Citesti acum…
„Singura la nunta mea”, lansat la Cannes, din 2 noiembrie in cinematografele romanesti

„Singura la nunta mea”, lansat la Cannes, din 2 noiembrie in cinematografele romanesti

de  redactiaianuarie 21, 2019

Filmul „Singura la nunta mea/ Seule a mon mariage”, coproductie Belgia-Romania regizata de Marta Bergman, care a avut premiera in programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes 2018, va fi lansat in cinematografele romanesti pe 2 noiembrie, fiind distribuit de microFILM.

Debutul in lungmetraj al Martei Bergman a fost filmat in Romania si Belgia si ii are in rolurile principale pe Alina Serban si Tom Vermeir.

Pelicula spune povestea Pamelei (Alina Serban), o tanara din comunitatea roma, o femeie spontana si amuzanta care traieste impreuna cu copilul ei in varsta de doi ani si cu bunica intr-o casa darapanata, unde impart acelasi pat. Ea viseaza la libertate si se imbarca spre necunoscut, renuntand la traditiile care o sufoca. Spera sa se casatoreasca pentru a-si schimba destinul, dar si pe al fiicei ei. Filmul vorbeste despre curajul si determinarea de a-ti depasi conditia.

„Este un film despre femei intr-o nota pozitiva. Este vorba despre depasirea conditiei si a barierelor, chiar daca vii dintr-un mediu bazic si dintr-o comunitate mica. Este un film care ironizeaza mai multe prejudecati, un film care face bine” – Ada Solomon, coproducator.

Marta Bergman, nascuta la Bucuresti, este autoarea unor documentare despre comunitatea roma si rolul femeii in societatea contemporana. Productiile ei au fost prezentate in festivaluri ca Visions du Réel si Leipzig Film Festival.

Alina Serban, nascuta intr-o familie de romi din Romania, este actrita si regizoare. A urmat cursuri ale Royal Academy of Dramatic Art din Londra si Tisch School of the Arts din New York. Angajata in a sprijini comunitatea roma, ea a devenit cunoscuta prin one-woman show-ul „I Declare at My Own Risk”, ca autoare si interpreta. Pamela din „Singura la nunta mea” este primul ei rol principal intr-un lungmetraj.

Belgianul Tom Vermeir este actor de teatru si televiziune si muzician. Ca actor, este cunoscut din productia „Belgica” (2016), de Félix van Groeningen, care a avut premiera la festivalul Sundance.

Din distributie mai fac parte Rebeca Anghel, Marie Denarnaud, Marian Samu, Viorica Tudor, Johan Leysen, Karin Tanghe si Jonas Bloquet.

Scenariul filmului este semnat de Marta Bergman si Laurent Brandenbourger, in colaborare cu Boris Lojkine si Katell Quillévéré, scriptul, de Andra Barbuica, iar decorurile, de Marina Obradovic si Igor Gabriel. Muzica a fost compusa de Vlaicu Golcea.

„Singura la nunta mea” este o productie a companiei belgiene Frakas Productions, in asociere cu Hi Film (Ada Solomon) din Romania, in coproductie cu Avenue B Productions si Zélila Films (Caroline Bonmarchand si  Sophie Leclercq), cu sustinerea Rouge International (Julie Gayet si Nadia Turincev) din Franta.

Filmul este sustinut de Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie Bruxelles, RTBF (Televiziunea Belgiana), Proximus, Wallimage (Wallonie), Screen.Brussels, Casa Kafka Pictures, Provinci Liège si Centre National du Cinéma et de l’Image Animée.

„Singura la nunta mea / Seule a mon mariage” este cea de-a treia colaborare dintre Frakas Productions si Hi Film Productions, dupa lungmetrajele „Felicia, inainte de toate” si „Soldatii. Poveste din Ferentari”.

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/singuralanuntamea/

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord