Activitate

 • Amalia Savinescu a postat o actualizare în grupul Logo grup al Life CoachingLife Coaching acum 4 ani, 8 luni

  Adeseori primesc intrebari de la oameni care nu sunt dispusi sa primeasca raspunsurile. Cand v-ati aflat intr-o situatia similara, aceea de a cere si a respinge in acelasi timp?

  • cand nu-mi place adevaraul.. il stiu, aparent il caut dar, de fapt, nu-l vreau!

  • Il cauti in exterior, pentru ca apoi sa te lupti cu el din afara ta. E mai usor sa „externalizezi”? (intrebare retorica :-))

   • il caut in exterior peste ca e mai usor sa arati cu degetul decat sa accept ca eu sunt cea care trebuie sa fie aratata…

    • Viata nu e facuta din alb si negru, ci din multe nuante, iar noi, oamenii, respectam aceeasi alcatuire. Gandirea in termeni de extreme si opozitii ne determina sa respingem, sa ne dezicem de ceea ce e neacceptabil. Avem cu totii in alcatuirea noastra ceva imperfect, care poate deveni perfectibil daca ne ocupam de subiect. Insa prin atitudinea de respingere, de nonacceptare a realitatii noastre, ne privam de sansa de a schimba, de a transforma ceva ce nu ne place acum, in ceva dezirabil. Dar adevarul se simte, undeva, adanc… si vrea sa iasa la suprafata. E adevarul nostru, de care ne temem, impotriva caruia ne luptam si o facem de cele mai multe ori folosindu-ne de cei din jurul nostru. Ce parere ai despre observatia ca persoanele noastre cele mai dragi devin uneltele noastre de lupta?

     • Ciprian a răspuns la acum 4 ani, 8 luni

      Buna ziua. Interesant. Referitor la ultima intrebare: eu am fost acuzat in cuplu de probleme pe care le identificam clar ca fiind ale partenerei. La asta va referiti, nu?

      • Da. In orice relatie, problematica este maniera de relationare a celor doi, nu unul sau altul din participanti. Daca nu ne asumam propria realitate, nu avem cum sa identificam contributia negativa pe care o avem, deci nu putem sa identificam ce ne sta in putinta sa remediem, ajutam, indreptam. Principiul se aplica ambilor participanti la relatie.

     • pai e mai usor sa te superi pe celalat decat pe tine insuti, normal. si cine e cel mai la „indemana”, daca nu cei dragi?

      • Cu consecinta ca supararea ta pe tine devine supararea celor dragi pe tine. „Jocul” acesta al manipularii consuma energii si distruge relatii. In timp, oamenii invata sa se protejeze, marind distanta emotionala si fizica, reducand frecventa si profunzimea interactiunilor. Si atunci, prin acelasi mecanism, iar ne suparam pe cei din jur, frustrati fiind de cei care ne lasa singuri pe campul de lupta, sa ne purtam propriile noastre batalii.