Citesti acum…
Cine are aripi sa zboare, sa zboare!

Cine are aripi sa zboare, sa zboare!

de  Dana Tudoroctombrie 25, 2015

MadiAm intalnit-o acum ceva ani pe Madi Radulescu, la un eveniment organizat de compania din a carei echipa facea parte la acea vreme. Va spun sincer, mi-a acaparat aproape toata atentia. O urmaream cu admiratie – nu statea o clipa locului, impartea zambete si vorbe bune tuturor invitatilor, in acelasi timp atenta ca fiecare detaliu organizatoric sa se desfasoare asa cum trebuie.

Am reintalnit-o ani mai tarziu; de data aceasta conducea MMM Consulting, propria sa companie de training si consultanta in management, una dintre cele mai apreciate din Romania. A fost unul dintre putinii oameni mari pe care i-am intalnit pana acum care, la finalul discutiilor noastre profesionale, isi aloca cinci minute pentru o mica sedinta de mentorat – Altfel tu ce faci, cum esti? Uite ce iti pot sugera… Oh, sa ai ocazia sa fii ascultat si incurajat atunci cand iti este de ajutor o calauza!

Madi a acceptat cu entuziasm sa sustina comunitatea Chic-Elite si sa fie mentor pentru cele care isi doresc sa isi clarifice visul profesional si sa afle ce vor, defapt, de la cariera lor. Va invitam sa o cunoasteti putin mai bine, prin intermediul interviului pe care ni l-a acordat cu sinceritate si caldura.

Ce inseamna un mentor, din perspectiva ta?
Un mentor este un om dornic sa impartaseasca fara a se pune pe sine in centrul povestii ci experienta sa de viata si pe cea profesionala. Si acestea in sensul de a-l sprijini pe “ucenicul sau” sa devina un om si un profesionist mai bun. Ca sa fii mentor nu trebuie sa ai senectute. Cred ca trebuie sa ai respect fata de omul din fata ta, care se uita la tine ca la o sursa de inspiratie si invatare. Si odata ce ai acceptat asta, sa respecti rolul pe care ti l-ai luat.

In cazul evolutiei tale profesionale, ce rol au avut mentorii? Cum i-ai gasit?
Am avut. Unul dintre mentorii mei este un fost profesor universitar de la care am invatat curajul de a avea initiativa si de a-mi asuma riscuri in viata. Tin minte probabil pentru toata viata o vorba pe care mi-a spus-o cand aveam 23 ani: “Madi, cine are aripi sa zboare, sa zboare!”. Asa am pornit in antreprenoriat, in proiecte de pionierat in dezvoltarea manageriala in Romania, asa am perseverat atunci cand mi se parea ca nu pot avea prea multe sanse.

Ai avut mentori si pentru dezvoltarea personala? Daca da, ce impact au avut acestia asupra ta?
Si asa. Unul, important pentru mine este cel care m-a ajutat sa inteleg ca pot fi un coach nu bun, ci unul foarte bun cu conditia sa invat sa ascult, sa imi domolesc dialogul interior, sa cantaresc uitandu-ma in interior. Asta m-a ajutat si profesional.

Unde cauti in prezent inspiratie pentru dezvoltarea ta?
In natura. Nu petrec atat de mult timp in natura cat poate ati astepta in urma acestui raspuns. Dar atat timp cat sunt intre florile mele, cu cainele meu la plimbare, ma bucur de fiecare moment si ma gandesc intr-un spatiu liber si mai ales eliberat de tensiunea interioarelor de business.

Poti mentiona o situatie in care ai observat pe cineva inflorind, datorita faptului ca a avut un mentor aproape?
Pot vorbi despre oamenii cu care am lucrat si care s-au realizat fiecare in viata, carora le multumesc ca au avut incredere. Am vazut oameni care mi-au vorbit de mentorii lor cu entuziasm si asta inseamna ca sigur i-au ajutat si i-au imbogatit.

Cum gasim mentorul cel mai potrivit pentru noi?
Un om pe care il respect si care reprezinta un model. Un mentor nu este un om pe care trebuie sa il copiezi. Este insa un om la ale carui povesti si experiente trebuie sa reflectezi. Si nu trebuie sa astepti sa faca ceva pentru tine, cel ce va obtine rezultate nu poti fi decat tu. Dar cred ca respectul si increderea sunt ingredientele de baza.

De ce ai ales sa fii mentor in comunitatea Chic-Elite?
Pentru ca o femeie antreprenor sau o femeie care doreste sa se implineasca in viata sa, atat personala si profesională, are destul de multe de infruntat. Uneori bariere, alteori provocari de ordin sexist, alteori oboseala si stresul deoarece are si indatoriri de familie, poate fi o mama singura… Sunt multe motive pentru care o femeie poate cauta sfat, exemplu si intrebari potrivite. Acum, am facut multe lucruri extraordinare in viata mea fara a cauta sa fiu considerata extraordinara. Dar am fost rasfatata de oportunitati si cred ca am reusit. De aceea, daca pot inspira la randul meu…de ce nu?

Care sunt valorile tale si ce iti propui sa le transmiti mai departe celor care se vor alatura grupului de discutii pe care il vei mentora pe Chic-Elite?
Corectitudine si omenie. Omenie nu inseamna mila, dar cred ca trebuie sa facem bine in jurul nostru: sa fii un om bun.

Despre Madi Radulescu, prin propriii ei ochi

De peste 20 ani construiesc cu si alaturi de manageri, de lideri, de oameni care conduc oameni si organizatii. Mii de experiente, mii de ore, mii de oameni, mii de intrebari. La un moment dat am descoperit “puterea intrebarilor” si fiecare contributie a mea a putut deveni mai puternica, mai relevatoare, mai apropiata de esenta lucrurilor si de gasirea solutiei potrivite.

Am fost martora transformarii esalonului managerial in Romania si nu numai, intr-un parcurs organic: crescand ca manager, lucrand cu manageri, insotind manageri. Si am inteles platforma comuna in proiecte ce au acoperit 9 piete, 14 nationalitati, sute de companii mari si foarte mari, globale sau locale. Platforma aceasta comuna, a liderului care invata, se transforma, reuseste este constientizarea profunda a ceea ce este si ce vrea sa fie el, liderul. Aceasta reprezinta amprenta pe care fiecare dintre noi o lasam creand culturi de companie, echipe puternice, urme menite sa dureze.

Dupa cca 15 ani de educatie, consultanta, training, facilitare de procese de transformare organizationala am adaugat, in paleta mea de lucru, acum cca 5 ani, coachingul executiv. Si acum pot spune ca pot contribui complet si responsabil, insotind lideri in misiunea lor: aceea de a conduce natural, sigur, de a creste personal si profesional pentru a-si indeplini menirea. Pentru mine, coachingul executiv paveaza drumul solid al atingerii viziunii.

Sunt fondator si Managing Partner al MMM Consulting INT’L si incepand cu 2010 Director of Business Development, Central and Eastern Europe, Persona Global, Inc. MBA Warwick University, DPM OU UK, Consultant Certificat Persona Global. ACC Executive Coach, membru ICF si EMCC. Multe alte stagii de formare si perfectionare manageriala specifice domeniului de activitate, in tara si in strainatate.

Citatul preferat:

“It is not the strongest or the most intelligent who will survive but those who can best manage change.” ― Charles Darwin /  „Nu sunt cei mai puternici cei ce vor supraviețui, ci cei ce se adapteaza cel mai bine schimbarii.” ― Charles Darwin

Care este reactia ta?
Articol bun
50%
Autor recomandat
50%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord