Activitate

 • Amalia Savinescu a postat o actualizare în grupul Logo grup al Life CoachingLife Coaching acum 4 ani, 8 luni

  Dragele mele, va salut! Cum debutati in acest final de saptamana?

  • Bun regasit! Incepe presiunea bilantului de final de an:)

  • Ce sugerezi sa facem ca sa ne impacam cu ce ne-a adus acest an, chiar daca poate nu a fost chiar cu speram?:)

   • in afara de resemnare, nu vad alta varianta de impacare. scuzati-mi optimismul 🙂

    • Sau de ambitionare, sa daramam muntii la anul:)

     • Ambitia ne poate pacali, adeseori, pentru ca se asociaza cu dorinta de a forta lumea in acord cu optica noastra. Dar daca ne bazam pe vointa si pe o abordare flexibila in raport cu obstacolele vietii, avem sanse sa progresam.

    • Iata cum citesc raspunsul tau, Cristina. Resemnare = re-semnare, adica ne asumam din nou actiunile si consecintele lor. Optimism in alta optica 🙂

   • Sugestia mea este sa ne punem frumusel pe hartie ce ne-a adus acest an si sa trecem la rubrica + toate acele lucruri pe care nu ni le-a adus, din fericire. Pentru ca sunt multe lucruri neplacute care nu ni s-au intamplat. E bine sa judecam viata in echilibru. Daca alergam dupa acumulari, riscam sa ne intristam pe zi ce trece.

    • Mi-e groaza sa ma gandesc la rele. Cumva dintr-un senzatie superstitioasa cum ca le-as atrage daca le-asi numi sau scrie.

     • Acest mod de gandire se numeste „gandire magica” si este specifica perioadei primei copilarii, dar se regaseste si la popoarele primitive. Partea buna este ca ne putem da seama ca nu suntem noi chiar asa de puternici incat sa determinam catastrofele prin simpla luare a lor in considerare. Partea si mai buna este ca putem canaliza aceasta credinta magica in directia unor lucruri pozitive, pe care sa le atragem. O solutie este sa formulam in termeni afirmativi, pozitivi aprecierile noastre, chiar si atunci cand se refera la evenimente tragice care ne-au ocolit. De exemplu: sunt recunoscatoare vietii ca m-a ferit de incercari tragice pana acum, sunt bucuroasa ca am trecut cu bine prin multele situatii dificile sau istovitoare de pana acum, sunt constienta ca sunt oameni carora le-a fi suficient motiv de bucurie sa aiba a zecea parte din ceea ce am eu, apreciez ca am resurse neexploatate pe care numai o incercare puternica le-ar scoate dintr-o data la iveala din mine, asa ca aleg sa le scot eu, una cate una…. De curand am citit un sfat pentru cei nemultumiti: cand vii acasa de la munca, indoaie bratul drept si du-l la spate; tine-l asa vreme de 10 minute, timp in care incearca sa iti desfasori toate activitatile tale obisnuite. Dupa 10 minute, repune-ti bratul in functiune. Vei intelege multe lucruri despre lipsuri si posibilitati.