Citesti acum…
Inima Diasporei bate in Bucovina, in 3-6 octombrie 2019

Inima Diasporei bate in Bucovina, in 3-6 octombrie 2019

de  redactiaseptembrie 10, 2019

A patra editie RePatriot Summit, a romanilor intreprinzatori din Diaspora si din Tara, ajunge la inceputul lui octombrie in Bucovina.

Dupa editiile anterioare din Bucuresti, Delta Dunarii si Alba Iulia, summitul din Bucovina (3-6 octombrie) va implini unul dintre obiectivele fundamentale ale miscarii: promovarea ideii centrale a RePatriot – repatrierea prin antreprenoriat – si identificarea de noi oportunitati de afaceri in toate regiunile istorice ale Romaniei.

Editia din acest an va aduce laolalta 100 de oameni de afaceri si manageri romani din strainatate si 100 din Romania. Organizatorii au un mesaj anume pentru romanii din Diaspora: „Daca intre timp ACASA a devenit pentru dumneavoastra o alta tara, noi dorim sa va conectam mai mult cu Romania, sa putem fructifica oportunitatile, sa facem lucruri impreuna, care sa dainuie si sa realizam ca Romania este a noastra si a urmasilor nostri.”

In 2018, reunirea RePatriot de la Alba Iulia s-a desfasurat sub auspicii deopotriva faste (era Anul Centenar) si sumbre (interventia autoritatilor contra mitingului Diasporei din 10 august). Anul acesta insa, summitul RePatriot din Bucovina va reliefa rolul extraordinar jucat de Diaspora in alegerile europarlamentare si referendumul recent desfasurate.

In ciuda dezamagirilor generate de 10 august, in ciuda distantelor mari pana la sectiile de votare si chiar a oprelistilor puse, Diaspora s-a mobilizat extraordinar in luna mai, dand un exemplu de implicare in viata cetatii. Prin business si succesul profesional, romanii din Diaspora au aratat ca se integreaza perfect in tarile bazate pe stat de drept si piata libera, iar prin participarea impresionanta la vot – ca raman cu inima in tara, fiind un exemplu pentru noi toti, obligand pana si autoritatile reticente sa tina cont de dorinta lor de a vota (de exemplu, prin propunerile recente de facilitare a votului in strainatate, inclusiv prin desfasurarea acestuia pe trei zile). Diaspora se dovedeste astfel nu numai o puternica resursa economica, ci si un agent de schimbare in bine a Romaniei. Este cea mai importanta si accesibila resursa de care Romania dispune acum.

„Anul acesta la Summit ne dorim sa exploram noi surse de incredere si de crestere pentru viitorul Romaniei. Bucovina este un loc binecuvantat care sunt convins ca va inspira mintile stralucite a celor 300 de personalitati remarcabile ce vor lucra impreuna pentru 3 zile, la inceput de octombrie”, spune Marius Bostan, lider si initiator Repatriot. 

Cu ocazia summitului din 3-6 octombrie 2019, va fi organizata si cea de-a doua editie a  „Top 100 Romani de Pretutindeni”, unde vom recunoaste din nou in cadrul unei gale festive, 100 de romani din afara granitelor cu rezultate remarcabile si care sunt apreciati pentru meritele lor si pentru puterea lor inspirationala.

Inscrierile se fac pana in 20 septembrie  2019, prin intermediul formularului online pus la dispozitie la repatriot.ro/summit-2019, adresa la care puteti afla mai multe detalii despre eveniment.

 

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord