Citesti acum…
Chiropractica, medicina care repune corpul in echilibrul perfect

Chiropractica, medicina care repune corpul in echilibrul perfect

de  Dana Tudoroctombrie 4, 2017

Ce faci atunci cand vrei sa te asiguri ca sanatatea ta fizica este in forma optima? „Incluzi in rutina ta chiropractica”, recomanda Dr. Soheil Keynejad, chiropractor de renume international, pe care Chic-Elite a fost invitata sa il cunoasca in prima sa zi in Romania ca Visiting Professor al clinicii Intermedicas.

O forma de medicina alternativa care pune accentul pe diagnosticul, tratamentul si prevenirea tulburarilor mecanice ale sistemului musculo-scheletic, in special la nivelul coloanei vertebrale, chiropractica trateaza, neinvaziv, dureri ce pot aparea in timpul sarcinii, dureri de cap, de spate, de sold, afectiuni asociate cu munca de birou si nu numai. O sedinta dureaza numai in jur de 20 de minute. Inarmat cu tehnica care  se dobandeste numai in urma experientei si cu presiunea corecta aplicata scurt si hotarat asupra zonelor unde trebuie lucrat pentru a repune corpul in echilibrul perfect, doctorul reuseste sa faca o ajustare chiropractica in doar cateva secunde.

De origine persana, crescut si educat in Anglia, Dr. Soheil Keynejad a obtinut calificarea de chiropractica in cadrul colegiului McTimoney din Abingdon, Oxford, unde a studiat timp de cinci ani. Acesteia i se adauga instruirea in terapii holistice, precum masajul indian al capului sau remedial massage. Cu o experienta de peste 10 ani in acest domeniu, a profesat in mai multe clinici din Olanda, Croatia si Muntenegru.

„Stii care este principala cauza a aparitiei bolilor?”, incepe doctorul discutia noastra. „Stresul. Suntem expusi la trei tipuri de stres: fizic, chimic si emotional. Tensiunea pe care o resimte zilnic organismul se acumuleaza; chiar si in timpul somnului suntem sub stres, fie pentru din cauza pozitiei avute, fie pentru ca am adormit cu un gand care ne framanta, fie chiar si din cauza unui vis. Expus la stres, corpul isi schimba forma, fapt ce pune presiune asupra nervilor. Este un proces pe care nu il simtim pe loc, insa al carui efect se cumuleaza, cu impact asupra biochimiei organismului. Apar oboseala, incapacitatea de a te concentra, probleme ale somnului si multe altele. Chiropractorul destreseaza organismul si il elibereaza de toate acestea. Identifica zonele unde sunt blocaje, tensiune acumulata, o nealiniere a vertebrelor si, cu ajutorul unor miscari specifice, prin care aplica presiune, elibereaza aria respectiva.”

Care sunt diferentele fata de masaj sau fizioterapie?

Este o mare diferenta! Masajul este foarte bun pentru relaxare, iar fizioterapia este dedicata reabilitarii, in caz de accident. Chiropractica este total diferita, pentru ca are de-a face cu sistemul nervos si cu articulatiile.

Din experienta dvs., care sunt cele mai frecvent intalnire probleme tratate de chiropractica, care apar in cazul femeilor?

Fiecare dintre noi este diferit. In cazul femeilor, am observat in principal tensiunea in zona gatului si durerile de cap. Pot sa apara si probleme cu partea inferioara a spatelui, dupa nastere. In timpul nasterii, este eliberat un hormon care ajuta la flexibilitatea articulatiilor. Ulterior, acestea revin la forma initiala insa, nu intotdeauna se cupleaza perfect, ca inainte, situatie in care este necesar tratamentul. Aici intervine chiropractica. In America si Canada, atat mama, cat si copilul beneficiaza de tratament chiropractic, in primele zile dupa nastere.

Cat de des este recomandat sa beneficiem de un astfel de tratament?

Frecventa tratamentului variaza in functie de varsta, de starea, simptomele si de specificul fiecarei persoane. Insa, in medie, recomand intre 6 si 10 sedinte aplicate intensiv, pentru a „trezi” corpul. Aceasta este abordarea mea. O sedinta saptamanala in viziunea mea ii permite corpului sa adoarma din nou, il trezesti cu sedinta de saptamana viitoare, adoarme iar, ceea ce este contraproductiv. Este scump si ineficient. Dupa o serie intensiva initiala, menita sa trateze corpul, optim este sa urmeze cate o sedinta lunara sau o data la 6 saptamani, pentru intretinere.

Chiropractica este foarte asemanatoare cu periajul dintilor. Cum ar fi sa nu iti speli dintii timp de o luna? Si coloana ta vertebrala este la fel. In cazul ei, nu o poti vedea si mirosi, insa poti simti, din cand in cand, cate o durere aici, una colo.

Dvs. mergeti la un chiropractician?

Este nevoie de un chiropractician bun. Din pacate, aici nu gasesc unul. Eu locuiesc in Dubrovnik. Uneori merg in Belgrad sau Zagreb. Saptamana trecuta am fost la Londra si am mers la un coleg, la tratament.

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
100%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord