Citesti acum…
Hommage à Sisi 180 de ani – un eveniment tribut unic

Hommage à Sisi 180 de ani – un eveniment tribut unic

de  redactiaaprilie 28, 2018

Pe 24 aprilie 2018, de la ora 19:30, Palatul Ion Ghica – Victoria a fost spatiul in care perioada imperiala si cea moderna s-au intalnit intr-o poveste despre valori autentice, arta, frumusete, iar oaspetii au fost invitati sa patrunda in lumea fascinanta a imparatesei Elisabeth a Austriei si Regina a Ungariei. Cu 180 de ani in urma, se nastea Elisabeta de Wittelsbach –  Sisi. Ca un omagiu adus spiritului sau liber si fascinant, iubirii fata de oameni, dar si valorilor care i-au ghidat activitatea politica, a avut loc un eveniment cu tema imperiala, unde eleganta si rafinamentul imbinate cu dinamismul si libertatea de miscare au fost laitmotivele celor 24 de tinute pregatite de designerul roman Alexandra Calafeteanu si de invitatul special – designerul austriac Claus Tyler.

Frumusetea si feminitatea au transformat-o pe Elisabeth a Austriei intr-o muza, iar curajul si generozitatea i-au adus titulatura de ”imparateasa oamenilor”. In cinstea unor valori pure, a unei femei-simbol, chiar in ziua aniversara a casatoriei cu Franz Joseph s-a reeditat o seara la palat, unde eleganta de atunci o intalneste pe cea din zilele noastre, iar acordurile de pian si vioara au creat duetul perfect care sa vorbeasca despre imparateasa Sisi.

In compania a peste 250 de persoane – reprezentanti ai celor mai importante companii, ai ambasadelor Austriei, Germaniei, Ungariei, Poloniei, Greciei, Frantei, Italiei, Albaniei, Malaysiei printre care si Excelenta Sa, doamna Tamar Samash Ambasador al Israelului, Alteta Sa Mihai de Laufenburg, ai media si numeroaselor persoane publice: Andreea Berecleanu, Rucsandra Hurezeanu, Sonia Argint – Ionescu, soprana Irina Baiant, Tuncay Ozturk, Loredana Dinu, trupa Amadeus, Giulia, Xonia, Alina Eremia, Rocsana Marcu, evenimentul a fost deschis de doamna Vera Maier –  atasatul comercial al Ambasadei Austriei, care a introdus audienta in perioada Casei de Habsburg.

Cum s-ar imbraca o Sisi contemporana?

Intr-o atmosfera regala, asigurata de arhitectura spectaculoasa a spatiului, 24 de modele au pasit, rand pe rand, prezentand diferite interpretari ale unei Sisi moderne, dar la fel de feminine, delicate si cu o forta interioara puternica, care ii contureaza personalitatea si atitudinea. Designerul Alexandra Calafeteanu a transpus stilul Imparatesei Elisabeth in colectia – capsula dedicata acesteia, punand accent pe senzualitatea si feminitatea lui Sisi, prin rochii elegante, cu umeri goi, crapaturi mari pe picior, din materiale grele si cu imprimeuri reprezentative inspirate din cele mai importante momente ale vietii sale.

Designerul austriac Claus Tyler a folosit materiale inspirate din celebrele rochii ale Imparatesei, reinterpretand-o pe Sisi intr-o femeie cosmopolita, constienta de puterea si feminitatea ei si tocmai de aceea este autoritatea in jurul careia se desfasoara intreaga intriga. Piesele vestimentare alese de designer fac parte din colectia ”Dynasty”, dedicata triumfului esteticii opulente si un tribut adus fortei inimaginabile ale unei femei, reprezentate de mixul intre texturile dure cu cele fine si de contrastele cromatice puternice.

Accesorii ce reflecta spiritul feminin, liber, al imparatesei

Casa austriaca de bijuterii FREYWILLE a completat interpretarea designerilor cu accesorii din colectia Hommage à Hundertwasser – Imperial. Ca o reprezentare simbolistica, colectia Imperial reflecta spiritul imparatesei prin culorile puternice, motivele artistice si prin pretiozitatea materialelor folosite.

Tot ca o subliniere a metamorfozei prin care a trecut imparateasa Sisi, FREYWILLE a expus in cadrul evenimentului si cea mai recenta colectie, unde motivul central sunt fluturii si libelulele. Avand ca inspiratie motive tipice Art Nouveau, casa austriaca de bijuterii cu email, FREYWILLE, a creat o noua versiune impresionanta a colectiei Papillon, in nuante intense de violet (declarata culoarea anului 2018) si monturi placate cu aur roz de 24k.

Cum o legenda a fost si parul lung al imparatesei Sisi, care era coafat cu atentie doar de coafeza personala, Fanny Feifalik, si coafurile modelelor, realizate de Rowenta, au avut un rol important in cadrul prezentarilor de moda din cadrul evenimentului.

Cel mai mult Sisi a iubit natura, petrecand ore in sir, ratacind in mijlocul ei. Tocmai de aceea, brandul de centre comerciale VIVO!  al Immofinanz a adus in cadrul evenimentului un perete creat din flori natural.

Printre partenerii evenimentului s-au numarat Therme Bucuresti, Elegant Catering, Chivas, Ritter Sport, Tort de Bezea, El Unico, Athénée Palace Hilton, Oriflame, Keune, Estella Blue, Allianz Tiriac, Idea Fiori, Aba Make-up Academy, Rue des Modeles, déjàvu Models Management si MUR Models.

Care este reactia ta?
Articol bun
0%
Autor recomandat
0%
Despre autor
redactia
redactia
Chic-Elite este platforma online de dezvoltare personala si sprijin pentru femei, care le pune la dispozitie membrelor sale singurul serviciu de mentorat online din Romania, posibilitatea de a-si promova proiectele, de a cere ajutor pentru proiectele lor si nu numai. Avand ca obiectiv imputernicirea femeilor, sloganul comunitatii este Dare.Care. Te asteptam alaturi de noi!
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord