Trend
Chic Elite
Sorteaza
Chic Succes
Cel mai nou articol
 
Citeste…
iunie 9, 2022

Meg Ciurchea: „Femeia este Putere”

„Cultura inseamna frumusete. Pentru cei care vad dincolo de aparente.” Mi-a placut tare mult motto-ul generosului tau site „Meg Ciurchea si prietenii”, asa ca te rog sa-mi spui totul despre acest nou proiect online. De ce „si prietenii”?

„Cultura inseamna frumusete” este un proiect pe care il coc de sase ani. L-am inceput si denumit asa pornind de la un simplu considerent: un om care citeste (orice: un articol, o poveste, o carte, un tratat de medicina naturista etc.) este un om frumos si astfel poate ajunge sa vada dincolo de aparente.

Din pacate, in zilele noastre, din ce in ce mai putini oameni citesc, iar sistemul de invatamant este cel putin execrabil, [...]

24
 
Citeste…
mai 6, 2022

Marietta Dobrin: „Carti, borcane cu dulceata si cimbru. Cam asa arata valiza mea la plecarea din tara”

Marietta Dobrin sau „Fata cu cimbru in buzunar”. Cred ca toata lumea te intreaba, dar chiar si asa, te rog sa-mi raspunzi si mie: ce semnificatie are titlul cartii tale de debut? Ne spui putin din povestea ei din culise? De unde o putem cumpara? O pot citi si romanii din Italia?

Inainte de a alege titlul cartii, am ales coperta. M-am indragostit de pictura Iuliei Schiopu imediat ce a postat-o pe Facebook. A fost dragoste la prima vedere. Ceva in ea ma definea, si nu e vorba doar de ochelari. 🙂

Apoi, titlul s-a lasat foarte usor si spontan „capturat”. Fiind eu o impatimita de cimbru, din motive culinare, dar mai ales sentimentale, am stiut ca o sa faca parte din [...]

178
 
Citeste…
aprilie 29, 2022

Cynthia Orszagova: „Sunt o mare admiratoare a feminitatii”

In peisajul complex al literaturii contemporane, Cynthia este o aparitie inedita, atat prin subiectul cartilor sale, cat si prin faptul ca, desi scrie perfect in limba romana, aceasta nu este limba ei materna. Corect? Imi spui care a fost drumul de la slovaca la limba romana si la romanele deja publicate?

Buna! Multumesc pentru invitatia de a raspunde acestor intrebari interesante si, de asemenea, pentru cuvintele frumoase din prezentare. Da, limba mea materna e slovaca, insa, desi vorbesc, gandesc si am facut scoala in slovaca, in 95% din timp, scriu in romana. Am scris insa cateva povesti foarte scurte, texte mai degraba, in slovaca. Unul chiar a fost citit în cadrul [...]

41
 
Citeste…
aprilie 6, 2022

Andra Dan: „Schimb oricand puterea pe pace”

Andra e brasoveanca la fel ca mine, chit ca eu sunt doar prin adoptie. Si, desi orasul nu este foarte mare, nu ne-am intalnit offline decat o singura data, la una dintre galele SuperBlog. In schimb, online ne-am intalnit de multe ori prin intermediul muzicii sale.

Andra, cum se impaca dreptul cu muzica si cu marketingul?

In primul rand, multumesc din suflet, draga mea, pentru oportunitatea de a ma aseza alaturi de tine printre randuri, in cadrul acestui minunat interviu. Cumva, ai venit catre mine intr-un moment cheie si nu pot fi decat extrem de recunoscatoare pentru asta!

M-ai intrebat de muzica si de marketing pentru ca acestea sunt ocupatiile mele [...]

36
TOP 5
Chic Elite
Sorteaza
 
1
Iulia-Florentina Paciurea: „Nu as renunta la scris nici daca as fi nevoita sa o fac sub un pseudonim mascul...
 
2
Maria Bertoldo Stocheci : „Din pacate, traim intr-o societate inca patriarhala, in care femeile, daca vor s...
 
3
Monica Ramirez: „Intr-o lume care si-a pierdut total busola normalitatii, adevarata aroganta e sa mergi mai...
 
4
Marietta Dobrin: „Carti, borcane cu dulceata si cimbru. Cam asa arata valiza mea la plecarea din tara”
 
5
Gabriela Apostu: „Femeia este Universul in miniatura”