Citesti acum…
In ritm cu schimbarea la Romanian Business Leaders Summit 2019

In ritm cu schimbarea la Romanian Business Leaders Summit 2019

de  redactiafebruarie 21, 2019

„Schimbarea este singura constanta in viata”, spune o maxima pe care probabil ati auzit-o prea des. Adaptata in context romanesc, o varianta mai potrivita ar fi „incertitudinea este singura noastra certitudine”. Atat descifrarea schimbarii, cat si gestionarea incertitudinii vor fi temele celei de-a opta editii a Romanian Business Leaders Summit din 13 si 14 martie 2019.

Sesiuni care te-ar putea interesa:

  • Societatea 4.0. Lentile prin care ne uitam spre viitor
  • Reinventarea organizatiilor: adevar si provocare
  • Regandirea modelelor de business: oportunitati si provocari
  • Educatia – cea mai sigura investitie in viitor!
  • Tehnologii care schimba regulile jocului
  • Live Talks cu oameni care ne inspira

Romanian Business Leaders Summit reprezinta poarta de intrare intr-un univers atipic in care este o onoare sa poti darui timp, energie sau experienta.

In 2011, cu un an inainte de organizarea primei editii a Summitului, cativa entuziasti, fondatorii Romanian Business Leaders (RBL), au definit valorile si directiile de actiune, care ne guverneaza si astazi. RBL a ramas principalul punct de intalnire al antreprenorilor si intraprenorilor cu standarde etice ridicate care isi doresc o societate evoluata si organizatii moderne. „Mi-am facut mai multi prieteni in RBL decat in toata cariera mea anterioara”, spune Dragos Rosca, presedintele Romanian Business Leaders, venture capitalist si fost consultant de management strategic.

RBL este platforma celor care vor sa schimbe lumea incepand cu ei insisi si cu cei din imediata lor apropiere. Pilonii pe care se sprijina acest deziderat sunt educatia, antreprenoriatul si buna guvernare. RBL este platforma celor care s-au plictisit sa „vorbeasca” doar cu televizorul, pe canapeaua din sufragerie, atunci cand lucrurile merg in directia gresita. Exista suficiente exemple de antreprenori cu companii evaluate la cateva sute de milioane de euro care au ajuns sa dedice mai multa energie proiectelor si intalnirilor RBL decat propriilor afaceri. Participarea la a opta editie a Romanian Business Leaders va poate lamuri cu privire la motivatia din spatele acestei transformari.

In cei opt ani care s-au scurs din momentul in care au fost sadite primele seminte ale organizatiei, comunitatea noastra extinsa (nu doar membri propriu-zisi) a crescut de zece ori, pana la aproximativ 1.500 de membri. In aceasta comunitate se regasesc fondatorii celor mai mari companii antreprenoriale romanesti si manageri din majoritatea grupurilor multinationale, intreprinzatori si executivi care raspund pentru destinele a catorva sute de mii de angajati. Totodata, RBL nu mai inseamna doar Bucuresti, doua organizatii locale fiind deschise la Cluj-Napoca si Iasi, iar altele noi urmeaza in 2019 si 2020.

Ne-am pastrat valorile, insa cum schimbarea este singura constanta, ne-am transformat la randul nostru. In urma unei intalniri din decembrie 2018, ne-am extins si nuantat prioritatile si preocuparile cu stimularea inovatiei, profesionalizarea si digitalizarea administratiei; crearea unui think tank care sa genereze informatie valoroasa pentru domeniile strategice; internationalizarea RBL prin deschiderea unor puncte de prezenta in tari europene cu puternice comunitati de romani, incetinirea emigratiei si exodului de creiere, precum si acordarea de sprijin pentru dezvoltarea insfrastructurii publice si de transport.

Faptul ca suntem o organizatie apolitica nu ne impiedica sa interactionam eficient cu autoritatile atunci cand situatia (tot mai des) o impune. Specialistii din task force-urile RBL se intalnesc frecvent cu administratiile centrale si locale si incearca sa influenteze lucrurile in directia buna.

De departe insa, principalele parghii prin care RBL produce schimbarea sunt proiecte precum Merito, SuperTeach, Insights, Antrenament pentru Viitor (in domeniul educatiei), Antreprenoresti – adopta un sat, Antreprenoria, RePatriot sau Start-Up Bridge (in domeniul antreprenoriatului).

Vremurile erau tulburi in 2012, la prima editie a Romanian Business Leaders Summit, tulburi au ramas si azi. Aceasta stare de fapt poate este insasi ratiunea de a fi a RBL si nevoia de a strange randurile se impunea atunci, se impune si azi. „Acum, cand economia sufera, cand mediul de afaceri este bruscat si cand legislatia se schimba fara consultare, mediul de afaceri trebuie sa stea impreuna”, puncteaza Mihai Marcu, presedinte MedLife si unul din cei patru fondatori ai RBL, alaturi de jurnalista Andreea Rosca, antreprenorul Lucian Butnaru si specialistul in marketing Sorin Axinte.

Nu e sigur ca, impreuna, vom schimba lucrurile, dar este sigur ca de unii singuri nu vom schimba nimic.

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord