Citesti acum…
Simona Deaconescu, primul coregraf roman emergent la Springboard Danse Montréal

Simona Deaconescu, primul coregraf roman emergent la Springboard Danse Montréal

de  redactiaiunie 13, 2019

Coregrafa Simona Deaconescu este prima prezenta romaneasca de la prestigiosul festival Springboard Danse Montréal si unul dintre cei cinci tineri coregrafi care vor crea spectacole si instalatii, alaturi de un grup international de dansatori, alesi printr-un proces lung de selectie desfasurat în SUA, Canada si mai multe tari din Europa. Simona va intra în competitie pentru premiul EMERGE, care presupune realizarea unei productii pentru Gibney Dance Company New York în 2020.  Artista va prezenta si un fragment dintr-un spectacol anterior.

Programul Emerging Choreographers a devenit o traditie a festivalului, de-a lungul timpului nume importante din industria internationala a dansului fiind invitate, la inceputul carierei, sa realizeze spectacole in cadrul acestei sectiuni.

Aflat la cea de-a 18-a editie, Springboard Danse Montréal se desfasoara intre 9 si 28 iunie si prezinta lucrari ale unora dintre cei mai recunoscuti coregrafi din lume: Sasha Waltz, Ohad Naharim, Cristal Pyte, Johannes Wieland si altii.

Simona Deaconescu a ales sa danseze solo pentru prima oara unul dintre momentele sale preferate din spectacolul „Counterbody”, care i-a adus si nominalizarea de artist Aerowaves Twenty18.  Evenimentul va avea loc pe data pe 14 iunie la Places des Arts.

Pe 28 iunie, Simona Deaconescu va prezenta la Usine C în Montreal, instalatia  performativa „Sons and Daughters” – o prima lucrare dintr-o trilogie inspirata de atmosfera post-punk a anilor ’70-’80 si începuturile cyberart. A doua parte a proiectului va fi realizata, in continuarea colaborarii cu Centrul National al Dansului Bucuresti, la Sala „Stere Popescu”, in toamna acestui an, alaturi de compozitorul ucrainian Andrzej Hladyshevsky / Monocube si artista berlineza Amanda Kardinal, in cadrul unui proiect co-finantat de AFCN – Administratia Fondului Cultural National.

Coregrafa si regizoarea Simona Deaconescu, cofondatoare a festivalului Bucharest International Dance Film Festival, a prezentat spectacole, filme si a sustinut ateliere la festivaluri importante din SUA, Austria, Italia, Bulgaria, Turcia, Lituania, Chile, Romania.

Tangaj Collective
http://www.tangajdance.com/simona-deaconescu/

Centrul National al Dansului
https://www.cndb.ro/

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord