Citesti acum…
Repere pentru un stil rafinat în afaceri

Repere pentru un stil rafinat în afaceri

de  redactiamartie 16, 2023
Sursa foto https://www.instagram.com/donnakaran/

Stilul vestimentar feminin în afaceri poate fi destul de restrictiv, dar cu recomandările potrivite, poți să ai un aspect elegant și profesionist în același timp.

Alege haine de calitate: este important să investești în haine de calitate, care vor arăta bine pentru o perioadă mai lungă de timp. Alege materiale precum lână, mătase sau bumbac.

Construiește o ținută simplă și elegantă: evită hainele prea colorate sau prea extravagante. Păstrează o ținută simplă și elegantă, cum ar fi o rochie sau un costum elegant și bine croit.

Alege culori neutre și imprimeuri discrete: alege culori neutre precum negru, albastru închis sau gri pentru a transmite o imagine profesională. Evita culorile stridente sau imprimeurile extravagante, care pot să distragă atenția de la ce dorești să transmiți. „Culorile simple și imprimeurile discrete sunt cea mai bună alegere pentru a arată elegant și profesionist,” spune designerul Giorgio Armani.

Adaugă accesorii discrete: adaugă accesorii discrete, cum ar fi o geantă de dimensiuni mici sau o pereche de cercei simpli, pentru a completa ținută. Evită bijuteriile prea extravagante sau accesoriile prea voluminoase.

Asigură-te că hainele se potrivesc perfect: este important că hainele să ți se potrivească perfect, pentru a arăta bine și a te simți confortabil. Dacă este necesar, du-te la un croitor pentru ajustări minore.

Alege pantofii potriviți: alege pantofi confortabili și eleganți. Optează pentru pantofi cu toc mic sau mediu, care sunt confortabili pentru a merge și a sta în picioare pentru perioade mai lungi de timp. Designerul Christian Louboutin spunea: „Pantofii de calitate sunt foarte importanți. Ei îți pot schimba starea de spirit și modul de a merge.”

Păstrează o ținută adecvată situației: alege o ținută care să se potrivească mediului de afaceri și ocaziei. Dacă ești nehotărâtă, optează pentru o ținută mai elegantă decât crezi că ar fi necesar. Designerul Coco Chanel spunea: „O ținută trebuie să fie ca un parfum, nu prea tare și nici prea slabă.”

Ține cont de cultura companiei: înainte de a alege o ținută pentru o întâlnire de afaceri, ține cont de cultura companiei. Unele firme pot fi mai formale, în timp ce altele pot fi mai relaxate. În plus, în funcție de industrie, poate fi necesar să adaugi un anumit stil sau accesorii pentru a transmite o imagine profesională.

Evita hainele care te strâng sau te incomodează: înainte de a alege o ținută, ia în considerare confortul. Dacă trebuie să mergi mult sau să stai în picioare pentru perioade mai lungi de timp, alege haine și pantofi comozi, care îți oferă libertate de mișcare. „Hainele ar trebui să fie confortabile, astfel încât să te simți încrezător și să te poți concentra asupra a ceea ce faci”, recomandă designerul Marc Jacobs.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord