Citesti acum…
Festivalul VKRS 2020: de ce sa produci video si cum sa ai succes

Festivalul VKRS 2020: de ce sa produci video si cum sa ai succes

de  redactianoiembrie 17, 2020

Lumea este astazi digitala si conectata prin ecrane, iar videoul este formatul rege. Traim deja in era video, dar cine sunt creatorii acesteia si cum facem sa fim „on air” si nu „out of breath”?

VKRS este primul festival dedicat videoului, organizat de echipele Biz si Screen Native. Pe 19 noiembrie te intalnesti online cu creatori, regizori, branduri, artisti, vloggeri, profesionisti si entuziasti deopotriva, in cel mai bun cadru care iti explica si te face sa traiesti totul despre acest format.

Privim mereu catre viitor si vrem sa aducem in prim-plan oamenii si ideile care ne modeleaza lumea. Cum viitorul este video, era natural sa punem focusul Biz pe acest domeniu si sa o facem intr-un format inovator„, spune Marta Usurelu, Owner Biz.

Video Killed The Radio Star

Misteriosul acronim VKRS vine de la Video Killed The Radio Star, celebra melodie din anii ’80, o metafora a impactului pe care acest format il are astazi asupra culturii internetului si o recunoastere a suprematiei prezente a videoului ca purtator de mesaj.

Video este formatul care ne distreaza, ne uneste, ne educa si prin care comunicam cel mai bine. Fie ca este short lived, squared, live sau edited, professional sau personal, long or short, animated or shot, ne intalnim cu toate, la cel mai mare festival dedicat videoului: VKRS.

Am pornit la drum cu gandul sa incurajam si sa rasplatim performanta creatorilor de continut de pe YouTube, a vloggerilor. Dar am mers mai departe, am ajuns la video si am construit mai mult in jurul esentei peisajului actual in comunicare si anume aceea ca video este principalul format media care sustine astazi experienta, entertainmentul, afacerile si educatia, iar de aici nu a mai fost decat un pas pana am ajuns la ideea unui eveniment care sa fie construit in jurul videoului si sa ofere informatii si experiente actuale si interesante pentru cei care pot beneficia de pe urma acestui format„, spune Mugur Patrascu, co-organizator VKRS.

O zi dedicata regelui video

VKRS va aduna de-a lungul unei zile toate modalitatile de utilizare a video-ului, de la arta la vanzari, si va oferi privitorilor atat experientele vizuale moderne, cat si informatii utile celor care doresc sa isi promoveze brandul, sa vanda prin intermediul video, sa creeze continut relevant pentru businessul lor sau sa inteleaga mai bine specificul fiecarei retele sau mediu in ceea ce priveste utilizarea videoului.

VKRS inseamna un festival de 12 ore, care cuprinde discutii, prezentari, clipuri video si interviuri cu peste 100 de specialisti in acest format, artisti, creatori de continut, oameni de marketing, antreprenori, despre evolutia, trendurile si, mai ales, modalitatile in care folosim eficient astazi formatul video pentru obiectivele noastre.

Sfaturile creatorilor de continut din Romania. Cum sa produci cel mai viral video

Primul festival dedicat videoului, VKRS aduce alaturi de tine principalii creatori de continut din Romania. Sunt oamenii pe care ii urmaresti pe TikTok, pe YouTube sau pe Instagram si te bucuri de fiecare data de cate ori publica un video nou. Dar cum se produce un astfel de video, ce fel de munca este in spate? Si cum poti si tu sa faci succes prin videouri publicate pe retelele sociale? Afli pe 19 noiembrie in transmisiunea maraton VKRS.

Din partea brandurilor vom vedea cele mai bune exemple de abordare a comunicarii prin materialele video. De ce o campanie de comunicare are succes mai mare in timp ce este prezentata in format video si cum au reusit sa creasca brandurile prin povestile video.

Video Dream Team

Cu ajutorul formatului video, ii veti avea in fata, printre altii, pe Mircea Bravo – vlogger, Cabral Ibacka – realizator TV, influencer si antreprenor, Mickey H – creator si producator, Iulia Albu – instagram influencer, Nicole Cherry – TikToker si cantareata, Razvan Exarhu – jurnalist, George Buhnici – jurnalist & vlogger, Raul Gheba – creator Sector 7, Bogdan Naumovici – 23 Communications, Cristian Delcea – cofondator Recorder, Vali Pintilescu – YouTube Content Stategist, Alex Cotet – regizor de film, scenarist si producator, Ion „Lutzu” Cojocaru – Content Director, MRM//McCann, Laura Savu – Global Community Manager at TikTok.

Gala vedetelor video

La finalul zilei, VKRS va premia intr-o gala transmisa live performanta in utilizarea videoului de catre creatorii de continut de la noi, a celor care au fost pionierii utilizarii formatului sau care demonstreaza azi o actualitate si o pricepere recunoscuta de comunitatile lor sau de rezultatele in industrie.

Gala VKRS 2020 va premia vloggerii anului, cei mai buni creatori video din mai multe domenii (entertainment, educatie, fashion & beauty, gaming, tech, auto etc.), dar si rising stars, viitoarele vedete ale erei video.

Evenimentul va fi distribuit LIVE pe pagina de facebook Biz si Screen Native. Participa gratuit si da join la evenimentul de pe facebook ca sa primesti reminder: https://www.facebook.com/events/3806529829391996/

Parteneri cu viziune

Prima editie a festivalului are ca partener principal brandul Lidl, unul dintre pionierii marketeri in adoptarea digitalului si a videoului in comunicare. Festivalul ii mai are ca parteneri la aceasta editie pe Telekom, Banca Transilvania, OPPO, TikTok, answear, Campofrio, foodpanda, OVN si TopVloguri.ro.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord