Citesti acum…
Hommage a Vincent Van Gogh – bijuterii despre viata si arta

Hommage a Vincent Van Gogh – bijuterii despre viata si arta

de  redactiaiulie 16, 2018

Dupa o perioada de indelunga cercetare si teste de creatie, FREYWILLE dezvaluie un nou omagiu dedicat unuia dintre cei mai mari artisti ai tuturor timpurilor –  Vincent van Gogh (1853 – 1890).

Trei dintre capodoperele artistului au fost alese ca sursa de inspiratie pentru a crea bijuterii ce vor impresiona prin coloristica si elementele simbolistice: „Ramuri de migdal inflorit”, „Noaptea instelata” si „Floarea soarelui”. Multe ore, creatie si dedicare au fost acordate acestei noi colectii, care este cu siguranta o piatra de hotar semnificativa in lucrarea creatoare a brandului.

Vincent Van Gogh, fondatorul picturii moderne

Vincent van Gogh (1853 – 1890) este considerat fondatorul picturii moderne. Picturile sale sunt asociate cu post-impresionismul si au avut un impact major asupra miscarilor de arta ulterioare, cum ar fi Fauves (inclusiv Henri Matisse) si curentul expresionist.

Tehnica sa de a picta este unica si recunoscuta ca atare de la prima vedere. Van Gogh a pictat rapid si spontan, fara corectii majore. Culorile puternice si tusele de pensula exprima ceea ce el nu a putut spune in cuvinte.

El a aplicat culorile impasto, adica nediluate sau doar usor diluate, si uneori le-a presat direct din tub pe panza. Folosind aceasta tehnica, expresivele tuse de pensula au prins viata, ceea ce a contribuit la stilul sau incomparabil. In timp ce abia reusea sa vanda tablouri in timpul vietii sale, lucrarile sale ating astazi preturi record la licitatii.

L’Amandier turquoise, L’Amandier rouge éclat, Éternité si Fleur D`Or Jour sunt cele mai noi capodopere create de FREYWILLE, un omagiu adus viziunii de geniu, spiritului creator si tehnicii speciale ale lui Van Gogh.

 Cea mai fina pulbere de aur de 24k este prezenta pe suprafata din email a tuturor pieselor din colectie. Emailul artistic unic, aplicat in mai multe straturi pe fiecare bijuterie si tratat termic in cuptoare la temperaturi inalte, dar si cei aproape 100 de pasi diferiti pentru a produce decorul delicat si intens colorat, ce va fi fixat ulterior pe montura metalica, transforma bijuteria intr-o poveste despre arta in cea mai pura forma a sa.

In cei doar 10 ani de creatie, Vincent van Gogh s-a remarcat prin numarul impresionant de tablouri lasate in urma, dar si prin forta exprimata de opera sa. Culorile indraznete, stilul energic si liber al pensulei incarcate de vopsea consistenta exprima lupta sa interioara, dar si inocenta in fata simplelor bucurii oferite de viata. Tot asa, mixul de culori vibrante, bogate, cu pastelurile delicate fac din noua colectie a brandului de bijuterii o declaratie despre viata in sine, cu sensibilitatea, forta si angoasele ei.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord