Citesti acum…
Sorry We Missed You / In absenta dvs. din 25 septembrie la cinema

Sorry We Missed You / In absenta dvs. din 25 septembrie la cinema

de  redactiaseptembrie 22, 2020

Sorry We Missed You / In absenta dvs., noul film al consacratului regizor britanic Ken Loach, trateaza o problema mai mult decat actuala in contextul pandemiei, despre ale carei implicatii nu se vorbeste in buletinele de stiri: ”gig economy” – contracte de munca pe termen scurt, drepturi reduse, munca flexibila si intensiva.

Ricky, Abby si cei doi copii ai lor locuiesc in Newcastle. Sunt o familie puternica, chiar daca se zbat in datorii. Ramas fara job, Ricky vede o sansa atunci cand se iveste ocazia sa fie curier si sofer pe propria sa masina. Abby, sotia sa care este asistenta sociala, isi vinde masina pentru a-si ajuta sotul sa-si indeplineasca visul. Curand insa, Ricky descopera ca trebuie sa dea socoteala firmei de transport care ii repartizeaza cursele si ii controleaza munca si, in final, viata sa si pe cea a familiei.

Trailer oficial:
YouTube – https://youtu.be/dAsIb-MIOU0
Facebook – bit.ly/3hhBJ44

Filmul, al carui scenariu este scris Paul Laverty, colaborator constant al lui Ken Loach, a fost partial inspirat de cazul soferului Don Lane, angajat ca liber profesionist, cu masina proprie, la o firma britanica de curierat, care a murit in 2018 pentru ca, diabetic fiind, a ratat o serie de consultatii medicale de teama ca va fi sanctionat financiar.

“Pana acum aveai o slujba sigura intr-o companie sau intr-o fabrica si puteai lucra toata viata. Dar acum munca a devenit foarte nesigura aproape pentru toata lumea si devine tot mai nesigura cu cat marile corporatii se straduiesc sa-si reduca costurile, facandu-i tot mai vulnerabili pe oameni. Asta mi-a ramas in minte inca de acum cativa ani, dar problema a fost de a gasi povestea prin care sa o spunem. La un moment dat, Paul a venit cu ideea sa reflectam aceasta tema prin intermediul luptei pe care o duce o familie pentru supravietuire.

De regula, oamenii isi pastreaza increderea cand muncesc, dar cand se duc acasa toata presiunea iese la iveala. Incepi sa te gandesti la ce nu poti face, te macina sentimentul de vinovatie ca nu mai esti atat de prezent in viata copiilor, iti amintesti de datorii. Tensiunea de la munca, presiunea financiara, faptul ca viata de familie nu mai e poate atat de relaxata, ca relatiile dintre soti au de suferit (lucreaza la ore diferite iar seara sunt epuizati), toate apasa. Deci acesta a fost scopul: sa reflectam munca din ziua de azi prin intermediul unei familii.” – a declarat Ken Loach intr-un interviu in exclusivitatea acordat jurnalistei Iulia Blaga (Suplimentul de cultura).

Sorry We Missed You / In absenta dumneavoastra vorbeste despre schimbarile de pe piata muncii si felul in care acestea ne afecteaza viata. Din selectia festivalului de la Cannes, pe marile ecrane din Romania, din 25 septembrie, distribuit de Independenta Film.

Sorry We Missed You / In absenta dumneavoastra va rula in cinematografele din Bucuresti (Cineplexx Baneasa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema Muzeul Taranului), Brasov (Cinema One), Cluj (Cinema Victoria), Sfantu Gheorghe (Cinema Arta), Sibiu (CineGold), Targu Mures (Cinema Arta).

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord