

Corina

Nu obosesti in slalomul printre atatea roluri pe care le ai? Ai si zile mai putin bune? Ce faci atunci?
Nu cred ca as defini-o stare de oboseala, ci mai degraba copleseala. Da, cand ma simt coplesita imi iau o pauza, ma intorc in natura, soare, aer, ma intorc la adevarata viata, ma incarc si apoi o iau de la capat.

In realitatea mea acum, nu exista „zile bune” sau „zile rele”, toate zilele sunt bune, indiferent de natura emotiilor mele. Da, am si zile in care ma confrunt cu emotiile mele negative si apar conflicte. Acelor zile, le zic ca sunt „zile foarte bune” pentru ca in aceste zile ies din inconstientul meu ranile vechi, deschise. Conflictul exterior nu exista, exista doar conflictul interior, in exterior conflictul este pus in scena si intotdeauna voi gasi un partener de scena, actor care sa joace celalalt rol (si el cu conflictul lui interior).

Ce te inspira in activitatea ta? Ai modele? Oameni care te incurajeaza?
Universul și limbajul lui, SIMBOLUL. Marii „alchimisti”: Pitagora, Platon, Paracelsius, Jung, Eliade…

Care sunt principalele calitati care te ajuta sa desfasori asemenea proiecte de amploare? Cum le-ai dezvoltat/scos la iveala?
Entuziasmul, intuitia, compasiunea, rabdarea, structura, abandonul, perseverenta, increderea, credinta, forta, creativitatea… etc. La inceput prin confruntarea cu mine insami, acum prin acceptarea ca sunt ceea ce vreau eu sa fiu, adica totul.

Trecand la un subiect „aprins”, care sunt barierele principale pe care consideri ca trebuie sa le depasim in actuala societate romaneasca pentru a face un pas spre fericire?
Cred ca acum pot spune ca fericirea nu este o cale, ci o stare și starea de fericire o atingi atunci cand ESTI.

Ce sfaturi ii dai fiicei tale pentru a o pregati pentru lumea de azi?
Nu cred ca fiicele au nevoie de sfaturi, nu putem pregati copilul pentru un viitor trecut prin perceptia noastra si prin experientele noastre de viata. Ce ii poti oferi insa copilului tau este sa traiasca autentic, intuitiv, liber si creativ, realizandu-si propriile lui experiente de viața, eu fiindu-i in primul rând mama, dragoste, sprijin si suport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Introduceți aici numele dvs.