Citesti acum…
Daniela Irimia, antreprenor, trainer si autor de carte de dezvoltare personala: „Femeia este un arhitect al societatii”

Daniela Irimia, antreprenor, trainer si autor de carte de dezvoltare personala: „Femeia este un arhitect al societatii”

de  Cristina Lincuaugust 29, 2019

Cine este Daniela Irimia? Care sunt cele mai importante lucruri care iti definesc traiectoria în viata?

Sunt o femeie independenta cu o familie frumoasa. Sunt mama si sotie. Sunt antreprenor, trainer si autor de carte de dezvoltare personala. Sunt un om care se bucura de viata. Sunt om am care iubeste viata si oamenii.

Cum s-a născut proiectul femeia Independenta, incununat recent cu publicarea, la editura Bookzone, a cartii cu același nume? Din ce este compus și unde ti-ai propus sa ajungi prin intermediul sau?

Femeia Independenta este proiectul meu de suflet, aparut din nevoia mea de a vedea cat mai multe femei curajoase, care se cunosc, se apreciaza, au o stima de sine buna si traiesc viata pe care si-o doresc. Sunt trainer de 6 ani si cunosc sute de oameni anul in salile de curs. Din pacate, foarte multe femei au un nivel scazut al stimei de sine si consider ca putin ajutor le poate schimba efectiv viata. Eu vreau sa ofer acest ajutor extins prin cursurile online pe care le ofer pe femeiaindependenta.ro, prin evenimentele si sedintele de consiliere sau pur si simplu prin articolele de pe site.

Mi-am propus sa ajut un milion de femei. Poate veti spune „imposibil”, pentru mine insa este un obiectiv care ma determina sa fiu creativa si sa gasesc solutii pentru ca mesajul meu sa ajunga la cat mai multe femei.

Deja te gandesti la urmatoarea carte?

Da, si deja studiez, aplic, testez, analizez ….astfel incat urmatoarea carte sa fie la fel de practica, autentica si mai ales utila pentru romani. Pentru ca noi avem cu totul alt tipar mental decat americanii, alta educatie si alt stil de viata. Ori cartile mele de dezvoltare personala au principalul avantaj ca sunt trecute prin filtrul local, autohton. Ofer doar informatiile si tehnicile care s-au dovedit a fi eficiente in cultura romaneasca.

Am văzut ca ai creat revista online de dezvoltare personala „Gandeste Pozitiv. Ce ne poti spune despre ea?

Revista Gandeste-Pozitiv.ro exista din toamna lui 2013 si, la fel ca Femeia Independenta, a plecat de la nevoia mea de a scrie, de a invata mai usor, de a oferi si altora din ceea ce eu consider ca ne ajuta sa avem o viata prospera. Scriu despre dezvoltare personala, cariera, educatie financiara (subiecte foarte dragi mie si pe care le cunosc si le experimentez cu succes in viata mea).

In ce consta activitatea ta ca trainer? Cand trebuie cineva să se inscrie la cursurile pe care le sustii? Care este rolul tau în viata celor ce-ti cer ajutorul? Cum stabiliesti de ce are nevoie fiecare?

Sunt trainer in cadrul afacerii nostre Vision Consulting, furnizator de training si teambuilding pentru angajatii din Romania. Acum 15 ani, sotul meu a fondat aceasta afacere, in care eu sunt partener de 6 ani. Sustin cursuri preponderent in companii antreprenoriale si multinationale, la cerere, personalizate in functie de nevoile specifice ale fiecarei organizatii. Cele mai apreciate cursuri sunt cele de comunicare, prezentari de impact, leadership si time management.

Unde (in online si offline) te pot gasi cei ce vor sa apeleze la tine?

In online ma gasesc pe Facebook, Instagram, Youtube si pe Femeiaindependenta.ro. Inca mai scriu si pe gandeste-pozitiv.ro desi am externalizat mare parte din crearea continului de acolo.

Offline, in cea mai mare parte din timp sunt acasa. Imi place sa lucrez de acasa si sa economisesc timpul care se risipeste de multe ori in trafic. Cand nu sunt acasa, in 70% din cazuri sunt la client, sustinand un curs. La biroul din centrul vechi merg in medie de patru ori pe luna. Si mai sunt ocazional pe la evenimente, ca speaker invitat.

Care este cea mai mare realizare? Dar cel mai mare esec? Ce ai invatat din fiecare dintre ele?

Cea mai mare realizare pe care plan? In plan personal, cea mai mare realizare este familia mea armonioasa si frumoasa. De 10 ani sunt alaturi de un barbat minunat care imi este partener in absolut tot ce fac si de cinci ani suntem parintii unui copil genial.

Pe plan profesional, cea mai mare realizare acum as spune ca este cartea Femeia Independenta pentru ca insumeaza mare parte din experienta mea profesionala, in cei 10 ani de antreprenoriat si 14 ani de lucru cu oamenii.

Am vorbit doar despre viata profesionala. Cum se impaca o activitate atat de sustinuta cu viata personala?

Se impaca de minune, pentru ca am invatat sa fiu eficienta si eficace in mai tot ce fac. Pare ca muncesc mult. Nu o fac! De cinci ani aplic cu succes principiul 80/20 si este grozav! Am timp pentru tot ce imi doresc.

In plus nu am o „limita clara” intre munca si viata personala. Familia mea este echipa mea. Facem impreuna foarte multe lucruri, de la distractie pana la afaceri. Si ma bucur ca este asa deoarece baiatul meu invata in mod natural ca viata si munca sunt frumoase, iar o viata prospera apare din echilibru si din starea de bine cu tine.

Ce pasiuni ai? Timp pentru ele mai gasesti?

In afara de vacante si calatorii, pentru care nu sunt platita sa le fac, restul pasiunilor mele au devenit afaceri, deci sunt remunerate.

Imi place sa citesc, sa invat si sa comunic. Asa ca m-am facut trainer.

Imi place sa scriu, asa ca mi-am facut o revista online si acum scriu carti. Deci fac bani si din asta.

In rest, sunt detalii care ma relaxeaza – desenez, ma plimb in natura, privesc si observ ce e in jurul meu….

Pasiunile mele nu sunt diferite de ceea ce fac in mod curent. Sunt o norocoasa, stiu 😊!

De fapt, mi-am construit pas cu pas stilul asta de viata. Cine vrea sa-l aplice stie unde ma poate gasi pentru insipratie!

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

Subtitlul cartii Femeia Independenta este „Descopera-ti puterea si fericirea”. Femeia este puternica in mod foarte diferit de un barbat si societatea romaneasca are nevoie de femei care isi cunosc forta si o folosesc pentru a crea o lume mai buna.

Societatea noastra are nevoie de femei asumate, curajoase, implicate nu doar in familie, ci si in viata sociala. Si pentru asta avem nevoie de modele, de incurajare si sustinere. Cred ca feminismul 2.0 incepe sa ia avant si la noi si este grozav asa!

Sunt o feminista moderna, da! Sustin ideea ca femeia este un arhitect al societatii si, pentru a creste copii buni, este nevoie ca noi sa fim oameni mai buni. Si suntem mai buni cand ne cunoastem, ne valorizam, cand traim conform propriilor noastre valori. Si, bineinteles, cand invatam si ne dezvoltam continuu.

Din punctul meu de vedere, puterea feminina sta in principal in intuitia si empatia femeii. Si acestea se manifesta atunci cand suntem bine in noi, in primul rand. Pentru ca nu poti oferi altora ceea ce nu iti oferi tie. Este un subiect amplu, motiv pentru care am o carte despre asta 😊 Asa ca va recomand sa cititi „Femeia Independenta”.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord