Citesti acum…
Spectaculozitate si forta la Cupa Equestria 2018

Spectaculozitate si forta la Cupa Equestria 2018

de  redactiamai 2, 2018

Clubul Equestria anunta desfasurarea celei de-a VII – a editii consecutive a Competitiei Nationale de Echitatie Sportive “Cupa Equestria”, in perioada 4 – 6 mai, la Baza Hipica Equestria, situata pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, la intrarea in localitatea Tancabesti.

Peste 100 de cai de competitie, apartinand unor rase precum Selle Francais, Oldenburg, Royal Dutch van Blut, Hanover, alte rase faimoase pentru disciplina equestra „obstacole”, sunt adusi din toata tara pentru aceasta editie. Practicanti ai sportului inscrisi in competitie se vor intrece in cadrul unor probe cu grade diferite de dificultate, de la copii si amatori, la probe cu dificultate mai redusa, la jokei si sportivi seniori cu o experienta competitionala semnificativa, care vor concura la probele spectaculoase, cu grad inalt de dificultate, dedicate sportivilor cu performante semnificative, atinse atat in tara, cat si in strainatate.

Clubul Equestria insusi va participa cu toti sportivii sai – copii, amatori si seniori profesionisti. Sportivul international cel mai titrat al clubului gazda Equestria, Florin Lates, va prezenta in probe cei mai valorosi 7 cai ai Clubului. Printre concurentii de talie nationala si internationala se numara si campionul balcanic, romanul Ionel Bucur.

Seful de pista, course designer, la editia a VII – a consecutiva a competitiei equestre, este cunoscutul antrenor si arbitru Willi Schaffner, fost mare campion international la sarituri si un constant suporter al competitiilor organizate de Clubul Equestria.

Premiile competitiei organizate in acest an ating suma de 40.000 de lei.

Partenerii Clubului pentru aceasta editie sunt:  Jokey Club Roman, partener traditional, CA IMMO din Austria si Clinica Oftalmologica Oculus.

„Suntem fericiti ca am reusit aceasta performanta, respectiv organizarea celei de-a VII – a editii consecutive, ca eveniment de club, ce se alatura altor concursuri de mare succes ale Clubului nostru, printre care cunoscutele competitii de dresaj eqvestru sau alte discipline in echitatie pe care le dezvoltam traditional pentru pasionatii acestui sport elegant si nobil, cu traditie aproape centenara in Romania. Toate aceste competitii incununeaza editiile anterioare ale Salonului Calului, alt eveniment de marca in echitatie, foarte iubit de publicul larg, care a reprezentat si el o premiera absoluta pentru Romania, in ceea ce priveste sportul ecvestru. Evenimentul nostru este unic in zona de sud a tarii, Equestria fiind singurul club care organizeaza competitii de acest gen, mentinand astfel echitatia ca sport stilat si nobil, in atentia vie a publicului larg.” a declarat dr. Ozana Moraru, proprietara clubului Equestria, ea insasi o performera a echitatiei, la nivel senior.

Editia a VII – a a Competitiei Equestre Nationale prilejuieste inca o premiera pentru Romania si anume lansarea unui set de DVD-uri continand 12 lectii video de echitatie, pentru incepatori si, respectiv, mediu-avansati in practicarea acestui sport.

„Am pus sute de copii in sa, la scoala noastra de echitatie, din incinta Clubului, suntem foarte mandri ca multi dintre ei practica astazi acest sport, ca stil de viata, unii dintre ei dezvoltand o pasiune competitionala si inregistrand performanta, inclusiv la concursuri internationale.”, a completat dr. Ozana Moraru.

DVD-urile dedicate lectiilor de echitatie vor putea fi achizitionate din Magazinul online al Equestria, care va fi inaugurat cu ocazia competitiei din 4 – 6 mai 2018.

Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr.Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Clubul dispune de 80 de boxe pentru cai, 40 dintre ele avand acces direct in padocurile exterioare individuale, dusuri cu apa calda si rece pentru cai, adapatori automate si doua solarii. In zona functionala a grajdului se mai gasesc: doua selarii, patru locuri pentru curatat calul, zona de spalat harnasamentul calului, grupuri sanitare, loc pentru activitatea veterinarului si loc special pentru potcovit. O zona foarte importanta a clubului o reprezinta manejurile acoperite, manejul mai mic rezervat incepatorilor si lucrului la coarda, si manejul principal, rezervat in special calaretilor mai avansati si antrenamentelor mai specializate, de obstacole si dresaj. Clubul detine 62 de cai, dintre care 29  proprii si 33 in pensiune, apartinand unor persoane private. Toti caii sunt dresati, antrenati si ingrijiti pentru divertisment si scoala de calarie de catre 6 instructori si antrenori. Mai multe detalii gasiti pe www.equestria.ro

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord