Citesti acum…
Antreprenorii sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc” la Corbi, perla nestiuta a Romaniei

Antreprenorii sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc” la Corbi, perla nestiuta a Romaniei

de  redactiaaprilie 24, 2019

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc” in comuna Corbi, judetul Arges, pentru a atrage atentia asupra acestei zone pitoresti a Romaniei, ale carei comori sunt inca nedescoperite, de la traditii pana la vechi asezaminte unice in tara noastra. Initiativa face parte din programul “Antreprenoresti – Adopta un sat”, derulat de fundatia Romanian Business Leaders, care isi propune sa reinvie stralucirea satului romanesc si resursele sale valoroase, prin stimularea proiectelor antreprenoriale locale.

 Satul romanesc are un potential care nu este pus in valoare din lipsa de cunostinte si oameni. De ani de zile, aproape jumatate din Romania – daca ne gandim ca 44% din populatia tarii traieste in mediul rural – este ca un giuvaier peste care se asterne praful, care isi pierde stralucirea: tinerii isi parasesc familia si comunitatea si isi pun la dispozitie forta de munca si ideile altor tari. Vrem sa le aratam cat de multe oportunitati au chiar la ei acasa, sa le deschidem perspective sustenabile. Importanta si atentia pe care o acordam Romaniei rurale va face diferenta asupra viitorului intregii tari. 1 Mai Antreprenoresc onoreaza acest spatiu si ne ofera ocazia de a ne bucura de el, asa cum este firesc. – Daniela Mariscu, liderul programului “Antreprenoresti” si CEO al companiei Aquatica Experience.

Ziua Internationala a Muncii va fi sarbatorita in Corbi cu mancare traditionala preparata de celebrul chef francez Samuel Le Torriellec, unul din cei mai apreciati bucatari din Romania, care va gati cu aceasta ocazie miel de Corbi la ceaun. “Corbi este deja ca acasa pentru mine. Este un farmec unic si o stare aparte sa gatesti si sa savurezi mancare gatita la tuci, in mijlocul naturii, spune chef Samuel.

Intr-un peisaj de poveste, in mijlocul celui mai pur spirit romanesc, antreprenorii romani, alaturi de familiile si invitatii lor se vor bucura de jocurile copilariei petrecute la sat, al carei farmec este de neuitat pentru oricine a avut aceasta ocazie.

Inscrierile la “1 Mai Antreprenoresc” sunt deschise celor interesati, care se pot alatura initiativei de a sustine comunitatea din Corbi prin prezenta lor, trimitand un mesaj la antreprenoresti@gmail.com sau la telefon 0727.575.954.

Antreprenoresti – Adopta un Sat: antreprenoriat la firul ierbii

Initiativa demarata in anul 2016 de fundatia Romanian Business Leaders 2016, programul „Antreprenoresti – Adopta un sat” isi propune sa identifice 10 comune din regiunile de sud, sud-est si sud-vest ale Romaniei in care exista potential si spirit antreprenorial. In prezent, acesta include 4 comunitati: Corbi (Arges), Ghindaresti (Constanta), Valea Stanciului (Dolj), Vultureni (Cluj-Napoca). Pentru fiecare afacere initiata in aceste localitati, echipa „Antreprenoresti” asigura consultanta juridica si faciliteaza accesul pe piete de desfacere.

Detalii despre proiect la http://antreprenoresti.ro/.

Romanian Business Leaders – pentru afaceri responsabile

Infiintata in anul 2012, fundatia Romanian Business Leaders (RBL) este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit care asigura o platforma de actiune si implicare sociala pentru liderii din mediul privat. Misiunea RBL este ca Romania sa devina o tara mai buna pentru afacerile responsabile si, in felul acesta, pentru toti romanii. Cei 200 de membri – antreprenori, manageri si profesionisti romani – ai comunitatii RBL sunt ghidati de trei valori: increderea in Romania, altruismul (dat de credinta ca bunastarea societatii poate fi obtinuta doar lucrand impreuna si prin sprijin recipric) si integritatea.

Mai multe despre RBL la http://www.rbls.ro/.

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord