„Imi
place sa scriu romane de dragoste.
Raspanditi lumina, iubire si
caldura in jurul vostru, ca un soare…”
Incep cu aceste randuri pe care le-am gasit pe contul tau de Instragram si care mi-au transmis imediat o stare de bine, caci, intr-adevar, cand scrii despre dragoste, cu adevarat raspandesti lumina, indemn pe care mi-ar placea sa-l ia in serios cat mai multi cititori de-ai tai, Lorena Lenn: o scriitoare prolifica si cunoscuta.
Cum a debutat aceasta fascinanta calatorie in lumea scrisului?
Aceasta calatorie frumoasa a inceput in momentul in care mi-a venit in minte ideea ca si eu as putea sa conturez personaje, dar si povesti de dragoste. Acest lucru se intampla in perioada liceului, atunci cand citeam ce se cerea la scoala, dar si romane de dragoste si, desigur, cel mai aproape de sufletul meu sunt cele din urma… Astfel, am inceput sa scriu in caiete si sa visez ca, intr-o zi, romanele mele vor fi publicate si vor ajunge in casele si inimile oamenilor. Pentru mine, e minunat ca acest vis s-a indeplinit.
Ce carti ai publicat pana acum si de unde pot fi ele achizitionate?
In prezent am 16 romane de dragoste publicate si, cu siguranta, urmeaza si altele. Cartile pot fi achizitionate de pe site-ul stylished.books.ro, dar si de pe alte site-uri de profil.
Cat de importanta este relatia dintre scriitor si editura? Dar dintre scriitor si publicul sau? In ce masura consideri ca scriitorul trebuie sa se implice in promovarea propriilor carti?
Aceasta relatie este foarte importanta, deoarece un gest de incredere venit la timp ii poate oferi scriitorului aripile de care nevoie pentru a zbura, pentru a scrie, pentru a crea. Si mie mi s-a intamplat acest lucru datorita unui gest minunat din partea domnului editor Pirjol Bogdan, care mi-a oferit increderea si tot sprijinul de care aveam atat de multa nevoie si caruia tin sa ii multumesc din suflet si pe aceasta cale. In ceea ce priveste relatia dintre scriitor si publicul sau, sigur ca si aceasta este foarte importanta, deoarece cititorii, prin mesajele lor de incurajare sau de critica constructiva, ii ofera scriitorului feedback-ul de care acesta are nevoie, iar ca sa vorbesc in nume propriu, mesajele cititorilor sunt extrem de valoroase, fiindca imi dau o stare de bine. Ma bucur enorm cand vad ca ceea ce fac le aduce cititorilor un zambet pe chip si ii face sa evadeze din cotidian.
Cat despre implicarea scriitorului in promovarea propriilor carti, trebuie sa afirm faptul ca sunt de acord cu acest lucru, pentru ca si eu fac asta. Pe langa munca depusa de cei de la editura in promovare, sigur ca si scriitorul trebuie sa incerce sa faca asta, fiindca e vorba de cartile lui, de munca, de dorintele si aspiratiile lui. In ceea ce ma priveste, ma simt bine sa stiu ca aduc si eu o contributie, fie ea cat de mica, in legatura cu acest aspect.
Cum vezi piata de carte din Romania? Ti-a fost greu sa ajungi la cititorii tai?
Eu consider ca piata de carte din Romania este una in continua dezvoltare, deoarece exista multi oameni care citesc, iar printre ei sunt si foarte multi tineri pasionati de acest lucru. Sunt tineri care au bloguri sau care prezinta recenzii despre cartile citite pe youtube, iar acest lucru este minunat, deoarece arata cat de frumos se poate imbina tehnologia cu lectura.
Nu mi-a fost greu sa ajung la cititori, deoarece am avut parte de sprijin din partea celor de la editura, iar acest lucru conteaza foarte mult. Sustinerea de care am avut parte si de care ma bucur in continuare e nepretuita.
De ce pseudonim? In ce masura un scriitor se afla „la adapost” in spatele unui pseudonim? In plus, crezi ca rezonantele straine ale unui pseudonim ajuta la vanzarea cartilor mai mult decat ar face-o un nume romanesc? Aici, desigur, ma refer la tendinta pietei de a acorda credit in avans oricarui scriitor strain inaintea celor autohtoni.
Cred ca atunci cand cineva alege sa publice cu psedonim, o face din diverse motive, deci aceasta explicatie se aplica si in cazul meu. Cat despre alegerea lui, ei bine, pot sa spun ca pseudonimul nu e chiar unul pseudo, caci reprezinta o parte din mine, ca sa spun asa… Nu stiu daca rezonantele straine ale unui pseudonim ajuta la vanzarea cartilor mai mult decat ar face-o un nume romanesc, dar pot sa spun ca nu m-am gandit la acest lucru atunci cand mi l-am ales. A fost pur si simplu o chestiune de suflet.
Daca ar fi s-o iei de la capat, ai urma acelasi drum? Care sunt greselile pe care nu le-ai mai face?
In mod sigur, as urma acelasi drum si nu regret nimic, deoarece sunt extrem de fericita si de multumita de modul in care a decurs tot parcursul meu, de la idee si vis pana la romane publicate.
Ce sfat ti-ai da tie, celei de dinaintea publicarii primei carti?
Sa am mai multa incredere in mine.
Cea mai mare implinire ca scriitor. Cea mai mare dezamagire ca scriitor.
Cea mai mare implinire ca scriitor este bucuria pe care o simt atunci cand primesc mesaje frumoase din partea cititorilor, fiindca ele imi dau un sentiment unic, extrem de frumos. Cat despre dezamagire, nu pot sa spun nimic, fiindca nu am avut parte de asa ceva. Ma simt foarte bine fiindca pot sa ofer parti din sufletul meu cititorilor si simt ca am evoluat frumos, atat ca persoana, cat si ca scriitor.
Te-ai gandit sa-ti traduci cartile?
Sigur ca da si sper ca si aceasta dorinta sa mi se indeplineasca intr-o zi… 😊
Ce urmeaza in plan literar?
Tot ce pot sa spun e ca urmeaza noi surprize din partea mea si va invit sa fiti alaturi de mine in continuare.
O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?
Nu ma consider feminista, nu ma vad in vreo extrema. Consider ca e bine sa existe un echilibru in toate, dar si ca fiecare dintre noi avem rolul si locul nostru sub soare, ca sa ma exprim astfel. In concluzie, echilibrul reprezinta cheia universala pentru ca totul sa fie asa cum trebuie sa fie.
Iti multumesc ca ai acceptat sa stam de vorba. Mult succes in continuare!
Si eu iti multumesc pentru oportunitate si iti doresc mult succes si numai bine! 😊
Cititorii ma pot gasi: