Citesti acum…
Neurologul Constantin Dulcan despre puterea gandului

Neurologul Constantin Dulcan despre puterea gandului

de  Dana Tudorseptembrie 9, 2016

dulcanSambata, 10 septembrie, incepand cu ora 11.00, Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan va sustine un workshop interactiv cu tema „Creierul si emotiile. Gandurile care ne transforma viata”, la Palatul Noblesse, sub egida Noblesse Academy.

Evenimentul este primul dintr-o serie de 12 ateliere ce prezinta un concept unic in Romania: Atelierele “Arta Fericirii”– presupun participarea la filmarea live a unui interviu realizat de Mirela Vasadi Blasius, urmat de un dialog direct cu invitatul special, in cadrul unui workshop de doua ore.

Prof. Univ. Dr. Dumitru Constantin Dulcan este medic neurolog si psihiatru, autor a numeroase tratate, lucrari si carti de certa valoare stiintifica dar si eseistica, cu ample deschideri spre fascinantele domenii ale Filosofiei Stiintei.

Celebra sa carte „Inteligenta materiei”, un best seller, a fost distinsa cu premiul pentru filosofie al Academiei Romane (1992).

Este autorul cartilor: „Somnul Ratiunii”, „Mintea de dincolo”, „Catre noi insine”, „In cautarea sensului pierdut”.

Gandul, cea mai puternica forta din Univers

Gandul e creator, e cea mai puternica forta din Univers. Iar a gandi inseamna a transforma nevazutul in vazut. Acest principiu va sta la baza Atelierului: „Creierul si emotiile. Gandurile care ne transforma viata”.

„Creierul e cel care detine misterul intregii noastre existente. In ADN-ul nostru sunt inscrise premizele sanatatii si ale bolii”, spune profesorul Constantin Dulcan.

„Cand comit un act contrar Legii Binelui, imi creez singur mecanismele biochimice care duc la boala. Chiar si la nivelul creierului, innoirea celulelor noastre nervoase este favorizata de o gandire constructiva, optimista si este inhibata de agresivitate, furie si depresie.

Orice emotie negativa blocheaza celulele sistemului imunitar pentru cinci, sase ore. Asta inseamna ca un gand de invidie, de rautate, un necaz ne lasa organismul fara aparare pentru cateva ore.

Pana si ADN-ul nostru face diferenta intre bine si rau.”

Program:

– 10:30 – 11:00: Welcome! Morning Coffee

– 11:00 – 12:00: Filmare emisiune „Arta fericirii”; interviu LIVE cu dr. Constantin Dulcan

– 12:00 – 12:30: Coffee Break

– 12:30 – 14:30: Prezentarea temei; dialog interactiv cu dr. Constantin Dulcan.

„Fiecare dintre noi vine pe lume dotat cu o vocatie, cu o disponibilitate pentru ceva. Parintii si educatorii sunt primii chemati sa descopere aceste disponibilitati si in consecinta sa ne orienteze drumul in viata. Numai alegandu-ne un drum adecvat posibilitatilor noastre ne vom putea implini sensul existentei. Chemarea, vointa, pasiunea, priceperea, sentimentul de utilitate, randamentul nu pot veni daca ratacim pe drumuri straine de noi. Fiecare dintre noi este chemat sa lase o urma prin lumea in care trece. Si aceasta nu este posibil daca nu-si gaseste <<calea cu inima>>, cum se exprima Castaneda.

Traim prin ceea ce ramane. De aceea ar trebui sa condensam in fiecare clipa intregul sens al vietii noastre, , ca si cum aceasta ar fi ultima”. Asa ne inspira Constantin Dulcan in „Inteligenta materiei”.

 

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord