Citesti acum…
Connie Larkin, coach ontologic si scriitor: „Nu sunt feminista, sunt patimasa pentru a fi vie si a trai viata din plin, in mod autentic”

Connie Larkin, coach ontologic si scriitor: „Nu sunt feminista, sunt patimasa pentru a fi vie si a trai viata din plin, in mod autentic”

de  Cristina Lincunoiembrie 15, 2019

Coonie Larkin va sustine pe 23 noiembrie, la Brasov, evenimentul „Relatii – Cum le faci sa functioneze”. Connie este PhotoReading instructor, scriitor, practica Coaching-ul Ontologic si tine cursuri si workshop-uri in toata tara. In anul 2000, a adus in Romania cursurile Landmark Education.

Scurta mea introducere este incompleta, asa ca te-as ruga sa te prezinti. Care sunt bornele evolutiei tale profesionale?

Nu am mai fost intrebata de „borne” inainte, este un cuvant nou pentru mine, dar ca sa ma raportez totusi la intrebare imi imaginez ca vrei sa spui „mile stones”, sau „landmarks”. Datorita faptului ca eu am intalnit Educatia Ontologica destul de devreme, m-am raportat la viata mea nu din punct de vedere „profesional”, ci din punct de vedere al evolutiei fiintei mele. Odata cu aceasta evolutie, am avut cresteri si selectii legate de ceea ce am facut. Acum, sunt autor de carte, Instructor de PhotoReading si toate in contextul faptului ca sunt o persoana angajata si antrenata sa comunice Educatie Ontologica.

Ce inseamna „Coaching Ontologic”?

Coaching Ontologic inseamna ca folosesti metoda Ontologica intr-o conversatie cu o persoana, astfel incat aceasta sa vada singura la ce trebuie sa renunte pentru a obtine rezultatele pe care si le doreste. Michelangelo spunea acelasi lucru cand a fost intrebat cum l-a sculptat pe David, si anume, ca el nu a facut nimic altceva decat sa dea jos ceea ce nu era David.

Connie Larkin

In ce constau cursurile Landmark Education?

In experienta mea, eu fiind implicata cu Landmark inca dinainte de a se chema „Landmark”, nu exista pe pamanul asta – din tot ce eu cunosc – ceva care sa goleasca o persoana de gunoi, mai eficient ca Landmark.

Folosesc aceasta exprimare inspirata fiind de ce a spus Osho legat de procesul acesta de curatare si anume „A really intelligent person is a crap detector!”

Principiul de baza pe care functioneaza Educatia Ontologica (si asta este ce face Landmark cu maiestrie) este ca o fiinta umana este intreaga, perfecta si completa si ca tot ce are nevoie ca sa produca acele rezultate pe care si le doreste este doar de discernamant, de corectarea propriei gandiri gresite.

Ce inseamna „PhotoReading”?

PhotoReading este legat de invatare si citit. Schimba perspectiva de la a citi pasiv, rand cu rand, cuvant cu cuvant, fraza cu fraza, ca sa fie un intreg, la a primi toata cartea dintr-o data si apoi la a scoate in parte ceea ce e nevoie.

„PhotoReading” este numele dat de Paul Scheele unui curs creat de el, in care inveti sa folosesti abilitatea de a fotografia mental (pe care o avem cu totii), pentru invatare.

Mai degrabă, cursul este un sistem in care folosesti toata mintea (partea constienta, 5%, si partea non-constienta, 95%).

Connie Larkin

Care este feedback-ul pe care il primesti de la cursanti, in ce masura raspund/inteleg notiunile pe care tu le intoduci?

Feedback-ul este mereu acelasi: eliberare, implinire, rezultate, multumire. Stiu asta de la cei care comunica cu mine.

Odata ce descoperi gandirea gresita si chiar vrei altceva in viata, cobori in teren si incepi sa actionezi. Din actiune coerenta decurg rezultate.

Care sunt temele principale pe care le tratezi în cartea „You asshole, YOU caused it!” și de unde poate fi ea achizitionata?

Cartea este un parcurs inspirational care poate sa-ti contribuie sa te trezesti din hibernarea mai mult sau mai putin comoda si sa incepi sa traiesti cu adevarat. Ea este formata din trei parti; prima partea abordeaza trecerea dincolo de conditionarile sociale, putere si curaj, apoi despre descoperirea ca tot ce se intampla este exact ce trebuia sa se intample, iar a treia parte aduce in lumina asociatia Why Not Me si cum sa treci de la victimizare la responsabilizare.

Cartea poate fi gasita si comandata de pe pe site-ul www.connielarkin.ro sau de la unul din evenimentele pe care le sustin.

La Brasov vei sustine un eveniment-curs dedicat relatiilor. Care sunt beneficiile celor ce decid sa participe la acest curs?

Contextul conversatiilor din curs este unul curat, integru si autentic. Acest lucru creeaza un fel de prezenta instantanee, ascultare si respect. Este ca si cum ai desface un nod si incepi sa te uiti la propria gandire din mai multe perspective, sa vezi unde singur ti-ai pus piedicile. Ce rezultate au oamenii? Ce rezultate pot avea?!

Ce am scris mai devreme cand m-ai intrebat de feedback. Fiecare va primi ce va alege sa genereze si in functie de cat poate sa auda.

Unde poti fi gasita in online? Pentru cei ce vor sa afle mai multe despre activitatea ta, de unde se pot informa?

In online, pot fi gasita pe Facebook, Youtube si LinkedIn cu numele de Connie Larkin, pe site-ul meu www.connielarkin.ro si www.connielarkin.com, iar pe instagram, aici.

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

NU!!!!

Nu am idee de ce, dintotdeauna m-am considerat o fiinta umana.

Mai tarziu, avand de-aface cu aceasta Educatie Ontologica, am vazut ca tiparul suferintei este identic pentru toate fiintele umane, indiferent de corpul pe care il imbraca.

Nu sunt feminista, sunt patimasa pentru a fi vie, a avea claritate mentala si a trai viata din plin, in mod autentic, facand astfel o diferenta.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord