Activitate

 • Irina Cristina Tenu a postat o actualizare în grupul Logo grup al Life CoachingLife Coaching acum 4 ani, 9 luni

  Ce inseamna pentru un life coach fericirea?

  • Fericirea imbraca forme diferite, dar elementul comun pe care il identific eu este starea de implinire in raport cu resursele activate. Un sentiment de contributie personala, de exprimare si de traire constienta in acord cu ce sunt, cu ce am la dispozitie, azi, aici, acum.

  • Este o stare, un moment?

   • Este o atitudine care permite constientizarea starilor si generarea momentelor.

    • Va propun cateva intrebari ca tema de gandire: Cum poti sa fii fericit cand viata te apasa? Ce motive de fericire poti identifica in contextul tau actual? Care este partea plina a paharului? Care este partea plina a paharului gol?

     • Viata e scurta, azi esti, maine nu se stie ce se poate intampla… Bucura-te de fiecare clipa, corect? Partea plina a paharului gol? Faptul ca traiesti. Da, este un bun motiv sa fii fericit. Din pacate, noi, oamenii, niciodata nu suntem multumiti de ceea ce avem.

      • Intr-adevat, partea plina a paharului gol este ca … paharul exista! Dupa cum exista sansa de a invata, de a ne adapta. Avem ceva deprinderi nefericite, e drept… Dar sunt solutii. Putem invata sa fim fericiti. Eu cred cu tarie in acest lucru, de mai multa vreme. Imi amintesc ca in urma cu 7 ani am lansat un program numit Happiness Bricolage- Cursuri practice de fericire 🙂

       • Foarte interesant program! 🙂

        • I-am pastrat principiile peste ani si l-am reluat intr-o forma care integreaza coachingul si educatia vizuala. Asa am lansat programele Femina Visual Story – Branding Feminin, Sub Soarele Feminitatii, Scoala de fete fotogenice si CorporARTista.

     • Mă bucur pentru tema de gândire. Când simt că mă consider nefericită pentru că lucrurile nu ies aşa cum ar trebui să iasă, e bine să te gândeşti cum poţi să fii fericită când viaţa te apasă. Fericirea pentru mine acum câţiva ani însemna să am o familie, să am o casă unde să o consider acasă.. să fiu sănătoasă, să nu am probleme financiare, iar în contextul actual trebuie să fiu fericită că m-am însănătoşit, că am o familie, că trăiesc da.. e o fericire, că puteam să mă aflu prin alte părţi acum, că nu am deocamdată probleme financiare care să mă zdruncine din temelii şi supravieţuiesc. Doar că atunci când o problemă vine una peste alta parcă nu mai poţi. Cel puţin eu aşa mă simt. Slăbită de puteri psihic. Iar partea plină a paharului e că atunci când le-ai avut pe toate, n-ai ştiut să mulţumeşti. Da, asta sunt eu. Acum încerc să fac schimbări. Deocamdată am început să mă bucur de fiecare lucru mărunt şi nu uit niciodată că trebuie să mulţumesc.

      • Multumesc pentru impartasire! Sunt lectii frumoase, Aniela, iar tu se pare ca ai puterea de a invata. De regula, multumim pentru ceea ce apreciem. De multe ori, insa, nu constientizam si nu punem pret pe ceea ce avem. Prin urmare, ceea ce consideram ca ni se cuvine pleaca din viata noastra pentru ca nu a fost pretuit. Viata nu e liniara. Daca avem nitel noroc, cand ajungem sa intelegem, pretuim, multumim si ne bucuram.