Citesti acum…
Nelu Lazar. Din Indiana(USA) în turneu în România și Diaspora. Folk și poezie

Nelu Lazar. Din Indiana(USA) în turneu în România și Diaspora. Folk și poezie

de  Cristina Lincufebruarie 25, 2023

Nelu Lazar anunță un turneu de muzică folk-rock cu ocazia viitoarei lansări a volumului său de versuri “din vremuri de departe, din vremuri de demult” ce va apărea la Editura Coresi în 26 Martie 2023. Turneul lui Nelu Lazar va începe la Brașov, Duminică, 26 Martie 2023 la librăria Ștefan Octavian Iosif (str. Mureșenilor 14, Brașov), și va continua în Galați (27 Martie), Ungheni și Iași (28 Martie), Piatra Neamț (29 Martie), Bistrița (30 Martie), Cluj Napoca (30 Martie) și București (31 Martie). În fiecare oraș al turneului, agenda evenimentelor va include lansarea de carte în librării sau instituții de cultură, urmată de concerte after-party cu invitați din lumea poeziei, folk-ului și rock-ului. 

Nelu Lazar s-a născut la Piatra Neamț în 1976, dar locuiește de mulți ani, din 2004, în statul Indiana, USA. În anii studenției de la Brașov, la sfârșitul anilor ’90, a scris multe poezii în limba română și limba engleză, poeme sau versuri care ulterior au devenit cântece. Începând cu anul 2020 a hotărât să le publice.

În 26 Martie, Editura Coresi cu care colaborează va lansa primul lui volum de versuri în limba română – “din vremuri de departe, din vremuri de demult”.

”Pentru că în timpul liber sunt și muzician și artist folk-rock, în săptămâna lansării cărții mele îmi doresc să petrec câteva zile prin țară și comunități din diasporă, și să susțin mini-concerte acustice folk-rock în librăriile sau centrele culturale în care va fi distribuită cartea.”

Alți artiști din România vor fi alături de mine la concertele din țară: Brașov (26 Martie), Galați (27 Martie), Ungheni și Iași (28 Martie), Piatra Neamț (29 Martie), Bistrița (30 Martie), București (31 Martie)… Pentru mine, acesta va fi primul meu concert în România după 20+ ani de când am activat cu grupul folk Taine Folk și cu trupa rock Mirror în anii ‘90…

Aș dori să aduc acest turneu de lansare de carte și mini-concerte folk-rock și în Statele Unite. Mă gândesc la Indiana, Illinois, Michigan, Ohio, Minnesota, și probabil în California, Florida, New York, Washington state, Washington DC etc.”

Citește tot articolul aici.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord