Citesti acum…
„M-am nascut cu simtul datoriei foarte inalt” (P)

„M-am nascut cu simtul datoriei foarte inalt” (P)

de  redactianoiembrie 3, 2017
Adriana Paraicu

Adriana Paraicu

De formare inginer chimist, Adriana Paraicu a pornit pe calea antreprenoriatului inca din 1995, cand a infiintat Euramis Consulting, companie a carei activitate este de aproape 20 de ani dedicata unuia dintre aspectele esentiale pentru mediul de lucru: sanatatea si siguranta oamenilor la locul de munca. Viziunea sa a fost aceea de a desfiinta romanescul „Merge si asa…”

– Cine este ? Care sunt cele mai importante lucruri care va definesc?

Satisfactia lucrului bine facut m-a urmarit din copilarie si pana in ziua de astazi. M-am nascut cu un simt al datoriei foarte inalt. Tin minte, eram o fetita de gimnaziu si tare ma mai minunam, privind la unii din colegii mei de clasa cum bateau mingea in fata blocului cat era ziulica de mare si a doua zi veneau la scoala cu temele nefacute, cu lectia neinvatata… Nu puteam sa inteleg astfel de comportamente.

Sunt inginer chimist, am lucrat intr-un laborator de chimie, apoi intr-un institut de cercetare, iar din 1998 pana astazi, impreuna cu sotul meu Adrian, ne-am investit 100% timpul si resursele in propria noastra companie, dedicata securitatii in munca, Euramis Consulting.

Intamplarea face ca desi am pregatire tehnica, am ajuns sa ma ocup de formarea comportamentelor. Mai exact cu formarea comportamentelor de securitate la locul de munca in plan individual si formarea unei culturi de securitate la nivel de companii.

Euramis Consulting

Euramis Consulting

– Vorbiti-ne un pic despre Euramis Consulting. Ce inseamna aceasta companie pentru dvs.?

Daca imi permiteti sa ma exprim plastic, Euramis Consulting este al treilea copil al nostru, nascut in 1995. Primii doi sunt nascuti in 1992 si 1994; despre ei pot sa va vorbesc in afara interviului, in calitate de mama.

Astazi, dupa nouasprezece ani de activitate pe piata serviciilor de protectia muncii, aplicand principiile sanatoase ale economiei de piata, Euramis este un brand. Iar in spatele acestui brand sunt oameni, echipa Euramis, colegii nostri pe care ii pretuim, care isi investesc si ei calitatile, munca si creativitatea lor in serviciile pe care le oferim clientilor nostri.

Euramis a devenit alegerea multor companii de top, care lucreaza numai cu profesionisti.

– Care au fost provocarile din cariera dumneavoastra?

Subiectul acesta este vast. Provocarile sunt constanta activitatii noastre. Cand conduci o firma trebuie sa stii sa faci de toate. In cazul in care nu știi, trebuie sa ii cauti pe cei mai buni, care stiu sa o faca in locul tau.

Cea mai mare provocare cred ca este comunicarea eficienta. Comunicarea interna, comunicarea cu clientul, comunicarea cu furnizorii, comunicarea cu organele de control, comunicarea cu potentialii clienti si nu in ultimul rand, comnicarea mesajului de securitate. Cum sa le transmiti oamenilor mesajul de securitate, sa-i determini sa aiba grija de ei, sa-si pastreze sanatatea, sa nu se accidenteze, sa nu faca boli profesionale in iuresul activitatilor si in stresul de zi cu zi. Pentru mine, aceasta este cea mai mare provocare.

– Mai aveti timp pentru dumneavoastra?

Stiti vorba aceea “Ai timp atat cat iti faci”. Din fericire, exista timp pentru toate. Fiecare moment al vietii are farmecul lui anume. Acum pentru noi a venit un timp al asezarii. Copiii au terminat facultatea, nu mai au nevoie de timpul nostru, asa ca timp avem si ne place sa-l folosim pentru a ne destinde.

Imi permit sa va dau un sfat bun. O zi pe saptamana incercati sa nu lucrati. Incercati sa va programati sa faceti cumparaturile si toata treaba in șase zile si in a saptea zi sa va odihniti, sa aveti timpul dvs. Credeti-ma, nu o sa va para rau, garantez. Asa era odinioara la tara. Duminica era rusine sa te te vada vecinii ca lucrezi ceva.

– Care este viziunea dumneavoastra vizavi de femeie si putere?

Femeile sunt intotdeauna mai puternice decat isi dau seama. Faptul ca de multe ori suntem coplesite de responsabilitati nu inseamna ca nu suntem puternice.

Sunt feminista in masura in care asa sunt toate femeile, insa feminismul meu merge pana la un punct. Inainte de a fi femeie, femeia este om si din acest punct de vedere este egala cu barbatul, care si el tot om este, nu este rasa superioara.

Adevarul este ca in cursul istoriei femeia nu s-ar fi descurcat fara forta barbatului. Barbatii se descurca foarte bine si fara ajutorul femeii. Ei le fac pe toate. Un singur lucru nu pot sa faca si anume sa procreeze, sa fie mama. Si iata cum ei, cei puternici ajung la mana noastra. Iata cum barbatul fiinteaza prin femeie si femeia prin barbat. Sa ramanem deci la divina armonie si sa nu transformam frumusetea vietii intr-o cursa a ambitiilor si orgoliilor personale.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
100%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord