Citesti acum…
Lansare inedita la Bookfest: doua proiecte editoriale in scop caritabil

Lansare inedita la Bookfest: doua proiecte editoriale in scop caritabil

de  redactiaiunie 7, 2018

Joi, 31 mai, in cadrul Bookfest, a avut loc, lansarea oficiala a cartilor „Celebrating Food around the World” / “Sarbatorind mancarea in jurul lumii”  autoarele proiectului editorial fiind  Sotiile Sefilor de Misiuni Diplomatice la Bucuresti (SPOHOM), precum  si Celebrating Romania Through the Lenses of Expat Women” / “Sarbatorind Romania prin ochii femeilor din alte tari” – proiect editorial realizat de catre grupul femeilor expat (din alte tari). Au fost prezenti autorii celor doua carti, reprezentanti ai corpului diplomatic, ai organizatiei The Duke of Edinburgh International Award Romania, Master Chef Adi Hadean, alte personalitati marcante din diferite domenii de activitate.

Ambele proiecte editoriale au scop caritabil, fondurile stranse prin vanzarea cartilor urmand a fi donate unor organizatii non-guvernamentale.

Retete  de pe sase continente

Realizat de sotiile sefilor unor misiuni diplomatice la Bucuresti, cartea de bucate color, in format bilingv „Celebrating Food around the World” / “Sarbatorind mancarea in jurul lumii” prezinta retete  sanatoase si usor de preparat, provenind din 26 de tari de pe sase continente, de la antreuri la feluri principale, garnituri si deserturi. Cartea include o contributie speciala din partea Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei romane, care a avut bunavointa de a semna Cuvantul Inainte, precum si una din retetele din carte.

Fiecare reteta este precedata de o scurta incursiune istorica sau personala si este insotita de o varietate de imagini, incluzand aranjamentul unor mese din mediul diplomatic, surprinse de talentatii fotografi Alina Miron si Bogdan Popescu.

Cartea este o initiativa a Sotiilor Sefilor de Misiuni la Bucuresti (SPOHOM), printre care cele din Africa de Sud, Albania, Argentina, Armenia, Belgia, Brazilia, Chile, Croatia, Egipt, Elvetia, Estonia, Georgia, Germania, India, Italia, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Palestina, Polonia, Portugalia, Regatul Arabiei Saudite, Republica Coreea, Rusia, Statele Unite ale Americii si Ucraina.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, semnatara Cuvantului inainte, spune: „Cartea are o «aroma» speciala. Fiecare reteta delicioasa impartaseste o poveste dintr-o calatorie diferita. Sunt sigura ca va fi o placere sa gatiti pentru prietenii si familia voastra explorand arome culturale din intreaga lume”.

Adi Hadean, semnatarul Prefetei cartii, spune: “Am fost fascinat de referintele culturale remarcabile oferite pentru fiecare reteta in parte. Recomand aceasta carte tuturor celor care iubesc mancarea la fel de mult ca mine. Daca v-ati intrebat vreodata cum a aparut o anumita reteta si cum a ajuns sa faca parte din istoria si traditia unui popor, atunci acest volum va va captiva. Este una dintre putinele carti de bucate care isi gasesc locul  la fel de bine in biblioteca, cat si in bucatarie. Trebuie citita cu atentie, cu un pahar de vin alaturi si cu mintea deschisa.”

Imbinand diplomatia culturala cu strangerea de fonduri, cartea isi propune sa ofere acces cititorilor in diferite culturi, prin limbajul universal al mancarii, in timp ce strangerea de fonduri contribuie la crearea unui viitor mai bun, mai stralucitor pentru tineri si persoanele defavorizate din Romania. Gratie generozitatii si muncii voluntare a sotiilor de ambasadori, dar si prin contributia valoroasa adusa de personalul ambasadelor si resedintelor, de profesionisti si sponsori locali, intregul pret de achizitie al cartii va fi donat catre The Duke of Edinburgh International Award Romania (www.dofe.ro) si Asociatiei Our Lady of Mercy Romania (www.ourladyofmercy.ro), al caror obiect de activitate este dedicat dezvoltarii tinerilor si, respectiv, sprijinirii persoanelor dezavantajate. Mai multe informatii despre carte sunt disponibile la www.dofe.ro.

Femeile expat celebreaza Centenarul Marii Uniri

Cartea „Celebrating Romania Through the Lenses of Expat Women”/ “Sarbatorind Romania prin ochii femeilor din alte tari” include fotografii realizate de catre 30 de artiste fotograf amator, provenind din 20 de tari, care locuiesc momentan in Romania. Cartea a ajuns la a noua editie, iar editia de anul acesta marcheaza 100 de ani de la semnarea Declaratiei de la Alba Iulia. Prefata este semnata de Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei.

 “Le felicit din inima pe doamnele autor pentru ideea nobila a acestui proiect caritabil, care contribuie nu doar la sprijinirea persoanelor dezavantajate, ci si la promovarea imaginii Romaniei.” – Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei.

Proiectul „Romania Through the Lenses of Expat Women” a inceput in anul 2010, ca o incercare de a combina pasiunea pentru fotografie a autoarelor, cu dorinta de a oferi ceva, la randul lor, tarii in care traiesc acum. Fiecare participant in proiect trimite 5 fotografii, care trec apoi prin filtrul unui juriu alcatuit din  fotografi profesionisti, mentori voluntari ai proiectului. Acestia aleg cate doua fotografii pentru album si alte cateva pentru expozitie si pentru coperta. Fondurile obtinute in urma vanzarii albumului si a print-urilor in cadrul expozitiei sunt donate apoi unor organizatii caritabile.

Anul acesta juriul a fost format din Mihai Constantineanu, Helmut Ignat si Dan Draghicescu, iar fondurile stranse vor merge catre Casa Ioana (www.casaioana.org/en), Ana si Copiii (www.anasicopiii.ro), Asociatia pentru Servicii Sociale  SCUT (www.scutbv.ro) si Fundatia Usa Deschisa (www.usadeschisa.ro).

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord