„O carte trebuie privita ca un produs de business, suntem in capitalism, unde marketingul e rege”

Interviu cu scriitoarea Corina Ozon, autoarea bestseller-urilor „Zilele Amantilor” si „Noptile amantilor”

Ne-am cunoscut in online in urma cu un an, de pe vremea cand cartile tale, azi un succes la nivel national, de-abia prindeau contur sub forma unor articole pe blog, foarte apreciate de altfel. Nu stiu daca pentru tine publicarea, lansarea si promovarea atat de spectaculoasa a „seriei amantilor” – adica volumele „Zilele amantilor” si „Noptile amantilor”, au marcat un „inainte” si un „dupa” in viata ta, atat din punct de vedere profesional, cat si din punct de vedere personal si tocmai de aceea, mi-ar placea sa ne vobesti despre semnificatia acestei noi etape.

Corina Ozon

Esti o femeie extraordinara, plina de inspiratie, carismatica si energica. Proiectele tale au reusit intr-un an ce nu au reusit altele poate in zeci. Cum reuseste o femeie sa atinga acest succes si in ce conditii? Ai avut mentori?

Multumesc pentru frumoasele cuvinte. Poate parea un pic arogant, insa singurul mentor am fost eu cu ceea ce am invatat din viata. Viata e un profesor foarte bun, cand esti atent la lectiile pe care ti le da. Poti sa-ti indeplinesti proiectele, doar daca tu crezi cu tarie in ele. Secretul este sa nu arzi etape si sa stii exact care iti sunt obiectivele, dar si limitele. Sigur, am luat pe parcursul scolilor absolvite ce mi s-a potrivit si sunt fascinata de campaniile de marketing bine construite si de mare impact. Visez la ziua in care voi avea propria echipa de PR, iar eu sa ma ocup doar de scris. Nu stiu daca e mai usor ca femeie sa razbati, decat ca barbat, insa pot sa spun ca am fost si norocoasa. Pentru ca am colaborat cu oameni care m-au inteles si nu a fost nevoie sa fac compromisuri. Cu atat mai mult ca sunt femeie. Pentru ca, daca esti profesionist in ce faci si stii sa comunici asta, exista si reactii. Dar, poate, uneori, e un atu sa fii femeie. Depinde de context. Singurul care am simtit ca imi da aripi la propriu a fost Steve Jobs cu zicala lui celebra „Nu lăsa zgomotul altor opinii sa iti inabuse propria voce”. Pentru ca se potriveste perfect cu matricea mea.

Lansare inedita: „Plaja de carte”

Care au fost reactiile publicului la scriitura ta atat de dezinvolta si frusta, cum e viata insasi? Fara false pudori si fara ipocrizii, cum nu „ne permitem” sa ne comportam de cele mai multe ori. Crezi ca, in prezent, nu suntem pregatiti sa spunem lucrurilor pe nume? Sa acceptam renuntarea la conveniente inutile?

Eu am mai spus, am fost inconstienta cand am scris prima carte, „Zilele amantilor”. Nu m-am gandit la ce m-as putea expune. Surprinzator insa, reactiile publicului au fost si sunt foarte bune. Nu am feedback-uri negative. Si asta cred ca o datorez tot mie si muncii mele, prin care s-a format brandul omului Corina Ozon. Pentru cei care ma cunosc, cartile au fost o surpriza, dar […]