Citesti acum…
„Femeia este o fiinta mult mai puternica si mai ambitioasa decat cred barbatii. Daca isi doreste ceva, face tot ceea ce ii sta in putinta sa obtina acel ceva”

„Femeia este o fiinta mult mai puternica si mai ambitioasa decat cred barbatii. Daca isi doreste ceva, face tot ceea ce ii sta in putinta sa obtina acel ceva”

de  Cristina Lincuianuarie 17, 2022

Cand sufletul începe sa-ti vorbeasca… trebuie sa-l asculti si sa-i transformi gandurile in cuvinte. Altfel nu se poate, doar asa gasesti calea catre fericire.”Mi-a placut acest motto care deschide una dintre paginile tale de autor de pe Facebook, Irina. Este cumva un citat din una dintre cartile tale?

Nu este un citat din cartile mele, este impresia mea despre sufletul omului in al carui destin ii este scris sa devina slujitor al cuvintelor. Sufletul meu a inceput sa vorbeasca de ceva vreme si nu am avut cum sa-l ignor. Si ma bucur ca nu am facut-o, fiindca mi-am dat seama ca asa pot gasi calea catre fericire. Fiecare cuvant pe care il asez pe foaia firava de hartie imi ofera o mare bucurie si implinire. Si cand cuvintele se tot aduna si dau nastere unei cărți, e o mare fericire.

Dacă tot a venit vorba de carti, ne spui ce ai publicat pana acum? Cum a intampinat publicul scrierile tale?

Pana in acest moment, am publicat patru carti. „Orizontul filosofic al relatiei dintre identitate si etnicitate” este cartea care, intr-un fel, mi-a indicat drumul in viata. Au urmat doua volume de poezie („Pictor de cuvinte” si „Vers de catifea”) si o carte de dezvoltare personala („Conversatii cu Viata”), ultimele două publicate la editura SIONO.

Recenziile cartilor mele imi demonstreaza ca scrierile mele au fost apreciate, iar acest lucru ma bucura enorm. In fond, aprecierea publicului este cea mai mare multumire a unui slujitor al cuvintelor.

Citeste publicul roman poezie?

Am avut placuta surpriza sa constat ca publicul roman citeste poezie. Au fost persoane care mi-au spus ca le place acest gen si ca citesc destul de des poezie. Este adevarat, numarul celor care citesc versuri nu este mare, dar nici nu conteaza asta. Important este ca citesc si ca apreciaza gandurile transformate in cuvinte.

De unde te inspiri? Ai cocheta vreodata cu ideea de a scrie alt gen. De exemplu, un roman?

Multa lume imi pune aceasta intrebare. Raspunsul este unul foarte simplu, aproape orice lucru ma inspira. O conversatie, o frunza, un nor, o melodie, un cuvant. Atunci cand inspiratia isi face simtita prezenta, orice lucru ce-mi apare in fata ochilor ma determina sa scriu.

Da, mi-as dori sa public un roman. Cand il voi publica, imi doresc sa ascunda intre paginile sale o poveste inspirata din viata reala. Sper sa se intample acest lucru in urmatorii ani.

Dincolo de scris, cine este Irina Cristina? Te-as ruga sa ne spui cateva cuvinte despre tine.

Dincolo de scris, Irinei Cristina ii place sa gateasca, sa calatoreasca, sa-si petreaca timpul alaturi de prieteni si familie. Dincolo de scris, Irina Cristina este un simplu om, cu bune si cu rele.

Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru scris?

Pasiunea pentru scris mi-am descoperit-o citind. Cu cat citeam mai mult, cu atat imi doream sa scriu o carte. Mi-a lipsit insa curajul, fiindca consideram ca nu sunt suficient de pregatita pentru a face acest pas. Destinul s-a incapatanat si mi-a demonstrat contrariul. Asa a aparut poezia, surpriza vietii mele. Din acest moment, lucrurile au fost clare. Am inteles mesajului destinului si ma straduiesc sa indeplinesc misiunea ce mi-a fost data.

Mai ai timp & entuziasm sa scrii pe blog?

Din pacate, nu. Mi-as dori sa scriu pe blog mai mult, dar timpul imi fura secundele si ma impiedica sa fac tot ceea ce as vrea sa fac. Imi doresc sa ma organizez mai bine pentru a putea scrie pe blog ce-mi sopteste sufletul. Sper sa reusesc intr-o zi.

Este greu sa fii scriitor in ziua de azi? Cum vezi piata de carte din Romania? Dar cititorii romani?

Sa scrii nu este deloc greu. Vanzarea muncii tale este grea, fiindca piata de carte din Romania trece prin clipe dificile. Din pacate, lumea nu mai citeste atat de mult ca inainte. Din cauza greutatile zilnice din ce in ce mai mari, cartea a cam trecut pe planul doi. Aud destul de des oamenii spunand ca nu isi pot permite sa citeasca o carte, fiindca au lucruri mult mai importante de facut.

Ma intristeaza vorbele oamenilor, dar nu imi pierd speranta. Piata de carte este bogata si rabdatoare. Isi asteapta cititorii, care cred ca au nevoie de putin curaj, curajul de a descoperi intre filele cartilor o alta lume, una care le poate alina sufletul si ii poate face sa uite, pentru cateva clipe, de realitatea dura a vietii. Cartea este leac pentru suflet si minte. Este imperios necesara constientizarea acestui fapt pentru ca viitorul cartii in Romania sa fie asa cum viseaza scriitorul roman.

Ce urmeaza in plan literar, ne poti da macar un indiciu?

Sigur ca da, cu mare drag. Mi-am propus sa mai public un volum de poezie si unul de proza scurta. Primul se va numi „Dincolo de vis”, al doilea „Puzzle”.

O intrebare de care nu scapa niciuna dintre intervievatele Chic-Elite: Care este viziunea ta vizavi de femeie si putere? Te consideri feminista?

Sunt o feminista convinsa. Femeia este o fiinta mult mai puternica si mai ambitioasa decat cred barbatii. Daca isi doreste ceva, face tot ceea ce ii sta in putinta sa obtina acel ceva.

Pe Irina Cristina tenu o puteți găsi și aici: Irina Cristina Țenu- pagină de autor.

Care este reactia ta?
Articol bun
100%
Autor recomandat
0%
Despre autor
Cristina Lincu
Comentarii

Lasa un comentariu

* Bifarea casetei GDPR este obligatorie

*

De acord