Citesti acum…
„Mentorii apar atunci cand imbratisezi schimbarea in bine!”

„Mentorii apar atunci cand imbratisezi schimbarea in bine!”

de  Dana Tudordecembrie 3, 2015

Mirela.aRar am intalnit oameni care ii asculta, ii vad si ii valorizeaza cu adevarat pe cei de langa ei. Un mare dar pe care il poate cineva primi! Rar am intalnit oameni care sa inspire prin viteza lor de decizie si de actiune. Mirela Paduraru, consilier in estetica, trainer cosmetica si machiaj profesional, este unul dintre ei. Pentru ca pe Chic-Elite ne propunem sa aducem in dialog cu membrele comunitatii mentori care, pe langa pregatirea profesionala impecabila, au puterea de a inspira, astazi va dezvaluim despre Mirela cateva dintre lucrurile despre care nu a mai intrebat-o nimeni pana acum si despre misiunea sa de a a-i ajuta pe cei din jur sa isi descopere frumusetea exterioara si interioara🙂

Ce inseamna un mentor, din perspectiva ta?
Din perspectiva mea, un mentor este un indrumator sau poate chiar o sursa de inspiratie motivationala.

In cazul evolutiei tale profesionale, ce rol au avut mentorii? Cum i-ai gasit?
In prima faza nu am avut mentori, am fost autodidact. Apoi… m-au gasit mentorii pe mine:) Si abia cand i-am cunoscut m-am intrebat cat de mult sau cat de repede ori cum as fi putut progresa daca i-as fi intalnit mai devreme. De aceea cred cu tarie ca mentorii apar in viata ta atunci cand… esti pregatit sa ii primesti in ea! Apar atunci cand imbratisezi schimbarea in bine si evolutia!

Ai avut mentori si pentru dezvoltarea personala? Daca da, ce impact au avut acestia asupra ta?
Da, am facut arte martiale de performanta. Atunci ii spuneam profesorului meu „sensei” si in mintea mea era „maestrul”, dar de fapt era ceea ce noi numim astazi mentor. Il aseman cu un far. Ma ajuta sa-mi formez repere, imi lumina calea, dar deciziile erau ale mele. Principiile artelor martiale m-au ghidat in viata in multe dintre actiunile mele, chiar daca unele „seminte” plantate in mintea mea au dat roade chiar si dupa multi ani de zile.

Am mai avut un mentor, o prietena cu multi ani mai in varsta ca mine, care m-a invatat ca poti fi si femeie de cariera si o doamna eleganta in toate imprejurarile si care mereu m-a indemnat spre progres si evolutie. Pentru mine a fost o nepretuita sursa de inspiratie si ea este cea care mi-a „modelat” feminitatea. Se numea Elena Deftu, medic legist care a absolvit Facultatea de Medicina cu media 10.00, „pe vremea lui Ceausescu”, asa ca isi putea lua „repartitie” oriunde dorea in tara asta. Era o femeie extrem de frumoasa si eleganta. Imaginati-va ca dupa o zi de medicina legala, lasa halatul, se imbraca in tinuta business si coordona o echipa de vanzari a unei firme de distributie de produse cosmetice. Cand sotul ajungea acasa, in frigider erau 3 feluri de mancare deja pregatite si aranjate foarte estetic pe platouri.

Primele mele lectii de machiaj cu aceasta doamna le-am luat si tot datorita ei iubesc esarfele din matase. Ea este cea care in 1994 mi-a cumparat o esarfa si m-a invatat sa o folosesc in cel putin 7 moduri. Acea esarfa o am si astazi, arata la fel ca in prima zi si o port atunci cand doresc sa am o stare buna. De fiecare data cand accesorizez o tinuta cu o esarfa, ma gandesc la prietena si mentorul meu… Asa ca pot spune ca mentorii mei sunt aproape in fiecare zi prezenti in viata mea.

Care sunt principalele lectii primite de la mentori?
Nenumarate sunt caile care duc in acelasi loc.”

Fii pumnul de otel in manusa de catifea!”

Capul sus si… zambeste!!!”

Unde cauti in prezent inspiratie pentru dezvoltarea ta?
In tot ce ma inconjoara. Ma inspira copilul meu, uneori primesc lectii de viata de la el, ma inspira o situatie, un gest, un om, o fapta. Cred ca atunci cand esti pregatit pentru schimbare apare inspiratia, dar si… provocarile.

Poti mentiona o situatie in care ai observat pe cineva inflorind, datorita faptului ca a avut un mentor aproape?
Da, cele mai bune exemple de situatii sunt experientele personale pe care vi le-am povestit mai sus. Alte situatii fericite sunt cele in care am mers cu anumite cliente dincolo de granita profesionala a consilierii estetice si am trecut la… a incepe fiecare zi din viata zambind in oglinda. Ma bucur si le multumesc ca mi-au acordat increderea lor.

Cum gasim mentorul cel mai potrivit pentru noi?
Sa fim pozitivi si pregatiti pentru evolutie. Si mentorul apare singur! Atunci simti ca parca acea persoana iti ridica intr-un fel „frecventa”, simti ca devii mai bun, ai mai multa claritate in viziune si mai multa forta in actiuni.

De ce ai ales sa fii mentor in comunitatea Chic-Elite?
Din doua motive: cine ma va dori ca mentor inseamna ca are nevoie de mine și… un proiect in care se implica Dana Tudor atrage oameni de calitate! 🙂

Care sunt valorile tale si ce iti propui sa le transmiti mai departe celor care se vor alatura grupului de discutii pe care il vei mentora pe Chic-Elite?
Valorile mele sunt: altruism, etica, profesionalism. Misiunea mea este sa ajut oamenii sa isi descopere frumusetea exterioara si interioara.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord