Citesti acum…
Rolul oamenilor de afaceri in constructia proiectului de tara pe agenda Business Days Bucuresti

Rolul oamenilor de afaceri in constructia proiectului de tara pe agenda Business Days Bucuresti

de  redactiadecembrie 4, 2019

Platforma de comunicare, networking si educatie de afaceri Business Days lanseaza, in perspectiva celor doua runde electorale ce vor marca anul 2020 – alegerile locale si cele parlamentare – o provocare la adresa tuturor oamenilor de afaceri din România: in ce masura, sub ce forma si cu ce conditii ar lua in considerare implicarea in viata publica?

Anul 2020 aduce o serie de noi provocari si oportunitati pentru mediul de afaceri din România: debutul pregatirilor pentru noul ciclu de programare bugetara al UE, reconfigurarea pietei unice europene dupa desprinderea Marii Britanii, iar pe plan intern un nou set de prioritati si politici publice. Transformarile prin care trec Uniunea Europeana si piata unica reprezinta o ocazie unica pentru antreprenorii români de a propune solutii pentru a fructifica noile oportunitati ce se profileaza la orizont.

Evenimentul Business Days Bucuresti 2019, ce va avea loc in perioada 11-12 decembrie, capitalizeaza resursele si cunostintele acumulate in cadrul uneia dintre cele mai mari comunitati de antreprenori si experti din România, formate si consolidate in decursul unui deceniu de activitate pe piata locala. Participantii – antreprenori, manageri, profesionisti, dar si studenti si reprezentanti ai mediului academic – vor avea astfel ocazia unica de a lua contact cu speakeri de top si vor beneficia de acces gratuit la peste 20 de instrumente de lucru in afaceri: metodologii, metode inovatoare pentru optimizarea proceselor de lucru ale managerilor, aplicatii de crestere a productivitatii si eficientei, delegarea de competente, pentru automatizarea proceselor de marketing etc.

Business Days Bucuresti 2019 va explora, alaturi de speakeri si invitati de marca, teme extrem de importante si de actuale: impactul tehnologiei asupra businessului si in viata personala a fiecaruia dintre noi, regândirea conceptului de „customer engagement” si a recrutarii de personal in era digitala, instrumente moderne de planificare si management, critical thinking, rolul inovatiei ca factor de diferentiere, strategii de dezvoltare a afacerii (ca parte a unui masterclass), strategii câstigatoare de marketing in mediul digital, automatizarea proceselor de afaceri, leadership etc.

De asemenea, evenimentul le va prilejui celor de fata ocazia de a lua parte la 15 ore de networking si interactiuni cu circa 700 de antreprenori si manageri cu experienta, de la toate nivelurile: CEO, director general, directori si manageri seniori si executivi din middle management, din companii de toate dimensiunile, de la corporatii multinationale si companii antreprenoriale, la startupuri locale.

Printre invitatii acestei editii a Business Days se afla nume reputate din mediul de afaceri  antreprenori de succes, investitori sau seniori consultanti, cu peste 18 ani de expertiza, precum antreprenorul Marius Ghenea, Radu Georgescu, Dragos Anastasiu,  Silviu Hotaran, Iancu Guda, Andrei Pitis, Dan Mocanu, Petre Nicolae, Daniel Metz, Dragos Petrescu, Rucsandra Hurezean, Cristian Secosan, Alex Cernatescu, Radu Atanasiu, Sorin Faur, Alexandru Lapusan, Radu Lupas sau Cristian China-Birta .

Pentru detalii si inscrieri se poate accesa link-ul: www.businessdays.ro/evenimente/bucuresti-business-days-11-12-decembrie-2019/tipuri-de-acces.

Cât de mult doresc antreprenorii sa se implice in viata publica?

Evenimentul Business Days Bucuresti 2019, ce se va derula in perioada 11-12 decembrie, va readuce in dezbatere o serie de teme importante pentru mediul local de afaceri: dincolo de aspectele legate de administrarea afacerii si a riscului de business intr-o piata emergenta precum cea româneasca, ce rol pot juca oamenii de afaceri in constructia proiectului de tara? Ce abilitati antreprenoriale lipsesc sau sunt deficitare in interiorul clasei politice si ce contributie ar putea avea mediul de afaceri la formularea si implementarea de politici publice coerente si orientate spre dezvoltare? Este cariera publica o optiune pentru oamenii de afaceri care si-au vazut proiectele realizate si acum isi doresc sa faca ceva pentru societate in ansamblul ei? Care sunt zonele de politici publice care ar putea beneficia cel mai mult de aportul de cunostinte si experienta al mediului de business?

Ce conteaza când faci afaceri in Romania?

De altfel, opiniile antreprenorilor colectate de catre Business Days identifica factorii contextuali drept elementele cele mai importante pentru succesul sau esecul unei afaceri in Romania: dupa infrastructura, mentalitatea oamenilor si sistemul de educatie sunt cel mai adesea invocate de catre antreprenorii locali ca factori cu impact asupra businessului propriu. Conexiunile corecte au fost, de asemenea, indicate ca fiind un element mai important decât gestionarea banilor pentru succesul unei afaceri, in vreme ce principala provocare adusa de transformarea digitala este, in viziunea oamenilor de afaceri romani, identificarea tehnologiilor adecvate pentru dezvoltarea companiei.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord