Citesti acum…
Teama de esec, piedica pentru a lansa o afacere

Teama de esec, piedica pentru a lansa o afacere

de  redactiaiunie 10, 2016

iasiEsecul este perceput ca o bariera pentru o noua afacere, cred 33% din oamenii de afaceri si managerii care au participat la un studiu realizat de Business Days despre nevoile, problemele mediului de afaceri din estul tarii. Pentru unul din patru respondenti (26,1%), esecul este un prilej pentru invatare iar unul din cinci (19%) a afirmat ca esecul indica lipsa calitatilor necesare pentru a deveni un antreprenor de succes.

Reducerea birocratiei, simplificarea legislatiei si a Codului Fiscal reprezinta masurile cu cel mai mare impact favorabil pentru dezvoltarea afacerilor, considera unul din trei respondenti la studiul Business Days. A doua masura mentionta ca fiind de natura sa stimuleze economia locala este reducerea taxelor si acordarea de facilitati fiscale (23% din respondenti). A treia masura importanta este, in opinia a 12,7% din respondenti, cresterea nivelului de educatie antreprenoriala a oamenilor de afaceri din Moldova.

In cazul provocarilor la adresa antreprenorilor din aceasta regiune, cele mai importante sunt lipsa infrastructurii de transport si logistice (56% din respondenti), lipsa unei culturi antreprenoriale sanatoase in Romania, lipsa unei educatii de business formale si informale de calitate (considerata ca o provocare medie de catre 27% dintre respondenti) sau chiar zelul si injustetea organelor de control ale statului (considerata ca o provocare mare de catre 28,9% dintre respondenti).

„Oamenii de afaceri din Moldova se confrunta cu probleme asupra carora au o influenta limitata, precum starea infrastructurii, dar si cu probleme care pot fi corectate mult mai usor, precum educatia de business primita de la antreprenori cu experienta. Ca platforma dedicata antreprenorialului, Business Days pune in legatura oameni de afaceri din cele mai diferite domenii de activitate. Participantii la evenimentele noastre pot astfel afla <<direct de la sursa>> cum pot pastra cei mai buni angajati, cum pot gasi noi parteneri de afaceri sau cum pot isi rationalizeze costurile”, declara Laszlo Pacso, fondator si coordonator Business Days.

In perioada 29 – 30 iunie va avea loc Iasi Business Days 2016, editie  care reuneste peste 1000 de antreprenori si manageri din zona de est a Romaniei si din zona transfrontaliera Chisinau, Ucraina. Evenimentul, care va avea loc la Congress Hall din cadrul Palas Iasi, este  dedicat in egala masura antreprenorilor  si managerilor cu experienta, dar si celor  la inceput de drum. Inscrierile au inceput pe 31 mai,  iar pana in data de 15 iunie este  perioada early-bird, cu 15% reducere la toate tipurile de acces.

Evenimentul este sustinut de Raiffeisen Leasing, Fan Courier,  EY Romania, Dedeman, Unicredit Bank, Rogalski Damaschin, Profit Point, Sophia Home Decoration, Regina Maria, Bonduelle,  Zitec, Francize.ro, Autonom Rent-a-Car, Dallmayr, Aqua Carpatica, Heineken,  Biroul de traduceri Champollion, Netlogiq, Bittnet, Easyhost, Galaxy Design, Polizu Manor, Agentia de Print, Grafoprint,  s.a.

Partenerii media ai evenimentului sunt  Europa FM, 9AM.ro, Romania Libera,  Ordinea Zilei, Jurnalul de Afaceri, Business24.ro, Ziare.com, Business Cover, Transilvania Business,  IQAds, Smark, Zelist Monitor, Softlead, Inspire, Garajul de PR,  avocatnet.ro, Chic-Elite.ro, Buticul de Inspiratie by Dana Tudor, Academia Catavencu, FoodNews, Amaltea,   Ziarul de Iasi, Evenimentul de Moldova, Suceava News, Iasi Airport, 7est, Digi24 Iasi, Iasi4You, inoras.ro, Anis, Clustero, Gpec, Mass Media Consulting

Actiunile Iasi Business Days – conferinte , workshop-uri, masterclass-uri,  minitraining-uri, expozitie  de produse inovative si tehnologice, programe dedicate startup-urilor, matchmaking si generare de leadeuri, etc. compun reteta unui eveniment de networking de cea mai inalta clasa. Un ingredient esential pentru cei care doresc  sa-si dezvolte afacerea la nivel national sau international si sa gaseasca partenerii potriviti de discutii.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord