Citesti acum…
Proiect teatral

Proiect teatral

de  redactiaoctombrie 10, 2015

„Sotul tau ramane al meu”, spectacol de teatru

Autor: adaptare scenica a piesei Nu inteleg ce se intampla de Mihai Ignat

Regia: Daniel Iordan

Distributia: Gabriela Hamzescu, Dana Piroiu

Durata: 1h15min

Perioada de desfasurare: 15 ianuarie – 15 martie 2016 repetitii; premiera dupa 15 martie 2016

Textul dramaturgului Mihai Ignat incita prin conflictul puternic al celor doua femei (Tanara si Femeia) care isi disputa acelasi barbat. Desi s-au scris foarte multe texte plecand de la clasicul triunghi conjugal si inevitabila confruntare dintre sotie si amanta, textul in cauza se diferentiaza prin replica scurta, intensitatea mesajului continut al replicilor si rasturnarile neasteptate de pozitie ale celor doua personaje aflate in conflict.

fb9

Actorul Daniel Iordan a imaginat desfasurarea conflictului dintre cele doua femei in „subconstientul” femeii inselate, apeland la memoria afectiva a acesteia si la un dialog aproape imaginar cu amanta insensibila la argumentele de natura emotionala. „Aproape” deoarece amanta este prezenta fizic, dar si video, insa nu se implica afectiv in conflict. Papusa-jucarie a sotului isi pune in dificultate interlocutoarea aducand argumente cat se poate de logice in apararea ei. Tu de partea cui esti? Ar putea fi intrebarea de final pentru spectator… o intrebare la care este greu de raspuns, dar care, cu siguranta, va da nastere unei analize profunde a uneia dintre cele mai controversate relatii umane: sotie – amanta!

In curand, vom lansa o campanie de finantare a proiectului pe o platforma specializata in crowdfunding. Daca ti se pare interesant proiectul si ti-ai dori sa vizionezi un astfel de spectacol, te asteptam sa ni te alaturi in aceasta campanie si sa ne lasi parerea ta intr-un comentariu!

Despre EnergizArt

logo energizart

Arta ne face mai buni si mai frumosi. Arta ne da aripi sa zburam pe taramuri neumblate. Arta ne umple golurile din suflete cu emotii nestiute. Arta ne da energie!!! Energizart!!! Sub aceasta deviza a fost infiintata Asociatia Energizart de cativa artisti profesionisti in domeniul artelor spectacolului. Pana in acest moment, am realizat doua productii teatrale si am participat la multe alte evenimente. Primul spectacol realizat a avut premiera la Godot café teatru si s-a numit “Dublura”, text si regie Petru Ionescu, avandu-i in distributie pe Silvia Codreanu, Gabriela Hamzescu si Virgil Constantin. Cel de-al doilea spectacol – “Accidentul” – este o adaptare a piesei Auto de Ernesto Caballero in regia lui Petru Ionescu. Proiectul a fost finantat de Ambasada Spaniei la Bucuresti prin Fondul pentru internationalizarea culturii spaniole si de catre ARCUB prin programul Bucuresti 555. Reprezentatiile au avut loc in sala Laborator a Teatrului L.S. Bulandra – Izvor si i-a avut in distributie pe actorii: Silvia Codreanu, Annemary Ziegler, Dana Piroiu, Gabriela Hamzescu si Daniel Iordan.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord