Citesti acum…
Florentina Pandelea: „Indiferent de ceea ce se intampla, o femeie mereu se ridica de la pamant si, de cele mai multe ori, tine de mana si alte persoane”

Florentina Pandelea: „Indiferent de ceea ce se intampla, o femeie mereu se ridica de la pamant si, de cele mai multe ori, tine de mana si alte persoane”

de  Cristina Lincumartie 15, 2022

Care sunt cele mai importante lucruri care te definesc?

Nu mi-e deloc usor sa vorbesc despre mine, dar consider ca cele mai importante lucruri care mă definesc sunt sinceritatea, ambitia și devotamentul.

Esti poate una dintre cele mai tinere autoare ale editurii Vesper Books si deja ai publicat, daca nu gresesc, nici mai mult, nici mai putin de sapte carti. Care este secretul?

Nu sunt cea mai tanara autoare din editura Vesper Books, insa intregul grup este format doar din persoane tinere, pline de imaginatie si dornice sa invete. Nu pot spune ca am un secret. Pana de curand nu aveam niciun program anume in care ma „trimiteam” la scris, dar, in ultima perioada, am urmat sfaturile celor mai mari scriitori si am inceput sa consemnez cate putin in fiecare zi. Ma ajuta foarte mult, atat pe partea creativa, cat si pe rutina care incepe sa isi spuna cuvantul.

Florentina Pandelea

Ce genuri abordezi? Ne spui cateva cuvinte despre fiecare dintre cartile tale, dar mai cu seama despre „Euforie vicitata”, romanul lansat chiar de ziua femeii?

De regula, scriu genul romance, insa de putin timp am inceput sa explorez si lumea fantasy, fiindca imaginatia consider ca ma ajuta foarte mult si nu pot sa o ignor. Tot ce pot spune cu certitudine este ca, in fiecare carte scrisa, am exploatat si o relatie de dragoste.

Primul meu roman publicat este „Teoria inocentei – Seducatorul anonim”, o poveste despre adolescenti, despre fiorii primei iubirii si durerea dezamagirii si a pierderii persoanelor dragi. Drumul spre maturitate.

Seria „Bolnavi Amandoi” are in prim plan cupluri cu actiunea plasată in Romania si, asa cum sugereaza si titlul, fiecare personaj abordat are in spate o poveste cutremuratoare, comuna, care poate fi a oricarui cititor, inspirata din viata mea. Aceasta serie este parte din mine mai mult ca oricare alta carte pe care o voi scrie de acum.

„Iluzii pacatoase” este povestea din antologia Povesti de Craciun, care are la baza lupta dintre mandria unei femei care a facut totul pentru a fi implinita financiar si prejudecatile unui avocat care nu poate accepta trecutul femeii de care e indragostit.

Seria „Vendetta”, volumul 1 „A mea” este prima carte in care am abordat genul fantasy si a fost publicata. Povestea este una atipica, deoarece nu exista niciun erou in carte, fiind prezenti doar raufacatori care lupta nu doar pentru putere, dar si pentru razbunarea celor dragi.

Euforie viciata” este cartea de care mie imi este foarte drag. Urmand cliseul friends to lovers, am impletit o poveste intre doi prieteni din copilarie ce au dezvoltat sentimente aparte unul fata de celalalt, dar care au refuzat sa dea curs acelor emotii de teama de a nu pierde ceea ce au mai de pret. Si anume prietenia lor.

Tii legatura cu publicul tau? Ai primit reactii/recenzii negative si, daca da, cum ai reactionat?

Incerc pe cat posibil sa mentin legatura cu cititorii mei si stam de vorba de fiecare data cand prindem ocazia. Au fost reactii si pozitive, si negative, pe toate le-am primit cu zambetul pe buze si increzatoare, fiindcă sunt de parere ca, din fiecare feedback primit, am ceva de invatat.

Esti sotie, mama, scriitoare si lista continua. Cand ai timp pentru toate?

Acum, cand le vad pe toate enumerate, par multe, insa de-a lungul timpului am invatat sa joglez cu ele astfel incat sa impac fiecare parte din mine. Recunosc, sunt momente cand simt ca e prea mult, dar trec, toate trec atunci cand tot ce faci e din dragoste.

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

Sunt o feminista convinsa inca de cand eram doar o copila. Mereu am vazut in femei o putere pe care nu o poti exprima in cuvinte. Acea putere se simte, o gasesti atunci cand privesti in ochii unei luptatoare. Atunci simti ca tu poti, nu pentru cine esti, nu pentru cat ai invatat, ci pentru ca esti femeie. Indiferent de ceea ce se intampla, o femeie mereu se ridica de la pamant si, de cele mai multe ori, tine de mana si alte persoane.

Multumesc!

Si eu va multumesc pentru aceasta oportunitate si va doresc mult succes in continuare!

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord