Citesti acum…
Sustine reducerea abandonului scolar

Sustine reducerea abandonului scolar

de  redactiadecembrie 15, 2015

proiectScoala Gimnaziala Petre Dulfu din Baia Mare se confrunta cu un abandon scolar sporit incepand cu clasa a V-a. Conform unui studiu realizat de Open Society Foundation, doar 31,7% din populatia roma sub 18 ani a tarii sunt absolventi ai scolii primare. In urma discutiilor cu directorul Scolii Petre Dulfu, s-a ivit ca fiind necesara o abordare alternativa pentru familiarizarea elevilor cu metodele de predare traditionale. In august 2015 a fost organizat un scurt atelier de beatbox pentru copiii din comunitatile din Horea si Cuprom, din care provin 245 din elevii scolii.

Acest atelier ne-a convins de talentul copiilor, insa am realizat ca acestora le este greu sa se concentreze, sa urmeze indicatii, sa colaboreze si sa sustina un efort si nu au foarte multa experienta in a lucra impreuna, atmosfera fiind mai degraba una competitiva. Educatia alternativa poate ajuta la rezolvarea acestor probleme ale copiilor si poate lupta impotriva abandonului scolar.

“Beatbox Masina”

Proiectul “Beatbox Masina” este o scoala de vara de beatbox care se va desfasura pe parcursul a trei saptamani in scoala Gimnaziala Petre Dulfu din Baia Mare. Ea face parte dintr-o actiune mai ampla pe care Paradaiz vrea sa o intreprinda in beneficiul comunitatilor defavorizate din Horea si Cuprom, Baia Mare. Incepand cu septembrie 2016, planuim sa dezvoltam in parteneriat cu Policy Center For Roma and Minorities un club de educatie alternativa pentru elevii Petre Dulfu (model pilotat de Policy Center for Roma and Minorities, in comunitatea de tip ghetou din Ferentari, inca din 2010).

Am organizat in august 2015 un scurt atelier de beatbox in comunitatile din Horea si Cuprom, iar asta ne-a ajutam sa strangem informatiile necesare pentru a reusi sa implementam acest proiect intr-un cadru formal. Eforturile tuturor celor implicati au fost documentate zi de zi pentru a demonstra potentialul copiilor. Vom selecta din cadrul comunitatilor Horea si Cuprom 25 de copii pasionati de beatbox si ii vom imparti intr-un grup de 10 avansati si unul de 15 incepatori. Acestia vor participa la 3 cursuri de beatbox pe saptamana, fiecare de cate 3 ore, sub indrumarea unui instructor de beatbox profesionist. Ne vom ajuta de un mediator din comunitate pentru a ne asigura de prezenta tuturor copiilor si vom implica membri din comunitate pentru a ne asigura de reusita programului. Pentru atelierul din august am colaborat cu Tobias Hug, membru al Beatbox Collective (grup bazat in Londra care a castigat in 2015 campionatul Beatbox Battle). Ei s-au oferit sa asigure si in vara 2016 in mod voluntar grupei de avansati sedinte saptamanale pe Skype in care vor studia diverse tehnici de beatbox. La finalul proiectului, vom filma un videoclip pentru o creatie originala a grupei de avansati, in colaborare cu un compozitor profesionist. Dorim sa organizam de asemenea un spectacol public in Baia Mare la care vom invita si membrii comunitatilor Horea-Cuprom. Am vrea ca aceasta scoala de vara sa ne aproprie de comunitate, in vederea dezvoltarii proiectului si a implicarii pe termen lung.

Ne poti ajuta daca ne acorzi votul tau, la http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-beatbox-masina-id-1743-cmsid-65

Ne poti cunoste mai bine din acest trailer:

Multumim, Sarbatori Fericite!

Asociatia Paradaiz

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord