Trend
Chic Elite
Sorteaza
Literatura feminina contemporana
Cel mai nou articol
 
Citeste…
aprilie 12, 2023

Fragment din romanul „Fifi, o fantomă răsfățată” de Larisa Toader

Capitolul 1

Un apartament la etajul al treilea

În prezent

Fernanda simți cum i se ridică măciucă părul în cap. Fiori de gheață i se răspândiră încet-încet pe șira spinării. O spaimă cumplită puse stăpânire tot mai tare pe ea, paralizând-o.

— Înapoi! țipă îngrozită, scoțând din sân cruciulița de aur primită în dar de la buna Floarea, bunica din partea tatălui.

Ecoul unui râset cristalin de copil umplu deodată camera veche…

Cu o lună în urmă

— Fernanda, ține telefonul bine, că nu te văd! comandă vocea răstită a bunicii Ecaterina, ce răzbătea cu putere din ecranul telefonului, pe [...]

20
 
Citeste…
februarie 27, 2023

Fragment din volumul „ZUZI” de Anida Lasto

ZUZI este femeia ce, simbolizându-ne pe fiecare în parte, trebuie să aleagă între iubirea de sine și iubirea bărbatului nehotărât. ZUZI este continuarea cărții ZUZU și ne învață despre importanța vindecării sufletești.

Ambele cărți pot fi achiziționate de aici.

„Și ce mai poate rămâne într-un suflet copleșit de o iubire tumultoasă, profundă, împlinită și fără sorți de continuitate, în afară de puterea de a continua viața în tăcere, cu demnitate, cu nostalgie, cu buzele ferecate de secretul unei nopți consumate din care rămâne doar scrumul unei amintiri dulci?

Dorințele sunt de prisos, instinctul dictat de inima cucernică ar înlătura orice poticnire, [...]

21
 
Citeste…
februarie 25, 2023

Fragment din cartea „Amintește-ți cine ești cu adevărat” de Andreea Săvulescu

INCEPUTUL

Tu te-ai simtit vreodată secretul cuiva? Ai simtit vreodata ca esti atat de mic, de neinsemnat, atat de neimportant, incat te-ai indoit pana si de existenta ta? Ai avut vreodata vreodata senzatia ca esti invizibil, poate blocat intr-o lume paralela, pustie, fara oameni si ca, orice ai face, nu reusesti sa revii pe Pamant, sa apartii, sa fii vazut, iubit si protejat, asa cum are nevoie fiecare om care s-a nascut? Eu da. Eu m-am simtit atat de ignorata in unele momente, incat am crezut ca voi ramane suspendata, pentru eternitate, in alt taram. Unul al nefiintei. Al iluziei existentiale. Al nimicului. Am crezut ca voi ramane in neant. Eu am fost un secret. Pentru cel [...]

5
 
Citeste…
februarie 22, 2023

Fragment din „Promisiuni pe o frunză de arțar” de Em Sava

„După primăvara splendid arcuită în zbor pe planeta lor trandafirie și romantică, vara avea să fie punctată sexy de banchetul de absolvire.

Toalete și planuri de viitor, fluturași visceral încuibați de emoții adolescentine, inimioare desenate pe ultimele pagini ale caietelor și parfum de tinerețe, zburând pe ferestrele luminoase ale sălii de clasă, împreună cu Gaudeamus igitur/Iuvenes dum sumus, cristalin poleiau coridoarele și fiecare încăpere a școlii.

Anca și Tavi, emoționați că fata lor termină liceul, printre alți părinți, își înghițeau lacrimile de bucurie, aplaudând cele două clase de a douăsprezecea, care încheiau un ciclu de viață și treceau cântând [...]

24
TOP 5
Chic Elite
Sorteaza
 
1
Fragment din romanul „Monștrii cu bot de catifea” de Simona Poclid
 
2
Oncuțica Oncu: „Dragostea este esența vieții”
 
3
Metal Poetry by Cristina Dinu
 
4
Wallachian Voice: „Sunt adeptă a neofeminismului”
 
5
Fragment din romanul „Incompleți” de Georgiana A. Petcu