Acasă Chic Life Importanta nutritiei in recuperarea post-partum si alaptare

Importanta nutritiei in recuperarea post-partum si alaptare

16
0

„Decizia mamelor de a alapta trebuie incurajata de intreaga societate” este una dintre principalele concluzii ale evenimentului Media Fair organizat astazi de catre Bayer Romania, in contextul Saptamanii Internationale a Alaptarii, sarbatorita in fiecare an in perioada 1 – 7 august.

Initiativa Bayer Romania a reunit, pentru al doilea an consecutiv, experti institutionali, profesionisti din domeniul medical, consilieri in alaptare, precum si jurnalisti si formatori de opinie din mediul on-line. Scopul? Deschiderea unei conversatii despre importanta alaptarii, ca prim pas spre o viata sanatoasa, imbunatatirea accesului la informatii si incurajarea mamelor actuale sau viitoare pentru a lua o decizie bine documentata.

Invitati speciali au fost prof. Dr. Alexandru RAFILA – membru in Comitetul Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii; Pieter BULT – reprezentantul UNICEF in Romania si Dr. Ruxandra Plesea – medic nutritionist. Gazda evenimentului din partea Bayer Romania a fost Mike SEIDEL – Directorul Diviziei Bayer Consumer Health pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, se recomanda alaptarea exclusiva inca din prima ora dupa nastere, pana la varsta de 6 luni. Diversificarea alimentatiei copilului poate fi facuta, fara intreruperea alaptarii, pana la varsta de 2 ani.

„Vietile a aproape 800.000 de copii, majoritatea cu varste sub 6 luni, ar putea fi salvate anual daca alaptarea ar fi o practica universala si ar incepe din prima ora de la nastere. Beneficiile asupra sanatatii mamelor sunt la fel de importante – alaptarea scade riscul de a dezvolta cancer de san si ovarian, diabet de tip 2 si boli de inima. Pornind de la aceste premise, Saptamana Internationala a Alaptarii este sarbatorita in fiecare an, intre 1-7 august, pentru a incuraja alaptarea si a imbunatati starea de sanatate a mamelor si copiilor din intreaga lume” – a afirmat in deschiderea evenimentului Prof. Dr. Alexandru RAFILA, membru al Comitetului Executiv al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

„Cercetarile arata ca alaptarea in primele sase luni de viata contribuie atat la bunastarea mamei, cat si a copilului pe termen lung. Cu toate acestea, un procent semnificativ de copii nu beneficiaza de acest tip de alimentatie, din diferite motive. Experienta noastra in implementarea programului pilot Pachetului Minim de Servicii a dovedit ca, atunci cand viitoarele mame primesc informatii despre importanta alaptarii si sprijin, ele aleg sa-si alapteze copiii. Pentru a oferi copiilor cel mai bun start in viata, alaptarea trebuie incurajata in familie, in comunitate si la locul de munca”, a adaugat Pieter BULT, Reprezentantul UNICEF in Romania.

Nutritia, esentiala pentru starea de bine a mamei

Perioada post-partum este o etapa in care grija mamelor se indreapta aproape in totalitate catre bebelusi, insa recuperarea rapida tine de o serie de factori, de la o nutritie optima, la exercitii fizice usoare si sprijinul oferit de catre cei din jur – „Fiecare mama isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copilul ei, insa cifrele tradeaza presiunea pe care uneori societatea o pune asupra lor. Alaptarea este un subiect despre care se vorbeste prea putin in Romania si ne propunem sa schimbam acest lucru”, a conchis Mike SEIDEL, Directorul Diviziei ConsumerHealth pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Saptamana Mondiala a Alaptarii este sarbatorita in fiecare an, intre 1 – 7 august, pentru a incuraja alaptarea si a imbunatati starea de sanatate a copiilor din intreaga lume. Ea comemoreaza Declaratia Innocenti pentru protectia, promovarea si sprijinul alaptarii, semnata in august 1990 de reprezentanti ai guvernelor, OMS, UNICEF si alte organizatii care protejeaza, promoveaza si sustin alaptarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord

Introduceți aici numele dvs.