Citesti acum…
Obiceiuri care alungă stresul, la final de zi

Obiceiuri care alungă stresul, la final de zi

de  redactiamartie 23, 2023

În zilele cu o agendă plină, este important să îți faci timp pentru a te relaxa și a te deconecta de la grijile și problemele cotidiene. Următoarele obiceiuri simple, dar eficiente, te pot ajuta să reduci nivelul de stres și să îți îmbunătățești starea de spirit.

Practică meditația sau respirația profundă

Meditația sau respirația profundă sunt două metode eficiente de reducere a nivelului de stres și de calmare a minții. Potrivit lui Dr. Herbert Benson, fondatorul Institutului de Medicină Mind/Body de la Spitalul General din Boston, „tehnici simple de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația și yoga, pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea stării de sănătate în general”.

Fă o plimbare în natură

O plimbare în natură poate fi o modalitate excelentă de a te deconecta de la stresul zilnic și de a te bucura de beneficiile naturii asupra sănătății. Un studiu publicat în revista Environmental Science & Technology arată că o plimbare de 20 de minute în natură poate reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului.

Petrece timp cu persoanele dragi

Petrecerea timpului cu prietenii și familia poate fi o modalitate excelentă de relaxare. Un studiu publicat în revista Personal Relationships a arătat că „interacțiunea socială pozitivă poate fi un factor important de protecție împotriva stresului și a afecțiunilor mentale”.

Mângâie-ți animalul de companie

Atunci când mângâiem un animal de companie, corpul nostru eliberează endorfine și oxitocină, două substanțe chimice care pot reduce stresul și tensiunea musculară, și care pot îmbunătăți starea de spirit și sentimentul de conexiune socială. În plus, mângâierea unui animal poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, care sunt indicatori ai stresului și anxietății, și ne poate oferi o oportunitate de a încetini ritmul și a ne concentra asupra momentului prezent.

Îngrijește-te de tine

Acordă-ți timp să îți îngrijești corpul și mintea. Poți să faci un duș cald, să aplici o mască de față, să îți faci manichiura sau să citești o carte.

Începe să ții un jurnal

Scrisul într-un jurnal poate fi o modalitate excelentă de a elibera emoțiile și de a reduce nivelul de stres. Potrivit unui studiu publicat în revista Advances in Psychiatric Treatment, „scrierea într-un jurnal poate ajuta la gestionarea stresului și a altor emoții negative”.

Ascultă muzică relaxantă

Muzica poate avea un efect puternic asupra stării noastre emoționale și mentale. Cum îți sună o muzică relaxantă seara?

Încearcă tehnica de relaxare musculară progresivă

Tehnica de relaxare musculară progresivă este o modalitate eficientă de a reduce tensiunea musculară și de a elibera stresul. Aceasta implică contractarea și relaxarea treptată a diferitelor grupe musculare.

Adoptă o rutină de somn regulată

Somnul este esențial pentru sănătatea noastră mentală și fizică. Calitatea somnului și adoptarea unei rutine regulate legată de acesta sunt factori importanți pentru alungarea tensiunii acumulate peste zi.

Fiecare persoană este diferită și unele obiceiuri pot funcționa mai bine pentru tine decât altele. Prin urmare, încearcă să le găsești pe acelea care sunt cele mai potrivite pentru tine, important este să obții efectul de deconectare de la stresul zilnic.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord