Citesti acum…
Femeie, stii cine esti si ce meriti?

Femeie, stii cine esti si ce meriti?

de  Irina Cristina Tenunoiembrie 13, 2015

femeie

Femeie, stii cine esti si ce meriti? Nu stii?

Tu, draga femeie, esti o persoana cu un suflet frumos si gingas, care mai mult ca oricare alta stie sa daruiasca caldura si iubire sincera celor de langa ea. Esti persoana care mai mult ca oricare alta, face sacrificii in orice moment, in numele iubirii. Esti singura persoana care poate da naştere unui alt suflet si trebuie sa te mandresti cu acest lucru, mai mult decat cu orice altceva. Tu esti  cea care  porti cel mai sfant nume de pe acest pamant, Mama. Mama este numele care se afla mereu pe buzele tuturor şi cel care te împlineste cu adevarat. Esti cea a carei frumusete nu este data de chipul intotdeauna ingrijit cu ajutorul produselor cosmetice, frumusetea ta este data de sufletul tau cald si bland, de capacitatea de a-i ocroti pe toti cei dragi tie, de a-i asculta, de a-i ajuta oricand iti  cer ajutorul.

Esti persoana care nu pune niciodata prea multe intrebari, deoarece mereu are încredere in cel de langa ea. Esti persoana care-si iubeste alesul, mai mult decat pe ea insasi şi astfel faci sacrificii pentru care, de cele mai multe ori, nu esti rasplatita dupa cum meriti. Esti persoana care trebuie să învete sa se iubeasca si sa se aprecieze în primul rand pe sine, apoi pe ceilalti. Esti persoana care trebuie să invete să si ceara, nu doar sa daruiasca. Esti cea  care trebuie sa învete sa mai spună si nu. Esti persoana care trebuie sa invete sa ceara respectul  cuvenit.

Esti persoana care trebuie sa invete sa se redescopere in fiecare clipa pe sine, pentru a putea constientiza, ca merita mai mult decat uneori i se ofera.Tu meriti sa fii iubita, ocrotita, pretuita, nu  dispretuita, cum uneori ti intampla in aceste vremuri in care unii din cei care ar trebui sa te protejeze, se fac ca uita cine esti si ce meriti. Esti persoana care asemeni pasarii Phoenix, dacă vrea, poate renaste din propria cenusa. Trebuie doar sa constientizezi acest lucru. Esti mai puternica decât crezi şi valorezi atat de mult!  Priveste-te in oglinda si redescopera-te! Gandeste-te ca ceea ce tu le oferi celorlalti, nimeni altcineva nu le poate oferi. Dacă ceilalti nu înteleg rolul tău în această lume, fa-o tu. Înţelegerea acestui lucru, te va ajuta sa iti dai seama cine esti si ce meriti cu adevarat.

Aminteste-ti mereu ca:

 “Femeia e forta motrice a vietii. Barbatul e doar cheia de contact.” ( Valeriu Butulescu)

Tu esti inima familiei.

Esti dadaca in copilarie, a celui care clipa de clipa trebuie sa te iubeasca si sa te pretuiasca, tovaraşa sa  in vremea maturitatii, sprijinul sau la batranete, consolarea sa la necaz.

Esti… totul… asadar,  meriti tot ce este mai bun si mai frumos.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Irina Cristina Tenu
Daca se-ntreaba cineva Cine sunt oare eu Eu cu sinceritate spun Ca sunt un simplu pictor de cuvinte Ce zi de zi Nu cu o pensula, ci cu-un condei Nu pe un sevalet, ci pe-o hartie Pictez alese cuvinte Pentru-a bucura Alese suflete. Fiindca el, scrisul, A trezit in mine Dorinta de a trai altfel De a trai printre cuvinte De a transmite celorlalti Ganduri diverse De pe-a vietii scena Pe care am urcat Pentru-a-mi juca Al meu frumos si simplu rol.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord