Citesti acum…
Rodica Mijaiche: „Toti avem temeri, dar am decis sa nu ma las condusa de aceste sentimente, pentru ca nu te lasa sa evoluezi”

Rodica Mijaiche: „Toti avem temeri, dar am decis sa nu ma las condusa de aceste sentimente, pentru ca nu te lasa sa evoluezi”

de  Cristina Lincuaprilie 21, 2022

Rodica, esti unul dintre autorii romani contemporani cunoscuti si prolifici. Seria „Pasiuni” te reprezinta, poate, cel mai bine. Gresesc?

La inceput, eram Rodica Mijaiche, autoare a romanului „Anotimpul Iubirii”, timpul a trecut si, pana sa public Seria Pasiuni, a mai trecut prin mainile si ochii cititorilor romanul „Secrete”. Trebuie sa recunosc, insa, ca Seria Pasiuni este cea dupa care publicul larg ma recunoaste. Aceasta a avut un feedback extraordinar din partea cititorilor, ceea ce nu poate decat sa ma bucure si sa ma motiveze.

Ce inseamna, pentru tine, fiecare dintre cartile publicate? Ni le poti prezenta pe toate, te rog, in cateva cuvinte? De unde poti fi ele cumparate?

De la prima carte publicata si pana acum, au trecut aproximativ sase ani, cariera de autor mi-am inceput-o cu „Anotimpul Iubirii”, o poveste sensibila despre dragoste si acceptare, foarte bine primita de cititori. Apoi a urmat romanul „Secrete”, condimentat cu note de romantism si suspans.

Rodica Mijaiche

In anul 2017, au aparut primele doua volume ale Seriei Pasiuni: „New York. Pasiuni ascunse” si „Roma. Pasiuni Intunecate”, urmate la cativa ani si de celelalte trei volume: „Londra. Pasiuni Dezlantuite”, „J&C. Pasiune in dans” si „Pasiune mortala”. Toata seria de romane prezinta povesti de dragoste, expuse prin prisma personajelor și prezinta dorinta eroilor de a-și schimba destinul, condimentata cu un strop de razbunare, intriga, iubire si bineinteles, suspans.

Romanul „Ape limpezi” este despre maturizare si asumarea deciziilor pe care suntem nevoiti sa le luam in anumite momente din viata.

Crezi ca se poate trai din scris in Romania?

Mi-am propus acest lucru, momentan nu am ajuns in acel stadiu, dar sunt convinsa ca eforturile sustinute pe care le depun in acest sens ma vor purta spre atingerea obiectivelor pe care mi le-am stabilit.

Ce ne poti spune, din experienta ta de pe piata de carte autohtona, se vand autorii romani contemporani sau sunt preferati, apriori, cei straini?

In opinia mea, autorii straini beneficiaza de o mai buna promovare fata de autorii romani, ceea ce le aduce plusul de notorietate necesar pentru a-si face cunoscuta creatia.

Te gandesti sa traduci vreuna dintre carti? Daca da, pe care? Este important pentru un autor dintr-o limba relativ putin vorbita pe glob sa iasa „in lume” intr-una dintre limbile de circulatie internationala?

Cartile scriitoarei Rodica Mijaiche

Deocamdata, acest capitol este on hold. Este dorinta mea cea mai mare ca ceea ce public sa ajunga la cat mai multi cititori, deci da, pe viitor voi dori sa traduc Seria Pasiuni.

Cel mai mare vis. Cea mai mare frica. Cea mai neplacuta – ca sa ma exprim politicos – recenzie. Cum ai reactionat?

Cel mai mare vis: ecranizarea seriei Pasiuni.

Nu pot sa spun ca nu am temeri, toti avem, dar am decis sa nu ma las condusa de aceste sentimente, pentru ca nu te lasa sa evoluezi.

Recenziile sunt parerile cititorilor, iar acestea sunt subiective. Am carti care au primit si 2 stele si 5 stele. In momentul in care public un roman, ma astept sa existe si opinii pozitive si opinii negative.

Ce urmeaza in plan scriitoricesc?

Intotdeauna am cate o idee noua despre ce va fi, dar imi place sa pastrez misterul. Poate o veche poveste renascuta… Cine stie?! 😉

Crezi ca persoanele publice au vreo misiune in contextul social actual? Trebuie ele sa ia atitudine sau sa sustina anumite opinii? (ma refer la pandemie, razboi…)🤗

Consider ca fiecare face asa cum simte, dar totul in niste limite.

Rodica Mijaiche

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

Nu cred ca ma pot numi feminista neaparat, dar sunt mai mult decat de acord cu egalitatea in drepturi. Parerea mea este ca fiecare om se naste liber sa actioneze conform principiilor si dorintelor proprii, atata timp cat nu aduce deservicii altora, indiferent daca este femeie sau barbat.

*

Acesta este linkul de unde pot fi cumparate romanele mele si aici ma gasiti pe Facebook.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord