Citesti acum…
“Voi fi acolo cand drumul devine anevoios”

“Voi fi acolo cand drumul devine anevoios”

de  Dana Tudoroctombrie 25, 2015

georgiana

Dincolo de a fi un avocat de elita, Georgiana Trandafir, Managing Partner al casei de avocatura Trandafir&Associates, este un om de elita. De fiecare data cand ne intalnim, imi dezvaluie cate o latura surprinzatoare a personalitatii ei – extrem de intuitiva (imi raspunde cu glas tare la intrebari care imi trec prin minte, fix in acel moment, ca sa dau un singur exemplu), aplecata spre intelegerea profunda a lucrurilor, spre privirea curata catre sine si catre exterior, actioneaza cu precizia si forta unei sabii de samurai, atunci cand situatia o cere.

Municipalitati, mari colosi industriali si nu numai au ales sa fie reprezentati de ea in instanta, apreciindu-i gandirea strategica si abilitatile de litigator. A decis sa fie mentor pe Chic-Elite pentru a le sustine pe avocatele aflate la inceput de drum in cariera lor si pe cele dintre noi care se afla in fata unui divort.

Ce inseamna un mentor, din perspectiva ta?
Un mentor este o sursa de inspiratie, un model, un sprijin, un profesor daruit evolutiei noastre. Este acea persoana care ne determina sa evoluam spiritual, profesional, personal si care ne sprijina in drumul nostru catre ceea ce dorim sa devenim. Un mentor este persoana ca ne descopera resursele din interiorul nostru si care ne ajuta sa le prelucram cu daruirea unui bijutier, de multe ori nici nu ne spune ce a gasit in noi, ne lasa placerea de a descoperi singuri. Daca ar fi sa simplificam, mentorul este profesor si prieten in acelasi timp.

In cazul evolutiei tale profesionale, ce rol au avut mentorii? Cum i-ai gasit?
Au fost mai multi mentori, slava Domnului. Profesional vorbind, primii mentori au fost părinții, care mi-au explicat rolul educatiei in dezvoltarea mea. Apoi au fost profesorii de la scoala si prietenii apropiați, care mi-au impartasit din crezurile lor despre cum ar fi sa fim o varianta mai buna a propriei fiinte. Apoi, mentorii au fost profesorii de la facultate care au un rol decisiv in dezvoltarea mea profesionala. Si, nu in ultimul rand, in cariera de avocat am avut norocul sa am o serie de mentori senzationali, cei mai de seama profesionisti ai dreptului, carora nu imi va ajunge niciodata timpul sa le multumesc pentru energia alocata dezvoltarii mele profesionale. Acesti oameni m-au invatat ca, fara stiinta de carte si fara munca, nu iese avocatura de calitate.

Mentorii mei au avut un rol esential in a ma ajuta sa devin tot ceea ce am devenit azi si fara ei, cu siguranta, nu as fi fost aici. Acum, retroactiv, stiu ca nu le-a fost usor sa ma indrume si sa ramana fermi in deciziile lor atunci cand a fost necesar, chiar peste vointa mea, uneori. Si mai stiu ca toate eforturile pe care mentorii mei le-au cerut de la mine au fost in totalitate in beneficiul meu.

Nu am facut ceva anume ca sa imi gasesc mentorii, pur si simplu au aparut in viata mea la momentul potrivit. Si intuitia mi-a spus sa nu fug de ei, desi nu parea deloc usor sa supravietuiesc in preajma lor 🙂

Ai avut mentori si pentru dezvoltarea personala? Daca da, ce impact au avut acestia asupra ta?
Mentorii mei in plan profesional au avut un cuvant de spus si in ceea ce priveste dezvoltarea mea personala. Nu poti sa iti asumi rolul de mentor, daca nu ti-ai construit o personalitate pe baze solide, integre, oneste si asumate public. Si atunci, personalitatea si caracterul mentorilor mei profesionali au devenit un model pentru mine, in ansamblu.

Bineinteles, exista si mentori care isi pun amprenta preponderent pe dezvoltarea personala si care ne arata ca putem deveni versiuni mai bune ale noastre. Acesti mentori mi-au aratat cat de important este sa traim propria noastra viata, ca avem puterea de a ne schimba realitatea cu una mai buna si ca suntem capabili sa schimbam lumea, daca dorim.

Unde cauti in prezent inspiratie pentru dezvoltarea ta?
Peste tot. Ma inspir din carti, din reviste, de pe strada, internet, de la clienti, de la studentii care fac practica, de la potentialii colaboratori, de la colegii avocati, chiar si de la televizor, desi mai putin, din ratiuni de timp. Incerc sa imi tin ochii cat mai deschiși, astfel incat sa observ cat mai multe din jurul meu. Starea de trezie este esentiala pentru captarea, selectarea si prelucrarea informatiilor utile in dezvoltarea mea, acum sau la un moment viitor, potrivit dezvoltarii mele.

Cu putin discernamant, putem gasi inspiratie peste tot in jurul nostru, totul este sa avem puterea de a selecta informatia utila intr-un anumit moment al dezvoltarii noastre.

Poti mentiona o situatie in care ai observat pe cineva inflorind, datorita faptului ca a avut un mentor aproape?
Da, eu, cand am gasit un mentor care mi-a aratat cu blandete ca sistemul meu de repere ma determina sa ma invart in cerc si ca trebuia sa fac ceva pentru a rupe cercul si a iesi din miscarea centrifuga. Si ca solutiile incercate nu sunt intotdeauna utile in rezolvarea unei probleme, uneori, ducand la amplificarea problemei.

Cum gasim mentorul cel mai potrivit pentru noi?
Aici nu exista o regula general valabila. in principiu, gasim mentorii pe care ii cautam, doar sa avem puterea sa ii identificam si sa le permitem sa fie mentori pentru dezvoltarea noastre. Daca avem credinta ca lucrurile se intampla asa cum e mai bine pentru noi, mentorii vor aparea la momentul potrivit.

Totusi, pentru a creste sansele de a ne gasi mentorii, ar fi recomandat sa ii cautam acolo unde sunt sanse sa ii gasim. De exemplu, pe Chic-Elite 🙂

De ce ai ales sa fii mentor in comunitatea Chic-Elite?
Este o onorare pentru mine sa fiu mentor in comunitatea Chic-Elite si imi doresc sa pot ajuta cat mai multe suflete sa isi gaseasca drumul, puterea si dragostea ca sa il parcurga frumos. Eu voi fi acolo cand drumul devine anevoios, ca sa il descalcim impreuna.

Care sunt valorile tale si ce iti propui sa le transmiti mai departe celor care se vor alatura grupului de discutii pe care il vei mentora pe Chic-Elite?
Nimic nu se obtine fara efort, dar acest efort da farmec victoriilor. Ingredientul principal al reusitei este munca, uneori neintrerupta. Iar daca adaugi o gandire pozitiva, un suflet curat, inspiratie si multa dorinta, nimeni si nimic nu iti poate sta in cale. Doar sa fie dorinta ta in acord cu ce e bine pentru tine.

Care este reactia ta?
Articol bun
70%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord