Acasă Relatii Interpersonale Există viață după divorț?

Există viață după divorț?

140
0

Ghid de supraviețuire

La sfârșitul verii, o statistică INS pentru primele 6 luni ale anului 2024, ne anunță că, în România, „un cuplu se destramă la fiecare șapte minute!”. Aflăm că principalele motive invocate sunt infidelitatea, gelozia și violența partenerului. O altă informație interesantă este că majoritatea bărbaților care cer divorțul au între 45 și 49 de ani, iar majoritatea femeilor care fac acest pas au între 35 și 39 de ani. Să fie doar diferența de maturitate emoțională?

Decizia de a pune capăt unei relații nu este niciodată una ușoară. Emoțiile sunt intense și contradictorii, iar dacă la mijloc se află și copii minori, atunci complexitatea acestora și vinovăția pot fi copleșitoare. Din păcate, toate aceste emoții nu vor dispărea odată cu semnarea certificatului de divorț în fața notarului sau a judecătorului. Părinții, foști soț și soție, sunt nevoiți să găsească o cale de a păstra o relație civilizată și o comunicare eficientă pentru binele suprem al copilului sau copiilor lor. Iar aceasta este cu adevărat o provocare imensă pentru partenerii care nu au reușit să găsească o „cale amiabilă” și pentru vindecarea rănilor emoționale încă proaspete.

În procesul de vindecare, există o mică mare diferență între partenerul care a decis primul ruperea relației și cel / cea care este pus(ă) în fața unei decizii deja luate. Există și varianta cuplurilor mature care iau decizia divorțului de comun acord sau poate chiar în urma încercării de a repara relația în fața unui psiholog. Dar, de cele mai multe ori, așa cum aflăm și din statistica INS, unul dintre parteneri ajunge să ceară divorțul atunci când consideră că nimic nu mai poate fi „ca înainte…”.

Faptul că el este primul care se gândește la „cum ar fi dacă…” și mintea lui generează deja reprezentări mentale cu viața pe care o va avea după ce va ieși din relația actuală îi dă un avantaj important: el va fi mult mai pregătit emoțional pentru provocările care vor urma în perioada de finalizare a actelor și de după divorț. Simplul fapt că își va repeta în gând „că îi va fi mult mai bine singur sau în altă relație”, îl va motiva să meargă până la capăt cu decizia, fără a mai lua în calcul impactul emoțional asupra celorlalți sau eventuale consecințe negative de ordin material.

Dacă celălalt partener nu a luat niciodată în calcul posibilitatea ruperii definitive a relației și încă mai are sentimente pentru partenerul de cuplu și nu este pregătit emoțional să facă față unei decizii atât de drastice, atunci impactul pe care îl va avea divorțul asupra sa poate fi de multe ori devastator. Rănile de abandon și respingere vor fi activate pentru multă vreme, poate chiar ani de zile, dacă acesta nu apelează la ajutor specializat. Tristețea și furia sunt două emoții puternice care te pot ține captiv și blocat în viața de zi cu zi dacă acestea nu sunt trăite sau eliberate într-un mod sănătos. Gândurile de răzbunare care apar la unii parteneri răniți pot duce la consecințe deosebit de grave și uneori chiar ireversibile. Pe lângă ajutorul specializat al unui psiholog, familia și prietenii apropiați pot fi de mare ajutor pentru a oferi susținere și a demonta scenariile unei minți inundate de cocktailul chimic al emoțiilor intense.

Indiferent de ce parte a divorțului te afli, Chic-elite te va ajuta pas cu pas să treci peste această perioadă dificilă din viața ta, să te eliberezi de emoțiile negative din trecut, să te regăsești pe tine însăți și să te reinventezi în cea mai bună versiune a persoanei tale…la care poate nici nu ai îndrăznit să visezi până acum! Vei afla din articolele următoare cum poți transforma „cel mai dificil moment al vieții tale” în „cea mai mare oportunitate care ți s-a oferit vreodată”!

Da, cu siguranță există viață după divorț! Dacă vei întâlni și alte femei care au trecut prin asta, vei observa că viața lor este chiar cu mult mai bună 😊

– citește continuarea aici

sursa foto: freepik

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Introduceți aici numele dvs.