Citesti acum…
Cea mai muzicala scoala de vara a Bucurestiului a debutat in 9 iulie

Cea mai muzicala scoala de vara a Bucurestiului a debutat in 9 iulie

de  redactiaiulie 10, 2018

Scoala de Vara Cantus Mundi a debutat luni, 9 iulie, fiind accesibila gratuit pentru aproape 300 de copii din Bucuresti. Atelierele complexe propuse de echipa Cantus Mundi vor fi coordonate de personalitati ale lumii muzicale, printre acestia aflandu-se Anna Ungureanu – dirijorul celebrului cor Madrigal, percutionistul Zoli Toth sau cantareata de jazz Irina Sarbu – si se vor desfasura in generosul spatiu al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

Scoala de Vara Cantus Mundi reprezinta o oferta educationala de elita care se adreseaza copiilor dornici sa isi exploreze creativitatea prin intermediul muzicii, actoriei si al altor activitati educative. Timp de patru saptamani, cate 7 ore pe zi, cursantii vor beneficia de o programa culturala complexa, gandita ca un real suport in dezvoltarea aptitudinilor muzicale ale fiecarui copil. Scoala de Vara Cantus Mundi este un proiect organizat de echipa Programului National Cantus Mundi, cu sprijinul Primariei Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Peste 500 de copii s-au inscris la Scoala de Vara, iar in urma preselectiei realizate de trainerii Cantus Mundi au ramas aproape 300 de copii care au fost grupati in functie de varsta si aptitudinile muzicale. Am initiat acest proiect pentru ca ne dorim sa oferim copiilor bucuresteni o alternativa educationala utila si distractiva pe perioada verii. Cu ajutorul trainerilor Scolii de Vara Cantus Mundi, cei mici au prilejul sa experimenteze improvizatia ritmica, actoria, cantul coral, sa invete sa lucreze impreuna, sa colaboreze si sa isi descopere potentialul artistic. Speram ca dupa o luna, la finalul Scolii de Vara, cateva sute de mici absolventi isi vor fi descoperit talentul aici si vor avea un bagaj consistent de cunostinte si abilitati noi, acumulate de la specialistii pe care am reusit sa ii aducem in acest proiect, spune Emil Pantelimon, Managerul Corului National de Camera „Madrigal-Marin Constantin”.

Nume sonore din muzica sunt traineri ai Scolii de Vara

Atelierele Scolii de Vara Cantus Mundi sunt conduse de traineri specializati, nume sonore in domeniul muzical, artistic si educational. In cadrul atelierului dedicat muzicii corale, copiii vor avea ocazia sa invete notiuni muzicale de baza, beneficiind de imensa experienta a Annei Ungureanu – dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” – si a echipei sale. Zoli Toth – liderul formatiei Zoli TOTH Project – este cel care a structurat atelierul de percutie, fiecare participant putand explora aici exercitii ritmice care sa il ajute in intelegerea superioara a fenomenului muzical.

La atelierul de miscare scenica, Ionut Picincu (Hammer), dansator cu aproape 18 ani de experienta in street dance si balet, impreuna cu Sabina Chirila, le vor arata copiilor cum pot asocia sunetele cu miscarea. Ioana Rufu, Andreea Corneanu si Maria Alexievici ii vor invata pe cei mici tainele actoriei. In cadrul atelierului de dezvoltare personala, sustinut de Gabriela Maalouf, tinerii cursanti vor avea prilejul de se cunoaste si a se imprieteni prin intermediul jocurilor si activitatilor propuse de cei doi traineri. Nu in ultimul rand, binecunoscuta cantareata de jazz Irina Sarbu ii va ajuta pe copii sa descopere, in cadrul atelierului de improvizatie, maniera in care sunetele pot fi utilizate in mod creativ.

Ca trainer la atelierul de muzica corala imi doresc ca fiecare copil sa ajunga sa isi exprime emotiile prin muzica, sa isi exploreze abilitatile creative si sa isi atinga potentialul artistic. Ca parinte, sper ca toate activitatile din Scoala de Vara Cantus Mundi sa fie o experienta frumoasa, prin care fiecare copil sa ajunga sa descopere lumea magica a muzicii”, declara Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si prin implicarea voluntara a membrilor acestui cor. Dupa 7 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 900 de coruri. Peste 30.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord