Citesti acum…
The Wellbeing HUB, prima platforma pentru starea de bine a angajatilor

The Wellbeing HUB, prima platforma pentru starea de bine a angajatilor

de  redactiafebruarie 18, 2020

The Wellbeing Hub, prima platforma completa de wellbeing din Romania, lansata astazi, ofera solutii bazate pe cercetari stiintifice, ce ajuta organizatiile sa devina mai constiente si mai implicate in starea de bine a angajatilor, iar angajatii, mai constienti si dornici sa participe activ la programe de echilibrare individuala. Ai acces la un ecosistem ce reuneste, sub emblema unui centru de expertiza integrata, mai mult de 30 de specialisti si peste 100 de programe dedicate sanatatii fizice si psiho-emotionale a  angajatilor si familiilor acestora. In premiera pentru piata locala, Wellbeing Hub  aduce o biblioteca de programe segmentate pe cele doua categorii de generatii care vor compune, in urmatorii 5 ani, mai mult de 75% din forta actuala de munca: Generatia X si Millenials. Compania care a dezvoltat platforma este prezenta cu birouri in Bucuresti, Cluj si Ramnicu Valcea.

Programele sunt accesibile in proportie de 40% in formatul atelierelor experientiale si 60% printr-o platforma online, securizata la standard de telemedicina.

Solutii dezvoltate pe baze stiintifice

Printr-o abordare completa, multi-disciplinara, proiectul aduce raspunsuri la provocarile majore din ultimii ani ale companiilor: absenteism si prezenteism, atragerea si loializarea talentelor, implicarea, dedicarea si extra-efortul angajatilor, programele de wellbeing fiind o platforma adecvata pentru activarea componentei de „caring” in relatia companii-angajat.

Wellbeing-ul poate fi explicat simplu ca fiind modul in care oamenii percep calitatea vietii lor, modul in care  evalueaza, experimenteaza si apreciaza viata, prin lentila propriilor resurse. Este o interactiune dinamica intre Dimensiunea interna – propriile resurse, scopuri, insemnatate, potential de adaptare s.a -si Dimensiunea externa – cat de propice si favorabil vietii este mediul. The Wellbeing HUB contine programe ce au ca reper studiile stiintifice relevante pentru fiecare din aceste dimensiuni.

Burnout scazut, conflicte mai putine

The Wellbeing Hub este dezvoltat de o echipa de specialisti in resurse umane, terapeuti si medici care au conectat informatiile stiintifice cu mediul organizational, prin selectarea si aplicarea riguroasa a cercetarilor din psihologie, sociologie si medicina stilului de viata. Acestia sunt practicieni care au dezvoltat si implementat cu succes programe de wellbeing, de-a lungul a 6 ani de practica în organizatii cu peste 5.000 angajati. Cu solide competente în domeniul resurselor umane, ei au distilat peste 10.000 ore de rutina în conducerea programelor de cultura organizationala si au standardizat o metodologie de lucru, pe care o pun acum la dispozitia tuturor angajatorilor, ajutandu-i sa faca trecerea de la un set de beneficii pasive catre un inventar de solutii active. Solutiile au fost testate si validate in timp, intr-un proces complet, de la diagnoza, la implementare si evaluare, si pot aduce rezultate precum: cresterea eficientei angajatilor cu 7%, scaderea burnout-ului cu 4%, a conflictelor cu 3%, engagement mai mare cu 4%.

Peste 100 de programe pentru starea de bine a angajatilor

The Wellbeing Hub este un marketplace B2B dar si B2C, de unde pot fi accesate peste 100 de programe, al caror numar este constant în crestere. Este un intreg ecosistem care acopera complet nevoile de sanatate si echilibru organizational, pe mai multe dimensiuni:

  • Preventie, nutritie si sport – „Clinica Virtuala Wellbeing HUB” te pune in legatura cu medici cu specializari multiple: cardiologi, nutritionisti, dermatologi, endocrinologi, diabetologi, alergologi, kineto-terapeuti s.a, care conduc campanii de preventie si interventie pentru sanatatea si echilibrul organizatiei tale. Acestea raspund preocuparii de a identifica si dezvolta rutine noi în viata de zi cu zi, care sa te ajute sa-ti pastrezi corpul fizic în parametri biologici functionali.
  • Învatare si autodezvoltare – „Camera de terapie online”- psiho-terapeuti, psihiatri sau specialisti in parenting sunt disponibili pentru sedinte individuale online sau in workshop-uri de grup, care sa te ghideze într-un proces de auto-cunoastere, pentru o mai buna gestionare a resurselor tale intelectuale, emotionale si spirituale. Poti deveni un parinte mai bun, întelegi universul copilului tau si gasesti rute de cooperare cu acesta.
  • Echilibrul viata personala-viata profesionala – „Spill-over pozitiv”- programele implementate in spatiul organizational sunt o sursa de revarsare pozitiva. Solutiile pe care organizatia le propune ca sprijin pentru preocuparile de la job sau de acasa devin o sursa de bunastare psihologica prin revarsarea pozitiva dinspre companie catre angajat.

Platforma poate fi accesata si individual, prin testari online, sedinte individuale de psiho-terapie pentru intreaga familie, intr-un mediu online securizat cu standarde de telemedicina, cu plata serviciilor cu cardul, în rate.

Viziunea The Wellbeing HUB

“Dupa 2020, corporatiile fie vor fi umane, fie vor inceta sa existe cu totul. Obiectivul nostru este sa fim contributori la constructia de medii organizationale prin care companiile vor imbratisa ideea ca in spatele angajatilor se afla oameni. Organizatiile trebuie sa inceapa sa se ridice la inaltimea afirmatiei: Ne pasa de oameni! Nu este nevoie sa-si schimbe prioritatea, aceea de a face profit, doar sa adauge una noua: redefinirea climatului intern, pentru a putea deveni mai uman. Este timpul ca acestea sa-si umanizeze businessul si sa creeze contexte la care oamenii vor sa ia parte! Burnout, spillover, nevoia de schimbare, moduri diferite de a face lucrurile, conflicte intre valori, confuzia culturala, comportamentele noi, cu greu predictibile, ale noilor generatii, motivatia fluctuanta sau competitivitatea excesiva – sunt, pentru toate corporatiile ce au Profitul ca singura fibra de identitate, semne ca isi traiesc criza varstei mijlocii!”- Dan Ditoiu, fondator The Wellbeing HUB

Dan Ditoiu, fondatorul The Wellbeing HUB, aduce cu el experienta ultimilor 15 ani in Resurse Umane intr-o banca de top si expertiza dezvoltarii si implementarii, timp de 6 ani, a celui mai amplu program de wellbeing din piata corporatiilor din Romania.

A-ti pasa de oameni, a avea un customer service intern puternic ar putea crea echilibrul dintre productivitate si starea individuala de bine a oamenilor. Putem sa construim  impreuna o mentalitate organizationala diferita si sa actionam intr-o maniera remarcabila: “Choose people before employees & Humanise Your Business”!

Parteneri media: Biz, Business24.ro, Cariere, Chic-Elite.ro, JurnaluldeAfaceri.ro, HR Manager, ManagerExpress.ro, PortalHR.ro.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord