Citesti acum…
Marina Abramović se alatura festivalului UNFINISHED

Marina Abramović se alatura festivalului UNFINISHED

de  redactiaseptembrie 18, 2020

Artista Marina Abramović va purta o conversatie despre incredere in cadrul UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din Romania. Pioniera in arta performativa si experimentala, Marina Abramović a explorat de-a lungul carierei sale propriile limite fizice si mentale in reprezentatii care au facut inconjurul lumii. La UNFINISHED, artista va vorbi despre multiplele fatete ale increderii si rolul acestora in arta si societate.

Preocupata de relatiile interumane si de modul in care influenta unui om asupra altuia poate fi letala, Abramović a rezistat durerii, epuizarii si pericolului, in detrimentul transformarilor emotionale si spirituale. Performance-uri precum Rhytm 0 (1974), Death Self (1976), Imponderabilia (1977), Rest Energy (1980), Balkan Baroque (1997) si The Artist Is Present (2010) au fost gazduite de marile centre mondiale al artei contemporane, ca MoMA – Muzeul de Arta Moderna din New York si Venice Bienale – Biennala de arta la Venetia, unde a fost si distinsa cu Leul de Aur pentru cel mai bun artist in 1997.

Prezenta si momentul Marinei Abramović in festivalul UNFINISHED va gravita in jurul ideii de TRUST, care va fi si tema centrala a evenimentului de anul acesta. Capucine Gros, directorul artistic al UNFINISHED, a explicat ca “pornind de la doua dintre lucrarile artistei, vom avea o conversatie sincera despre rolul si implicatiile increderii si vom explora relatia dintre risc si vulnerabilitate in acelasi context. Totodata, ne dorim sa abordam si subiectul imposibilitatii de a separa toate aspectele din viata noastra (viata personala si profesionala, minte si trup, spectacol si realitate), o tema esentiala in practica Marinei, dar si pentru UNFINISHED, pe care multi au descoperit-o abia in ultimele luni”.

De asemenea, artista va vorbi si despre cel mai recent proiect al ei, “7 Deaths of Maria Callas”.

Productia a fost prezentata in premiera mondiala luna aceasta la Opera Bayerische Staatsoper din Munchen si va porni mai apoi intr-un turneu in mai multe tari. Un proiect in pregatire este si expozitia individuala “After Life” la Royal Academy din Londra, care a fost amanata pentru 2021. Cu ocazia acestei expozitii, Marina Abramović va deveni prima femeie din istoria de 250 de ani a institutiei care ocupa cu operele sale intregul spatiu al galeriei.

Cea de-a cincea editie UNFINISHED va avea loc in perioada 27 septembrie – 4 octombrie 2020,  intr-o noua platforma digitala – [F] OS – creata de la zero. Participarea la evenimentul online se va face pe baza de inscriere, in limita a 3500 de locuri, completand formularul de la urmatorul link: https://bit.ly/unfinished20.

Linkuri utile:
Website: https://unfinished.ro/
Facebook: www.facebook.com/unfinishedfestival
Instagram: https://www.instagram.com/unfinishedfestival/

UNFINISHED, un festival multidisciplinar

UNFINISHED, primul festival multidisciplinar din Romania, a fost creat de Fundatia Eidos ca o experienta in continua evolutie. Printre invitatii editiilor anterioare s-au numarat co-fondatorul Pixar, Alvy Ray Smith, directorul artistic pentru linia masculina Louis Vuitton, Virgil Abloh, strategul digital din timpul administratiei Obama, muzicianul Nicolas Jaar, creatorul rubricii “Modern Love”, de la New York Times, Daniel Jones si Esther Perel, cel mai cunoscut psihoterapeut specialist in relatii de cuplu si autorul unui bestseller din topul New York Times. Incepand cu 2020, UNFINISHED se desfasoara sub inaltul patronaj al Parlamentului European,

Despre Fundatia EIDOS

Fundatia Eidos este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti, Romania, avand ca misiune sustinerea si dezvoltarea durabila a practicilor culturale inovatoare la nivel global si multidisciplinar. Eidos opereaza la intersectia dintre creativitate, tehnologie, filosofie si antreprenoriat, organizand evenimente, programe educationale, cercetare experimentala si suport pentru productia proiectelor artistice. www.eidosfoundation.org

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord