Citesti acum…
Top 10 cărți de leadership feminin

Top 10 cărți de leadership feminin

de  redactiamartie 16, 2023

În ultimii ani, femeile din întreaga lume au demonstrat că pot fi lideri puternici și influențați. Conduc organizații, fondează afaceri și inspiră schimbarea socială și politică. În acest articol, vom explora topul celor mai bune 10 cărți de leadership feminin, scrise de femei care au realizat lucruri remarcabile în domeniul lor de activitate.

„Lean In” de Sheryl Sandberg a devenit o carte emblematică pentru femeile care doresc să-și dezvolte abilitățile de leadership. Autoarea Sheryl Sandberg, fostul COO al Facebook, le încurajează pe femei să se angajeze mai mult în discuțiile de afaceri și să își asume roluri de leadership, în timp ce își păstrează autenticitatea și propria lor voce.

„Option B” de Sheryl Sandberg și Adam Grant este scrisă după pierderea tragică a soțului lui Sandberg. Cartea explorează modul în care putem face față pierderii și dificultăților vieții și cum putem să ne revenim după acestea. Sandberg și Grant oferă sfaturi practice și inspiraționale pentru a face față oricărei situații dificile și pentru a ne reconstrui viața. Aceasta este o lectură valoroasă pentru oricine se confruntă cu provocări personale sau profesionale. „Când trecem prin momente dificile, trebuie să ne concentrăm pe faptul că nu suntem singuri. Avem puterea să ne reconstruim viața și să găsim speranță și bucurie într-un viitor pe care îl putem crea,” spun autorii.

„Year of Yes” de Shonda Rhimes, creatoarea celebrului serial „Grey’s Anatomy”, relatează modul în care autoarea a ales să spună „da” mai mult și cum acest lucru i-a schimbat viața sa. Cartea explorează modul în care putem să ne depășim propriile frici și să ne asumăm riscuri în viață și în carieră. Este o lectură inspirațională pentru oricine dorește să își extindă zona de confort și să își dezvolte abilitățile de leadership. „Când îți depășești fricile și îți asumi riscuri, îți dai voie să descoperi cine ești cu adevărat și să îți atingi potențialul. Într-un an al acceptării și al deschiderii de a spune da, mi-am descoperit adevăratul eu și am obținut un succes incredibil în viața mea.”

„The Moment of Lift” de Melinda Gates explorează modul în care putem să le ridicăm pe persoanele din jurul nostru și să le ajutăm să își atingă potențialul. Cartea scrisă de Melinda Gates, cofondatoarea Fundației Bill și Melinda Gates, oferă perspective asupra modului în care putem să construim un viitor mai echitabil pentru toți. Este o lectură valoroasă pentru oricine dorește să devină un lider care susține schimbarea socială. „Dacă vrem să ridicăm lumea din jurul nostru, trebuie să începem prin a ne ridica pe noi înșine și prin a ne lua angajamentul de a lupta împotriva inegalităților. Împreună putem construi un viitor mai echitabil și mai bun pentru toți.”

„The Female Vision: Women’s Real Power at Work” de Sally Helgesen și Julie Johnson își propune să le ajute pe cititoare să își dezvolte abilitățile de leadership și să navigheze cu succes în lumea afacerilor. Oferă o perspectivă unică asupra modului în care femeile pot să-și utilizeze abilitățile naturale de a comunica, de a colabora și de a construi relații pentru a-și atinge obiectivele de carieră.

„Presence: Bringing Your Boldest Self to Your Biggest Challenges” de Amy Cuddy, profesor la Harvard Business School, oferă o perspectivă unică asupra modului în care femeile pot să-și dezvolte încrederea și prezența în lumea afacerilor. Cuddy le oferă cititoarelor instrumente și exerciții pentru a-și dezvolta încrederea și pentru a-și exprima în mod autentic ideile și viziunile. „Prezența înseamnă să fii conectat cu sinele tău interior, cu valorile tale și cu motivațiile tale. Când ești prezent, poți fi autentic și poți fi un lider puternic”, încurajează ea.

„Dare to Lead: Brave Work. Tough Conversations. Whole Hearts” de Brené Brown, celebră pentru cercetările sale asupra vulnerabilității și curajului, le oferă cititoarelor instrumente pentru a depăși frica și îndoiala de sine și pentru a-și asuma rolul de lideri puternici și autentici.

„The Confidence Code” de Katty Kay și Claire Shipman explorează motivul pentru care femeile sunt adesea mai puțin încrezătoare decât bărbații în carieră și ce pot face acestea pentru a-și dezvolta încrederea. Autoarele Katty Kay și Claire Shipman analizează cercetările în domeniu și oferă strategii concrete pentru a-ți dezvolta încrederea în sine și pentru a-ți atinge potențialul.

„Lead Like a Woman: Gain Confidence, Navigate Obstacles, Empower Others” de Deborah Smith Pegues vine cu o abordare mai spirituală a leadership-ului feminin. Pegues le încurajează pe cititoare să-și descopere chemarea și să-și construiască carierele într-un mod care să le reflecte valorile și să le permită să-și exprime creativitatea și talentele. Ea le oferă cititoarelor strategii pentru a naviga prin obstacolele din calea lor și pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de încredere în sine.

„The Power of Presence: Unlock Your Potential to Influence and Engage Others” de Kristi Hedges  explorează cum să ne dezvoltăm prezența. Hedges le oferă cititoarelor sfaturi și strategii pentru a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și de prezență, pentru a se conecta mai bine cu echipele lor și pentru a obține rezultate mai bune. Cartea oferă, de asemenea, sfaturi pentru a înțelege și a depăși obstacolele care pot împiedica dezvoltarea prezenței și a influenței într-un mod autentic și durabil.

Acestea sunt doar câteva dintre cărțile de leadership feminin care oferă instrumente și strategii pentru dezvoltarea abilităților de leadership. Fiecare abordează teme diferite, de la dezvoltarea abilităților de comunicare și leadership, până la strategii de gândire critică și construirea unei cariere durabile. Indiferent de ceea ce cauți într-o carte de leadership feminin, există multe opțiuni disponibile pe piață pentru a te ajuta să îți dezvolți abilitățile și să îți atingi obiectivele. În cele din urmă, cheia succesului constă în a avea încredere în propria ta viziune și a te dedica îmbunătățirii continue a abilităților de leadership.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord