Citesti acum…
Monica Mihai, beauty coach si scriitor: „Ma pun pe primul loc in viata mea, fara sa ma simt vinovata pentru asta”

Monica Mihai, beauty coach si scriitor: „Ma pun pe primul loc in viata mea, fara sa ma simt vinovata pentru asta”

de  Cristina Lincuoctombrie 11, 2019

Monica Mihai sau Femeia cocheta? Care sunt cele mai importante lucruri care iti definesc traiectoria în viata?

Monica imi place cel mai mult.

Dar cand vine vorba de Femeia Cocheta, devin imediat sensibila si radiez de fericire. Asa ca, raspunsul complet este Monica, creatoarea brandului Femeia Cocheta.

Ca sa iti raspund la a doua intrebare – Mie imi place de mine tare mult. Ma iubesc si-s cea mai mare fana a mea. Am crezut mereu in mine si in scopul meu, indiferent de reactiile, parerile, sugestiile celor din jur. Daca eu cred in mine, imi este suficient. Sunt insa si cateva aspecte care imi definesc traiectoria in viata: curajul, nebunia si valorile personale.

Monica Mihai

Scriitor si beauty coach, iata doar doua dintre directiile activitatii tale profesionale. Cum se completeaza ele?

Prima data a fost beauty coach si dupa a aparut in viata mea si rolul de scriitoare, ca urmare a experientei personale si a lectiilor de viata intalnite in practica profesionala cu femeile. Se completeaza atat de bine, incat nu se exclud si formeaza impreuna un intreg perfect, fara de care viata mea nu ar mai fi la fel de implinita.

Cum ti-a venit ideea scrierii cartii „Intoarce-te la tine când nu mai stii cine esti” publicata la editura Bookzone și ce reprezintă ea pentru tine?

„Intoarce-te la tine…” este pentru mine prietena cea mai buna, prietena mea de suflet pe care o port cu mine peste tot. Este inteleptul care ma sfatuieste si la care revin de multe ori cu lacrimi in ochi, in datile cand nu mai stiu ce sau cum sa fac, sau in momentele in care simt ca nu mai am putere sa merg inainte. Atunci deschid intamplator cartea si ma citesc pe mine. Si intr-o clipa, imi recapat puterea si feminitatea si devin constienta de forta mea creatoare si de ceea ce sunt cu adevarat.

„Intoarce-te la tine…” a aparut ca urmare a unei lungi cautari de sine, intr-o perioada in care nu mai stiam cine sunt. Pot spune ca a fost cea mai buna terapie de autocoaching, fara doar si poate. Si ea m-a invatat ca atunci cand este vorba despre propria mea viata, cu tot ce implica asta, eu stiu cel mai bine ce merit si cum am de trait. Ca nu exista solutii in afara mea si ca toate-s in interiorul meu. Eu trebuie doar sa ma ascult. Si sa-mi asum in totalitate responsabilitatea vietii mele.

Pe când următoarea carte?

Este deja gata, dar o mai lasam pe prima sa se bucure pe deplin de succesul pe care il merita 🙂

Mi-ar plăcea să ne oferi mai multe detalii despre „Cocheta Beauty Academy by Monica Mihai”. Ce fel de cursuri oferi și cui se adreseaza?

Dupa carticica, cum imi place mie sa-i spun, Academia este al doilea proiect de suflet. Mi-am dorit o altfel de academie de formare in beauty, una care sa nu fie pur tehnica si stricta ca informatii, ci in care sa strecor si experienta personala de coaching si nlp. Asa a aparut un concept unic, de dezvoltare personala prin frumusete. Un concept ce promoveaza frumosul ca un intreg (si la interior dar si la exterior).

In cadrul academiei au loc cursuri de formare profesionala in beauty (machiaj, cosmetica, extensii gene, unghii tehnice, stilizare sprancene). Portofoliul cursurilor este insa in continua ascensiune, cursurile academiei, fiind adresate femeilor care vor sa isi dezvolte o noua abilitate si sa investeasca in propria lor dezvoltare. Indiferent ca vor sa faca din aceste cursuri un business sau nu, femeile devin mult mai castigate dupa aceste cursuri. Invata sa se puna mai bine in valoare in propria lor viata si de aici nu mai este decat un pas mic pana la o incredere de sine cu mult crescuta.

Te consideri o invingatoare?

Daaaaaaa! Si daca nu m-as fi considerat una, as fi devenit 🙂

Crezi în teoria lui „nu am timp pentru nimic”? Tu cum procedezi? Reusesti sa-ti faci timp pentru tine?

Eu nu cred in teoria asta pentru ca nu face parte din sistemul meu de credinte, pe care il reevaluez periodic si in care aleg sa pastrez doar acele convingeri care imi sunt utile, si care nu ma saboteaza. Dar acum vorbesc strict in numele meu si inteleg fiecare femeie pe care o aud spunandu-mi ca „nu are timp”, pentru ca stiu ca in spatele acestei teorii, fiecare are motive proprii, cu mult mai profunde.

Imi fac timp pentru mine, fara a depune un efort pentru asta. Asa m-am autoeducat si am muncit cu mine pentru a-mi desfasura propria mea viata in jurul meu. Ma pun pe primul loc in viata mea fara sa ma simt vinovata sau egoista pentru asta. Cred ca daca eu sunt bine cu mine si implinita, pot oferi si celor din jurul meu. Asa ca sunt mereu atenta ca sensul sa fie de la mine catre ceilalti.

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

Nu-s deloc feminista si consider ca puterea se potriveste mai bine unui barbat. Aleg sa fiu feminina, cu toate caracteristicile care vin la pachet cu asta. Il las pe el sa fie puternic si masculin. 🙂

Multumesc pentru interviu si in incheiere le transmit cititoarelor tale sa creada in puterea lor creatoare, care este nelimitata.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord