Citesti acum…
Primii practicieni in domeniul social au absolvit Concordia Academia

Primii practicieni in domeniul social au absolvit Concordia Academia

de  redactiaoctombrie 26, 2017

Organizatia Umanitara Concordia a finalizat primul curs din cadrul programului de formare profesionala continua, Scoala pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social si a lansat oficial Concordia Academia, odata cu ceremonia de absolvire a primei serii de participanti la acest program.

Programul “Scoala pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social” este derulat de Concordia Academia in cadrul proiectului „Professional Training Program for the Practitioners in Social Services for Disadvantaged Communities“. Acesta reprezinta o colaborare intre Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg (Austria), Concordia Proiecte Sociale Austria si Organizatia Umanitara Concordia, pe o perioada de doi ani si este sustinut financiar de Land Vorarlberg cu 250.000 euro.

Programul isi propune sa perfectioneze si/sau sa profesionalizeze practicieni in domeniul social, astfel incat acestia sa poata aplica responsabil, etic si cu impact instrumente si metode profesionale de interventie sociala, in relatia lor directa cu oamenii aflati in situatii de vulnerabilitate sociala.

Scoala se adreseaza angajatilor din institutii publice si private din Romania, furnizoare de servicii sociale, care lucreaza in mod direct cu beneficiarii (asistenti sociali, lucratori sociali, mediatori sociali, educatori etc.). Cursurile sunt sustinute de cadre universitare si traineri din Austria, specialisti cu experienta vasta in domeniul socio-uman si cu formari academice, care acopera toate domeniile de interes ale interventiei sociale.

Absolvirea (finalizare si examinare) cursului este certificata cu o diploma emisa de Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg pentru “Specialist practician in domeniul social“. Totodata, calitatea de formator este confirmata cu un certificat pentru “Trainer pentru formarea specialistilor practicieni in domeniul social “.

Rezultatele primului program de formare profesionala continua “Scoala pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social”:

  • 30 de participanti la cursuri
  • 28 de absolventi
  • 170 de lectii (12 ore pe semestru) sustinute
  • 5 module de teorie
  • 3 stagii de practica, insumand 16 saptamani de practica (600 de ore)
  • o examinare finala

“Foarte interesata de dezvoltarea personala si profesionala permanenta a echipei in toate tarile in care este prezenta, Concordia a investit constant resurse in programe de formare pentru oamenii care muncesc cu beneficiarii. Scopul este de a-i ajuta sa munceasca mai usor si sa gaseasca cea mai potrivita, de impact si corecta abordare din perspectiva etica, in relatia cu acestia. Pe baza acestei experiente valoroase, care a garantat cresterea calitatii interventiei sociale, am gandit dezvoltarea Organizatiei Umanitare CONCORDIA si ca formator autorizat si certificat pentru programe de dezvoltare personala si profesionala, destinate oamenilor din social. Odata cu finalizarea primului curs din cadrul Scolii pentru Specialisti Practicieni in Domeniul Social, programul nostru de formare de competente practice in munca directa cu beneficiarii, lansam asadar oficial si Concordia Academia. Cursurile de formare din cadrul Academiei se deruleaza cu sprijinul partenerilor nostri, Universitatea de Stiinte Aplicate Vorarlberg si Kardinal Koenig Haus, institutii academice reper in Europa de Vest. In plus, la finalul lunii noiembrie 2017, Concordia, cu Academia sa, este anuntata oficial ca membru in Eurodir – Reteaua europeana transnationala a organizatiilor formatori in managementul institutiilor sociale”, spune Irina Adascalitei, HR & Organizational Development Director, Concordia International, totodata initiator si coordonator Concordia Academia.

Peste 2000 de copii, tineri si adulti sustinuti

Concordia este o organizatie independenta, neguvernamentala si nonprofit, activa la nivel international, a carei misiune este sustinerea familiilor aflate in dificultate si (re)integrarea sociala (familiala, scolara, profesionala) a copiilor, tinerilor si adultilor, spre o viata autonoma si responsabila. Proiectele organizatiei se deruleaza in Bucuresti, Ploiesti si Aricestii Rahtivani, judetul Prahova si se adreseaza unui numar de peste 2.000 de copii, tineri si adulti doar in 2016.

Profesiile de manager social si supervizor in servicii sociale incluse in COR

Evaluarea initiala a nevoilor de formare din echipa organizatiei a identificat zone de profesionalizare neacoperite in prezent la nivel national in sistemul social. Astfel, prin Concordia Academia, a inceput prin includerea profesiilor de manager social si supervizor in servicii sociale in Codul Ocupatiilor din Romania (COR).

In prezent, Academia devine formator autorizat si certificat pentru programe de dezvoltare personala si profesionala, destinate oamenilor din social si ofera trei produse: (1) management social – program de formare cu o durata de livrare de 6 luni, incluzand 3 module, respectiv 15 zile de training fata in fata si lucru pe teme de reflectie, dar si proiecte tematice intre module, destinat specialistilor din zona managementului de servicii, din mediul public sau privat;  (2) supervizare in social – programul cuprinde cel putin 375 de ore de formare la nivel teoretic si practic si este structurat pe trei etape: supervizare individuala si de grup pentru participanti, formare teoretica si formare pe tehnici si instrumente, supervizare supervizata; toti absolventii sunt inclusi automat in Asociatia Supervizorilor din Romania; (3) Scoala de Specialisti in Domeniul Social – structurata pe 5 module, timp de 6 luni si finalizata cu examinare si certificare prin diploma emisa de Universitatea de Stiinte Aplicate din Vorarlberg.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord