Citesti acum…
Oncuțica Oncu: „Dragostea este esența vieții”

Oncuțica Oncu: „Dragostea este esența vieții”

de  Cristina Lincumartie 15, 2023

Dragă Oncuțica, bine ai venit pe platforma Chic-Elite, locul unde proiectele feminine sunt promovate cu inima deschisă, așa că locul tău este și aici, printre femeile care nu știu ce este aceea renunțarea și care înfruntă cu mult curaj fiecare provocare a vieții, iar tu chiar ai avut parte de provocări aparent insurmontabile. Și, cu toate acestea, ești mereu cu zâmbetul pe buze, te bucuri de viață și de oamenii din jurul tău, te dezvolți din punct de vedere personal și profesional, ești o persoană tonică și activă, iar asta te face un adevărat exemplu pentru oricare dintre noi.

Ne spui, te rog, câteva cuvinte despre tine? Cine ești și ce te definește?

Servus, draga mea Cristina, mulțumesc din inimă pentru invitația ta la o tacla inspirațională. Sunt onorată.

Ma numesc Oncuțica Oncu, sunt o tânăra femeie de 36 de ani în scaun rulant din naștere și ,din toată inima, îmi doresc să fiu o persoană care să inspire către o viață care, în esență, să aibă înțelepciune și dragoste, lucruri care o fac unică.

Ador viața, tot ce definește bunătatea și dragostea. Viața este arta dăruită de Dumnezeu și noi, oamenii, suntem pictorii care îi dau unicitate prin felul nostru de a gândi, a simți și a ne arăta față de toți cei care ne înconjoară.

Citatul care mă definește cel mai bine ca persoană este: „Dragostea este esența vieții”, de mine făurit din ceea ce gândesc și simt.

Dacă ai dragoste și tot ce înseamnă valori spirituale, ești cea mai fericită și bogată persoană.

Ești web designer, consultant imagine social media, blogger și traducătoare din nu mai puțin de patru limbi. Cum ai reușit să faci toate acestea?

Având întotdeauna dragoste și pasiune. Dăruiesc puțin din inima mea în tot ce în fac. Dacă nu am toate acestea, nu îmi ies lucrurile așa cum îmi doresc. De aceea am preferat sa fiu autodidact în tot ce s-a putut. Acest privilegiu mi-a permis să îmi aloc timpul pe care eu l-am considerat esențial pentru tot ceea ce îmi doream să fiu.

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru scris?

Totul are rădăcini în frumoasa mea copilărie. Având o imaginație foarte creativă și bogată adoram /ador să creez povești.

Despre ce îți place să scrii? Unde te putem găsi online?

Ma regăsesc în stilul romantic, de altfel, tot de acest stil sunt fascinată atunci când citesc un roman.

Momentan, am pus în „cufărul vieții” toate celelalte îndeletniciri pe care le am/ făceam cu drag și pasiune. Am ales să mă dedic în totalitate unui proiect de suflet în care mă regăsesc 100% ca persoană. De aproape doi ani, acest proiect reflecta frumusețea interioară și exterioară în esența ei și, prin asta, înfrumusețează și viețile celor mai puțin norocoși ca noi, aducându-le bucurie și zâmbet pe chip, Sunt onorată să fac parte din acest proiect.

La ce proiecte lucrezi în prezent?

După cum am spus puțin mai devreme, sunt onorată să fiu „Brand Ambasador & Mentor Inspirational NuSkin”, putând să mă implic și în acte caritabile pe care Nuskin le-a creat pentru a le oferi o viață frumoasă și celor mai puțin norocoși. De aceea, sunt îndrăgostită de acest Brand, de oamenii din spate și de proiectele acestuia încă din adolescență și bucuroasă astăzi că fac parte din această minunată comunitate.

Ce îți place să faci în timpul liber?

Să fiu înconjurată de cei dragi, să citesc, să urmăresc filme, să mă las fascinată de natură și de frumusețea ei ori de câte ori am acest privilegiu.

Pentru că am vorbit în introducere despre provocări, care sunt cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat până acum în plan social?

Să fiu acceptată ca persoană în societatea zilelor noastre, având poate mai multe abilități decât dizabilități. Orice persoană merită să i se descopere esența ce o face unică ca om, întâi de toate, ce i se ascunde în gând și inimă. Până la urmă, asta ne definește ca oameni și ne deosebește de celelalte persoane.

Dacă ai putea să schimbi ceva din percepția societății în legătură cu persoanele cu dizabilități, ce ai schimba?

Exact ce am povestit cu puțin timp în urmă: să fim descoperiți, acceptați, apreciați și iubiți pentru ce reprezentăm fiecare în parte. Cu toții avem ceva fascinant ascuns în gândire și caracter.

Și, nu în ultimul rând, îi invit cu multă plăcere pe cei care ne conduc țara să le fim o prioritate și să ne ofere posibilitatea de-a avea acces ușor peste tot, indiferent de loc, alături de toată lumea.

Care este mesajul tău pentru toți cei ce te urmăresc?

Să fie întotdeauna „EI”, indiferent de împrejurare, ascultându-și cu ințelepciune inima. În primul rând, să își realizeze visele, apoi, bucuroși, să le trăiască, să fie o inspirație prin unicitatea lor.

O întrebare de care nu scapă niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie și putere? Te consideri feministă?

Respect și iubesc femeia și bărbatul în esența lor umană. Datorită lor există această lume și consider că ar fi înțelept ca noi toți să trăim în armonie unii cu ceilalți.

Mulțumesc tare mult, ești un adevărat exemplu de ambiție, tenacitate și optimism! Mult succes în activitățile tale!

Mulțumesc, la rândul meu, pentru frumoasa invitație și experiență.

Te îmbrățișez cu bucurie și prietenie, draga mea Cristina,

Oncuțica Oncu

Brand Ambasador & Mentor Inspirational NuSkin

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord