Citesti acum…
„Lucrurile simple imi permit sa ma intorc la mine”

„Lucrurile simple imi permit sa ma intorc la mine”

de  Dana Tudorianuarie 3, 2017

agathiTrainer al programelor Institutului HeartMath si cofondator al Scolii Inimii, Agathi Christodoulidi si-a dedicat viata pentru a-i sustine pe oamenii din lumea intreaga sa isi aminteasca cine sunt ei cu adevarat. Fost consultant juridic si jurist specializat in litigii, Agathi a cautat un nou drum in viata sa atunci cand si-a dat seama ca, in ciuda succesului profesional la care visase de mica, nu se simtea implinita. Tehnicile pe care le preda pentru eliberarea de stres si amplificarea energiei sunt pe cat de simple, pe atat de eficiente.

Ai facut parte din echipa Solar Impulse, proiectul de avangarda prin care un avion fara combustibil, dotat doar cu panouri solare, a facut inconjurul lumii. Cum a fost?
A fost o experienta extraordinara si unica. In timpul acestui proiect, am lucrat cu Bertrand Piccard, presedintele si pilotul Solar Impulse. Am fost implicata si sustinerea de traininguri pentru imbunatatirea performantelor sale, a capacitatii de concentrare si a starii sale generale de bine. Am sustinut o sesiune chiar si in timp ce se afla in aer! Este remarcabil sa vezi tehnicile tale implementate in circumstante extreme, asa cum au fost zborurile lui Bertrand, lungi si lipsite de somn.

agathi2Ce te-a determinat sa faci o schimbare in cariera ta, de la activitatea in zona de business, la cea legata de dezvoltarea personala?
Mereu am stiut ce vreau sa fiu si ce vreau sa fac. Am studiat in acest sens si am reusit. Viata mea era exact cum planuisem, iar eu eram fericita ca am obtinut ceea ce imi dorisem dintotdeauna. Cu toate acestea, nu simteam satisfactie. In adancul fiintei mele, simteam o dorinta catre ceva ce nu puteam identifica. Era clar, ceva imi lipsea. Am incercat sa rationalizez aceasta traire, intrebandu-ma ce simteam ca mai trebuie sa realizez in viata. Dupa cateva workshop-uri, am aflat ce era acel ceva dupa care tanjeam: imi lipsea conexiunea cu lumea mea interioara, pe care o ignorasem ani de zile. Adevarul este ca nici macar nu stiam ca exista! Si deodata totul a avut sens, m-am simtit impacata.

Imi poti povesti despre un eveniment important din viata ta, pe care l-ai depasit cu bine, datorita preocuparilor tale spirituale?
Adevarul este ca fiecare moment prin care trecem ni se pare important, iar mai tarziu il privim doar ca pe o experienta prin care am trecut. Am invatat ca perspectiva mea este singura care face un moment sa fie important, provocator, usor sau nu. Oricand ma simt provocata de ceva imi amintesc ca modul in care privesc situatia este subiectiv si ca, daca imi schim perspectiva astfel incat sa il vad ca pe o oportunitate de invatare sau doar sa il observ, evenimentul se va schimba.

Ce activitati te ajuta cel mai mult sa iti accesezi puterea interioara?
Meditatia, yoga, timpul petrecut in natura. Lucruri simple, care imi permit sa ma intorc la mine.

Care este cea mai importanta bariera personala pe care ai depasit-o?
Dorinta de a controla ce se intampla cu viata mea, pe care am inlocuit-o cu iubirea si aprecierea de sine.

Zilnic ne confruntam cu provocari, situatii stresante… Cum ne putem mentine in echilibru si armonie, in acest context? Este posibil?
Da! Nu doar ca este posibil, ci necesar. Singurul lucru care ne va ajuta in acest sens este sa fim constienti de actiunile si gandurile noastre. Dupa aceasta constientizare, sa ne gandim ca acel moment va trece si ca trebuie sa avem grija de noi.

Unul dintre punctele pe care le atingi in workshopurile tale este legat de energie. Ne spui care este acel exercitiu simplu si puternic, care ne activeaza / amplifica energia?
Este important sa mentinem in echilibru planul mental, emotional si fizic, pentru a naviga prin viata cu usurinta. Unul dintre exercitiile pe care le folosesc este sa ma concentrez pe respiratie. Astfel, 5 minute dimineata si 5 minute seara, inchid ochii si imi indrept atentia spre respiratie. Inspir adanc si expir lent. Acest exercitiu relaxeaza, echilibreaza sistemul imunitar, hormonal si nervos iar energia circula mult mai bine. Ca profesor in cadrul Institutului HeartMath, predau aceasta tehnica atat in workshop-uri, cat si in lucrul one-to-one; rezultatele sunt incredibile!

Cand un aspect al vietii noastre este blocat (ex.: venituri insuficiente, lipsa unei cariere etc.) ce putem face pentru a-l “debloca”?
Cand reusim sa ne linistim mintea, reusim sa vedem aceste blocaje intr-o lumina diferita si sa intelegem mesajele care vin de la ele. Intotdeauna exista modalitati de a rezolva problemele, atata vreme cat suntem deschisi oportunitatilor si avem rabdare. In majoritatea cazurilor, ceva ce poate parea blocat poate fi alt aspect deghizat. Sfatul meu este sa primim orice provocare cu dragoste si acceptare si sa ii permitem sa ne arate motivul pentru care este acolo; cand nu va mai fi nevoie de ea, se va transforma.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Dana Tudor
Dana Tudor
Jurnalist, consultant comunicare, personal branding si employer branding Am o experienta de aproape 20 de ani in comunicare si in presa scrisa si online, de business si life-style. Am contribuit la dezvoltarea unor branduri premium in presa romaneasca (Project Manager Eva.ro, redactor-sef Cariere) si am avut ocazia de a interactiona cu mii de manageri, antreprenori si guru internationali din mediul de afaceri, precum si cu unii dintre cei mai buni specialisti din diverse domenii care contribuie la un stil de viata frumos si echilibrat (parenting, nutritie, coaching, vestimentatie, etc.). Principale directii de activitate ale Buticului meu de Inspiratie sunt: employer branding si cursuri de life-style pentru angajatii companiilor, content mastery, PR & media relations, branding personal.
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord