Citesti acum…
RePatriot Summit 2021 uneste Diaspora cu Romania

RePatriot Summit 2021 uneste Diaspora cu Romania

de  redactiaseptembrie 17, 2021

Intre 30 septembrie si 3 octombrie are loc cea de-a VI-a Editie a Summitului RePatriot, o initiativa menita sa stranga familia romanilor de pretutindeni si sa consolideze colaborarea de afaceri intre Tara si Diaspora. Inca se mai poate aplica pentru a participa alaturi de invitatii speciali, oficialitati si persoane publice din domenii si pozitii cheie la identificarea precisa a oportunitatilor de afaceri si dezvoltare pe care Romania le ofera.

In mai putin de 3 saptamani se desfasoara in Romania Summitul RePatriot, un motiv justificat de optimism si incredere pentru toti romanii de pretutindeni. O buna sansa de a afla oportunitatile de afaceri pe care Romania le ofera si de a actiona concret pentru schimbarea in bine a destinului acestei tari. Inca se mai pot face inscrieri pentru a participa la lucrarile si activitatile celei de-a sasea editii a Summitului, desfasurat in Bucuresti si Sinaia.

Impreuna cu invitatii speciali, oficialitati si persoane publice din domenii si pozitii cheie, cu organizatorii Summitului si liderii Repatriot, vom misca lucrurile in directia buna pentru fiecare roman de pretutindeni si pentru Romania. Programul Summitului si sesiunile de lucru sunt gandite special de catre organizatori astfel incat toti participantii sa beneficieze de patru zile pline de adevarate provocari, interactiuni constructive cu oameni de valoare si reale oportunitati si idei de afaceri la indemana si profitabile. Puteti vedea in detaliu Agenda, invitatii speciali prezenti la Summit si formularul de inscriere aici.

 “Noi Credem in Romania si ne dorim cat mai multi antreprenori alaturi de noi in lucrarea de conectare a romanilor de pretutindeni care fac lucruri extraordinare oriunde s-ar afla. Acesti oameni buni sunt alaturi de Romania si umar la umar vom face tara noastra mai buna pentru noi si copiii nostri. Ne bucuram mult sa-l avem alaturi pe Adrian Zuckerman, fostul Ambasador al SUA la Bucuresti, care a ramas in Romania pentru a sprijini dezvoltarea proiectelor incepute, mai ales ca am avut onoarea de a-l nominaliza in Top 100 Romani de Pretutindeni inainte de a deveni ambasador.“ a a declarat moderatorul general al summitului Marius Bostan, antreprenor si initiator RePatriot.

Summitul RePatriot din acest an, conceput si organizat pentru a arata oportunitatile reale si concrete de afaceri ale familiei extinse a romanilor de pretutindeni, are menirea de a-i aduce impreuna, la Bucuresti si Sinaia, pe toti cei care isi aduc experienta si expertiza pentru a face lucrurile sa mearga. In cele 4 zile vor fi analizate oportunitatile concrete pe care Romania le ofera real in acest moment in mai multe domenii cheie, care vor fi analizate si expuse impreuna cu invitatii speciali din mai multe sectoare economice, oficialitati si persoane publice, liderii Repatriot. Se asteapta chiar confirmarea participarii Presedintelui Romaniei la o parte dintre lucrarile Summitului. Printre personalitatile din viata politico-economica care au confirmat deja prezenta la deschiderea oficiala a lucrarilor Summitului de la Palatul Parlamentului se numara: Anca Dragu – Presedinte al Senatului, Ludovic Orban – Presedinte al Camerei Deputatilor, Florin Citu – Prim-ministru al Romaniei, Sandra Pralong – Consilier de Stat Departamentul pentru Relatia cu Romanii din afara Granitelor, Adrian Zuckerman – avocat si diplomat american originar din Romania, fost ambasador al SUA in Romania, intre 2019 – 2021, Viorel Badea – Presedinte Comisie pentru Cultura si Media a Senatului. Seara speciala dedicata deschiderii celei de-a sasea editii a Summitului RePatriot se incheie cu un cocktail de networking si voie buna.

Care sunt noile oportunitati de dezvoltare si business din Romania?

In prima zi a lucrarilor, in panelul ROMANIA CA OPORTUNITATE > Antreprenoriat romanesc, moderata deMarius Bostan, Antreprenor si lider RePatriot si Felix Patrascanu, Managing Partner FAN Courier, participantii vor avea parte de o sesiune de Storytelling Antreprenorial Romanesc, un maraton de expuneri cu indicii clare despre cum sa gaseasca si sa fructifice oportunitatile din Romania, care sunt tendintele in piata si cum se poate crea sau mentine avantajul competitional. Plus modele de succes care fac din Romania o destinatie pentru investitii si proiecte, povestile reale si discutii sincere cu oameni de afaceri si manageri care au reusit, dar si best of idei de afaceri si oportunitati de investitii profitabile gandite si potrivite pentru romanii de pretutindeni. Toate acestea cuVasile Armenean – Fondator producatorului de inghetata Betty Ice, repatriat Mihai Lehene – Fondator MDL Investments Algorithmic si RUF – Romanian United Fund, Sebastian Onac – Presedinte si membru fondator ONG Maria Beatrice, Alba Iulia, Tudor Marchis – Antreprenor, repatriat din India, Marina Zara – Marketing Driver & Customer Engagement Artist si Cristian Stoenica – Head of Retail Sales de la METRO. Cu aceasta ocazie, METRO va acorda si doua premii a cate 10.000 euro pentru doi antreprenori care vor sa se repatrieze si sa faca o afacere acasa.

Cum poate Diaspora sa ajute Romania intr-un win-win partnership?

Vor urma discutii despre potentialul pe care il ofera Romania ca destinatie turistica si de investitii, in mediul rural si nu numai si o sesiune intensiva de brainstorming pe tema ROMANIA AUTENTICA > Proiecte cu radacini romanesti, cu o expunere de idei noi de business si solutii concrete pentru actualele provocari si vulnerabilitati ale acestui sector economic, moderata de Dragos Anastasiu, Presedintele Eurolines Group si lider Repatriot Turism si Alina Balatchi Lupascu, Co-fondator al Romanian Women in UK si membru Antreprenoresti si RePatriot Turism. Printre invitatii speciali ai acestei sesiuni care vor socializa cu participantii la Summit si vor impartasi din experienta lor in domeniu se numara: Vlad Oprea, Primarul Orasului Sinaia, Nicu Stirbet, Chief Enthusiastic Officer la Eco-Village Valeni Banking Supervision Trainee Banca Centrala Europeana, Hilde Brandl, Managing Partner UNITH2B si co-lider Antreprenoresti, Gabriel Aftenie, Presedinte Asociatie Profesionisti din Centrele de Informare Turistica (APCIT), Mihai Ungurenus, Managing Partner Radicstar si lider Antreprenoresti – Corbi, Arges.

“Rolul diasporei este unul incontestabil in promovarea valorilor si culturii autentice romanesti si de aici elanul nostru de a conecta romanii de pretutindeni cu tara prin revenirea la identitate, traditii, radacini. Un timp dedicat promovarii acelei Romanii autentice pe care noi toti o iubim. Si pe care foarte multi straini o cauta. Ideea este sa ii ajutam sa o gaseasca! Si apoi sa se indragosteasca de ea!”, au declarat liderii RePatriot pe aceasta tema.

Care sunt proiectele relevante care pot schimba cursul vietii romanilor de pretutindeni?

In cadrul lucrarilor ROMANIA VIITORULUI > Sinergia Diaspora & Romania, participantii vor dezbate cum poate arata Romania Viitorului, predictii si solutii cu invitati de valoare precumSteve Hoisington– Former Senior Executive Flowserve, Inc., Tatian Diaconu – CEO Ceetrus Romania, Gabriel Prefac – Business Transformation and Automation Manager la PitechPlus, Dana Stan – Fondator, CEO si responsabil al departamentului de cercetare din cadrul DDS Diagnostic, Bogdan Tudor  – Fondator si CEO StarTech Team. Ziua se va incheia cu GALA FESTIVA “TOP 100 ROMANI DE PRETUTINDENI” > Valori romanesti, o seara de exceptie cu multe surprize si momente speciale, printre care si prima “masina a viitorului”, LP:One Asera, gandita pentru a exprima sportivitatea absoluta fara compromisuri si care promite sa faca furori pe scena cailor putere.

Deviza intalnirii familiei romanilor de pretutindeni de anul aceasta este: Hai sa fim impreuna si anul acesta! Hai sa facem lucrurile sa mearga. Separat suntem geniali, impreuna suntem o forta invincibila! In conditiile in care romanii au mai mult decat oricand nevoie de incredere pentru a merge mai departe si a face lucrurile sa functioneze, este oportuna si benefica participarea a cat mai multor romani la aceasta Editie a Summitului RePatriot in acest tempo optimist si increzator, pentru a arata ca Romania este o forta si ca romanii de pretutindeni intreprind in permanenta actiuni concrete in acest sens.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord